SPIS KINDER CHOKOLADE, MENS DU OPNÅR VÆGTTAB

SPIS KINDER CHOKOLADE, MENS DU OPNÅR VÆGTTAB
SPIS KINDER CHOKOLADE, MENS DU OPNÅR VÆGTTAB

KINDER CHOKOLADE OG VÆGTTAB

Nej, Kinder chokolade er ikke et “magisk” vægttabsprodukt, men det kan sagtens nydes i dit vægttabsforløb

Mange vil påstå, at Kinder chokolade ikke har noget at gøre med chokolade, men det er i denne sammenhæng en ligegyldig diskussion, så den lader vi lige ligge hen i det uvisse.

Mange tror at specifikke fødevarer fx Kinder chokolade skal forbydes, hvis de skal lykkes med at opnå holdbart vægttab. Det er en påstand, der vil gøre enhver “Kinder-elsker” ked af det, for du kan sagtens nyde Kinder chokolade, mens du opnår vægttab.

Nej, Kinder chokolade giver dig ikke på “magisk” vis vægttab, men det gør den “sunde” helsebar heller ikke. Begge dele (og for den sags skyld alle andre fødevarer) kan sagtens nydes som en del af dit slankeforløb – og skal ikke nødvendigvis forbydes.

Faktisk vil din slankestrategi sandsynligvis ikke holde ret længe, hvis du udelukker og forbyder en masse af de fødevarer, som du nyder, elsker og holder af. Måske det netop er årsagen til, at du har fejlet dine slankeprojekter så mange gange før.

Efter du disciplineret har været striks og urimeligt udholdende i en kort periode, slipper din viljestyrke op, og du “falder i”. Når du alligevel har fejlen, kan du lige så godt gå ALL-IN og opgive slankeprojektet igen.

Er det typisk den tendens, du har oplevet i dine tidligere slankeforløb ? 

SE OGSÅ: SLANKETIPS » OPNÅ VÆGTTAB MED BEDRE SPISEVANER

 

FORBUD GØR SLANKEPLANEN UHOLDBAR

Det er nemt at lade sig forføre af sunde (og nogle gange usmagelige) helsebarer, som det bedre valg fx ift. Kinder chokoladen, som vist i illustrationen. Det er bare vigtigt at forstå, at vægttab ikke udløses af bestemte fødevarer, men af kalorieunderskud over tid.

Mange tror fejlagtigt i slankesammenhænge, at chokolade direkte er hindringer for at opnå vægttab, hvilket ikke er sandt. Chokolade kan være en hindring for vægttab, såvel som alle mulige helseagtige madvarer fx avocado, hvis indtaget sker i for store mængder.

Moderate mængder af lækre godbidder som fx Kinder chokolade kan sagtens indgå i din sunde slankestrategi. Og gjort med sund fornuft og lidt tålmodig øvelse, vil dit slankeforløb sandsynligvis blive lang nemmere og meget mere holdbart uden strikse forbud.

SE OGSÅ: STRIKSE MADREGLER GIVER SJÆLDENT VARIGT VÆGTTAB

 

SPIS ALT I SUNDE MÆNGDER

Kan du også få en ustyrlig lyst til Kinder chokolade (ligesom jeg), men vælger at bruge din sparsomme selvkontrol på at tvinge en “sund” RAW-BAR ned gennem halsrøret, fordi du vil spise den “sunde” helsebar for at lykkes med vægttab, så lad mig slå pointen fast.

Brug ikke din selvkontrol og viljestyrke på at undgå og forbyde, men på at nyde fx Kinder chokoladen i sunde mængder. Begynd at ændrer dit slankemindset fra sort/hvid-tænkning til et nuanceret slankemindset, der matcher virkelighedens ift. at opnå varigt vægttab.

SE OGSÅ: 3 “SUNDE” KALORIEFÆLDER DER NEMT KAN SPÆNDE BEN

 

DEN “SUNDE” KAN FEDE MERE

Selvom kaloriebesparelsen primært findes i forskellen i størrelsen på de to barer, så ligger der også en pointe i, at vi måske har lyst til at nyde lidt sødt, men tror vi vælger “bedre” ift. det vægttab, vi ønsker os.

Mange vælger “sunde” helsebarer som en erstatning for mere kalorierige barer. Desværre kan “sunde” fødevarer ofte indeholde langt flere kalorier, end fx usunde alternativer.

Ernæringsmæssigt er der ingen tvivl. De “sunde” helsebarer indeholder typisk langt mere næring, vitaminer og mineraler, men det gør dem bare ikke automatisk til slankebarer.

Disse barer har ofte et overraskende højt kalorieindhold. Tag fx illustrationens RAW-BAR, der som mellemmåltid indeholder langt flere kalorier end en lille Kinder chokolade. Det er vigtigt, at du er OBS på ernæringsoplysningerne på dine foretrukne snackvalg.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

KØB MINDRE OG NYD MERE

Noget andet er, at de fleste mennesker har tendens til, er at spise portionen op. Jo større bar, mængde eller portion du har til rådighed, des mere vil du typisk spise, hvilket ofte er lig med flere kalorier. Du kan stadigvæk nyde, mens du får styr på vægten.

Vægttab udløses af kalorieunderskud – en simpel, men afgørende sandhed. Uanset om du vælger at nyde Kinder chokolade i moderation eller spise en såkaldt “sund” helsebar, er det det samlede kalorieindtag, der har den største indvirkning på din vægtbalance.

Hokus pokus kosttilskud og magiske superfoods erstatter ikke grundlæggende principper om kalorieunderskud ift. vægttab.

Ved at omfavne nydelsen af dine yndlingsgodbidder i sunde mængder, så du undgår at føle afsavn, hvilket gør din vægttabsrejse mere holdbar. Kinder chokolade og andre fristelser kan (og bør nok) være en del af din langsigtede slankestrategi.

Gør ikke dit vægttab til en hård, kedelig og umulig rejse præget af store afsavn. Forstå og praktiser principperne om kalorieunderskud, og øv dig i at integrere nydelsen af fx Kinder chokolade og andre lækre godbidder i din slankestrategi.

Vær opmærksom på faldgruberne ved “sunde” helsebarer, og husk, at vejen til vægttab er brolagt med sund fornuft og balance, ikke “magiske” løsninger. Så næste gang du nyder din Kinder chokolade mm., så gør det med god samvittighed.

SE OGSÅ: DROP RØVERHISTORIERNE OG RE-DESIGN DIT MADMILJØ

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIN SLANKESTRATEGI

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her