Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto

Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto
Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Sprødt og lækkert…

Elsker du også sprøde svær? Det tænkte jeg nok. Kender du så det der med, at du har købt kamsteg, fordi familien hungrer efter en omgang “sprøde svær”(og steg naturligvis)?
 
I vores familie er “udfordringen” ved kamsteg altid, at der skal spises alt for meget reelt kød, før vi kan komme til næste stykke steg med sprød svær 😉
Herhjemme er vi alle ret enige om vores lille udfordring skulle håndteres, hvorfor vi for flere år siden besluttede at gå over til ribbensteg, når der skal diskes op med sprøde svær.

I opskriften indgår der sprøde saltristede mandler. Find opskriften på dem her:

Sprøde saltristede mandler – Perfekt til salater

Så er det blevet til til, du får mit bud på et lækkert måltid med sprødstegt ribbensteg…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 kg ribbensteg uden ben (Anvend en lidt større, hvis stegen er med ben)
  • Godt med hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1,5 dl piskefløde 38%
  • 1 broccoli
Squashpasta og spidskål med pesto og saltristede mandler
  • 200-300 gram squash
  • 200 gram spidskål
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 5 macadamianødder, cashew eller parrenødder
  • 2 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser hav- eller stensalt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
  • + Saltristede mandler ( Find linket til opskriften ovenfor)
Tilberedning
Sådan laves ribbenstegen
  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  2. Grib et skærebræt og læg ribbenstegen her på. Rids ribbenstegen op. Kunsten er ikke at ridse så dybt, at du kommer ned i kødet under fedtlaget. Dette frigiver kødsaft under stegningen, som nemt kan gøre sværen blød, hvilket vi ikke ønsker.
  3. Grib en god portion hav- eller stensalt og fordel saltet ovenpå stegen. Kør en finger mellem alle svær, og sørg for at få godt med salt ned mellem sværen. Sørg ligeledes for, at der også er godt med salt ovenpå selve sværen.
  4. Placer stegen i et fad eller en bradepande med ca 1 dl vand. Sæt steget i ovnen i 45-55 minutter.
  5. Afslut gerne stegen med 5 minutters grill, for at få sværen til at boble op og blive super sprød. Hold dog godt øje med at steget ikke får for meget!
Sovsen
  1. Efter 30-45 minutter hældes stegesky og fedt fra bradepanden/fadet i en kasserolle. Husk at fylde vand i bradepanden/fadet igen ellers kan ovnen begynde at ose ;-).
  2. Krydr stegesky og fedt med et skud peber. Lad kasserollens indhold koge ind i nogle minutter, ved høj varme. Skru herefter ned på middel varme, tilsæt fløde og lad så sovsen blive tyk og lækker til resten af maden er klar. Smag sovsen til med salt og peber og giv evt. et par dryp kulør, hvis ikke farven er helt "rigtig".
Dampet broccoli
  1. Skyl og snit broccolien i buketter. Damp broccolien i 1-2 cm vand i bunden af en gryde i 5-7 minutter.
Squashpasta og spidskål med pesto og saltristede mandler
  1. Skyl og strimmel squashen med et juliennejern, spiralizer eller lignende.
  2. Snit spidskålen i tynde strimler.
  3. Bland olivenolie, persille, hvidløg, nødder, parmesanost, salt og peber. Blend ingredienserne sammen i en minihakker eller med stavblender.(Kan til nød laves manuelt med en kniv)
  4. Bland spidskål, squashpasta og pestoen i en skål og server med saltristede mandler.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here