
Hva’ siger du til sprød ribbensteg med brun sovs?
Prøv opskriften på sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto » et mundvandsprovokerende lækkert måltid
Elsker du også sprøde svær? Det tænkte jeg nok. Hvem gør ikke det? Måske babyer og ældre mennesker uden tænder. Jeg beklager de sprøde svær i forhold til jer.
I vores familie har vi en fælles “udfordring”. Vi synes, at en kamsteg har relativt meget kød i forhold til hvert stykke svær, og derfor køber vi typisk ribbensteg, der skal der nemlig ikke spises så meget reelt kød, før næste stykke steg med sprød svær kan gafles.
Vi har dog fundet en løsning på vores “udfordring” med kamsteg:
1) Vi køber primært ribbensteg, når der skal diskes op med sprøde svær, MEN…
2) Kan vi ikke købe ribbensteg til en god pris, snupper vi en kamsteg. Kamstegens kød skærer vi så midt over på tværs inden tilberedning.
- Halvdelen af kamsteget er nu uden svær, og den skæres til småkød til wokretter mm.
- Den anden halvdel nyder vi som en hel (halv) kamsteg med sprøde svær, og ikke alt for meget kød pr. svær. Voila… mere tilfredshed 🙂
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto
Forfatter: Johnny Christensen
Hands-on tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
- 1 kg ribbensteg uden ben (1,5 kg hvis stegen er med ben)
- 1-2 spsk fint salt
- 1 tsk sort peber
- 1,5 dl piskefløde 38% (kan erstattes med madlavningsfløde for færre kalorier)
- 1 okse- eller svinebouillonterning
- 1 broccoli
Squashpasta og spidskål med pesto og saltristede mandler
- 200-300 gram squash
- 200 gram spidskål
- 1 god håndfuld frisk persille
- 1 lille fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 5 macadamianødder, cashew eller parrenødder
- 2 tsk parmesanost
- 1 knivspidser salt
- 1 knivspidser sort peber
- + Saltristede mandler ( Find linket til opskriften ovenfor)
Sådan gør du:
Sådan laver du en sprød og saftig ribbenstegen - helt perfekt!
- Start med at tænde din ovn på 180 grader varmluft .
- Grib et skærebræt og læg ribbenstegen her på. Rids ribbenstegen op. Rids IKKE så dybt, at du kommer ned i kødet under fedtlaget. Det vil frigive kødsaft under stegningen, som gør det svært at få sværen sprød i det område på stegen.
- Grib en god portion fint salt, og fordel saltet ovenpå stegen, og sørg for at få godt med salt ned mellem alle sværene.
- Placer stegen i et fad eller en bradepande. Fuld cirka 1-2 dl vand i bradepanden. Sæt stegen i midten af ovnen og tilbered ribbenstegen i 45-55 minutter.
- Sæt så stegen i bunden af ovnen, og afslut tilberedning med 5-10 minutters grill. Hold godt øje med at stegen ikke får for meget og bliver sort!
Sådan laver du en lækker flæskestegssovs
- Efter 30-45 minutter hældes stegesky og fedt fra bradepanden/fadet i en kasserolle. Husk at fylde vand i bradepanden/fadet igen ellers kan ovnen begynde at ose.
- Krydr stegesky og fedt med et skud sort peber og bouillonterningen. Lad sovsen koge ind i nogle minutter ved høj varme. Skru herefter ned på middel varme, og tilsæt fløden til sovsen.
- Lad din flæskestegssovs simre, indtil resten af maden er klar.
- Smag sovsen til med salt, peber og evt. et par dryp kulør, hvis ikke farven er helt "rigtig".
Dampet broccoli
- Skyl og snit broccolien i buketter. Fyld en gryde med 1-2 cm vand, og damp broccolibuketterne i 5-7 minutter.
Squashpasta og spidskål med pesto og saltristede mandler
- Skyl og strimmel squashen med et juliennejern, spiralizer eller lignende.
- Snit spidskålen i tynde strimler.
- Bland olivenolie, persille, hvidløg, nødder, parmesanost, salt og peber. Blend ingredienserne sammen i en minihakker eller med stavblender.(Kan til nød laves manuelt med en kniv)
- Bland spidskål, squashpasta og pestoen i en skål og server med saltristede mandler.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –