Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto

Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto
Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto

Hva’ siger du til sprød ribbensteg med brun sovs?

Prøv opskriften på sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto » et mundvandsprovokerende lækkert måltid

Elsker du også sprøde svær? Det tænkte jeg nok. Hvem gør ikke det? Måske babyer og ældre mennesker uden tænder. Jeg beklager de sprøde svær i forhold til jer.

I vores familie har vi en fælles “udfordring”. Vi synes, at en kamsteg har relativt meget kød i forhold til hvert stykke svær, og derfor køber vi typisk ribbensteg, der skal der nemlig ikke spises så meget reelt kød, før næste stykke steg med sprød svær kan gafles.

Vi har dog fundet en løsning på vores “udfordring” med kamsteg:

1) Vi køber primært ribbensteg, når der skal diskes op med sprøde svær, MEN…
2) Kan vi ikke købe ribbensteg til en god pris, snupper vi en kamsteg. Kamstegens kød skærer vi så midt over på tværs inden tilberedning.
 • Halvdelen af kamsteget er nu uden svær, og den skæres til småkød til wokretter mm.
 • Den anden halvdel nyder vi som en hel (halv) kamsteg med sprøde svær, og ikke alt for meget kød pr. svær. Voila… mere tilfredshed 🙂

I opskriften indgår der sprøde saltristede mandler, som du finder opskriften på, ved at klikke lige her.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprød ribbensteg med sovs, dampet broccoli og squash-kål med pesto
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
 • 1 kg ribbensteg uden ben (1,5 kg hvis stegen er med ben)
 • 1-2 spsk fint salt
 • 1 tsk sort peber
 • 1,5 dl piskefløde 38% (kan erstattes med madlavningsfløde for færre kalorier)
 • 1 okse- eller svinebouillonterning
 • 1 broccoli
Squashpasta og spidskål med pesto og saltristede mandler
 • 200-300 gram squash
 • 200 gram spidskål
 • 1 god håndfuld frisk persille
 • 1 lille fed hvidløg
 • ½ dl olivenolie
 • 5 macadamianødder, cashew eller parrenødder
 • 2 tsk parmesanost
 • 1 knivspidser salt
 • 1 knivspidser sort peber
 • + Saltristede mandler ( Find linket til opskriften ovenfor)
Sådan gør du:
Sådan laver du en sprød og saftig ribbenstegen - helt perfekt!
 1. Start med at tænde din ovn på 180 grader varmluft .
 2. Grib et skærebræt og læg ribbenstegen her på. Rids ribbenstegen op. Rids IKKE så dybt, at du kommer ned i kødet under fedtlaget. Det vil frigive kødsaft under stegningen, som gør det svært at få sværen sprød i det område på stegen.
 3. Grib en god portion fint salt, og fordel saltet ovenpå stegen, og sørg for at få godt med salt ned mellem alle sværene.
 4. Placer stegen i et fad eller en bradepande. Fuld cirka 1-2 dl vand i bradepanden. Sæt stegen i midten af ovnen og tilbered ribbenstegen i 45-55 minutter.
 5. Sæt så stegen i bunden af ovnen, og afslut tilberedning med 5-10 minutters grill. Hold godt øje med at stegen ikke får for meget og bliver sort!
Sådan laver du en lækker flæskestegssovs
 1. Efter 30-45 minutter hældes stegesky og fedt fra bradepanden/fadet i en kasserolle. Husk at fylde vand i bradepanden/fadet igen ellers kan ovnen begynde at ose.
 2. Krydr stegesky og fedt med et skud sort peber og bouillonterningen. Lad sovsen koge ind i nogle minutter ved høj varme. Skru herefter ned på middel varme, og tilsæt fløden til sovsen.
 3. Lad din flæskestegssovs simre, indtil resten af maden er klar.
 4. Smag sovsen til med salt, peber og evt. et par dryp kulør, hvis ikke farven er helt "rigtig".
Dampet broccoli
 1. Skyl og snit broccolien i buketter. Fyld en gryde med 1-2 cm vand, og damp broccolibuketterne i 5-7 minutter.
Squashpasta og spidskål med pesto og saltristede mandler
 1. Skyl og strimmel squashen med et juliennejern, spiralizer eller lignende.
 2. Snit spidskålen i tynde strimler.
 3. Bland olivenolie, persille, hvidløg, nødder, parmesanost, salt og peber. Blend ingredienserne sammen i en minihakker eller med stavblender.(Kan til nød laves manuelt med en kniv)
 4. Bland spidskål, squashpasta og pestoen i en skål og server med saltristede mandler.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here