Sprøde knoldselleri-rösti med hvidløg og parmesanost – Rodfrugt-røsti

Sprøde knoldselleri-rösti med hvidløg og parmesanost - Rodfrugt-røsti
Sprøde knoldselleri-rösti med hvidløg og parmesanost - Rodfrugt-røsti

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Mums – De her røsti er lækre…

Ligesom blomkål, så har grøntsagen knoldselleri et hav af anvendelsesmuligheder, og bl.a. er knoldselleri genialt til at rive og anvende til ovnbagte rösti. Måske du allerede har prøvet opskriften med bacon, løg og havsalt? Ellers finder du opskriften lige her…

Der hersker ingen tvivl om at hvidløg og parmesanost sætter kronen på værket i min optik. Her får du virkelig en smagsoplevelse, der får mundvandet til at løbe som et vandfald.

Tip! Lav rigeligt med røsti! – Det er et af de vigtigste tips, jeg kan give dig, når du laver rodfrugtsrøsti. Hjemme hos os spiser børn som voksne gode mængder, når jeg serverer de herlige rodfugtsrøsti. Det er jo skønt – sørg blot for at lave nok!

Tip! Når det gælder tilberedningen, så sørg for ikke at lave dine rodfrugtsrösti for tykke. Forsøg endvidere at holde tykkelsen ret ens, så vil røstienes bagetid tillige være ret ens.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprøde knoldselleri-rösti med hvidløg og parmesanost - Rodfrugt-røsti
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • ½ knoldselleri (ca 500-600 gram)
  • 75 g parmesanost
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 3 tsk kokosolie
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • En smule friskkværnet peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern skrællen på knoldsellerien med en skarp kniv. Del knoldselleriet i grove stykker, så det kan gå ned i foodprocessoren.
  3. Kør knoldselleristykkerne gennem din foodprocessor med mellem eller lille rivejern. Alternativt kan knoldselleristykkerne rives på et almindeligt rivejern.
  4. Skræl hvidløgene og pres det i en skål, hvor det blandes godt med knoldselleri, æg, kokosolie(varm det en smule, så det er flydende), salt , peber og revet parmesanost.
  5. På en bageplade formes 16 små eller 9 store knoldselleri-rösti.
  6. Bag dine knoldselleri-rösti i ovnen, i ca 10 minutter, hvorefter röstiene vendes med en spartel og bages i yderligere 10 minutter til de er godt sprøde og gyldne.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

  1. Jeg synes de smagte mega godt, men da jeg formede mine til den form som jeg synes en røsti skal, så skulle de have meget, meget mere tid i ovnen.
    De fik 30 min ved 200 grader og så 10 min ved 250 og med grill funktion

Please enter your comment!
Please enter your name here