Stegte andebryster med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat

Stegte andebryster med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat
Stegte andebryster med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat

Elsker du (også) stegte andebryster?

Prøv opskriften på saftige og lækre stegte andebryster med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat » Glimrende gæstemadsopskrift

Andebryst er en smagfuld, lækker og prismæssigt overkommelig udskæring, som indgår i mine madplaner flere gange om måneden.
På nuværende tidspunkt, spiser du måske kun and i julen? Men jeg håber mine opskrifter med and, vil inspirerer dig til at skrive and på madplanen oftere.

Jamen, er andebryst ikke rasende dyrt?

Nogle gange, men ikke altid. Jeg ser jævnligt berberiandebryst til 100 kr/kg, og med en beregnet mængde and på 600 gram til to voksne og to mindre børn, giver det en kostpris på 60 kroner + lidt tilbehør for et familiemåltid, hvilket sandsynligvis er fair for de fleste.

 

Vil du prøve noget “AND-et”, så tjek opskrifterne her:

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Sprødstegt andebryst med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 600 gram andebryst (2 x 300 gram eller 3 x 200 gram)
  • 1 tsk groft salt per bryst
Ovnbagte knoldselleritern
  • 1 knoldselleri
  • 2-4 spsk olivenolie (jo mindre des færre kalorier - 138 kcal pr. spsk.)
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Broccoli-bladsellerisalaten
  • 500 gram broccoli
  • 1 håndfuld små tomater (jeg anvendte gule cocktailtomater)
  • 200 gram bladselleri
  • 5 spsk granatæblekerner (kan udskiftes med blåbær for LCHF eller udelades)
  • 2 spsk solsikkekerner
Sådan gør du:
Sådan tilberedes de ovnbagte knoldselleritern
  1. Grib en stor kokkekniv og flæk knoldsellerien på midten. Vend den rene, flade side ned mod et skærebræt, og skær cirka 2-4mm skræl af knoldsellerien hele vejen rundt, så det er helt rent for både skræl og evt. jord.
  2. Det samme gøres med den anden halvdel, hvorefter begge halvdele skæres i cirka 1 centimeter tykke skiver, efterfulgt af snitning til stave, og afslutningsvist snitning til tern.
  3. Vend knoldselleriternene i olivenolie og krydderier, hvorefter de fordeles på en bageplade, krydres med salt, peber og evt. andre krydderier, og bages i ovnen i 20-25 minutter, ved 200 grader varmluft.
Sådan laver du stegte andebryster
  1. Grib en stor pande og giv den høj varme.
  2. Afpuds andebrysterne og rids skindet - Uden at ridse ned i kødet!
  3. Giv det ridsede skind en omgang groft salt (½-1 tsk per bryst).
  4. Andebrysterne steges først på skindsiden i 8-10 minutter, hvorefter andebrysterne vendes rund, og tilberedes yderligere 6-8 minutter ved middel varme.
  5. Lad andebrysterne hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
Sådan tilberedes broccoli-bladsellerisalaten
  1. Skyl og snit broccolien i små buketter. Anvend dem rå i salaten eller kog dem i et minut, og afkøl buketterne under koldt vand.
  2. Skyl og snit bladsellerien i tynde skiver. Halver tomaterne og bland så broccoli, bladselleri, tomater i en skål. Top af med granatæblekerner og solsikkekerner inden servering.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her