Sprødstegt andebryst med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat

Saftigt og lækkert Sprødstegt andebryst med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat 😋 » Spiser du også and hele året eller er det kun til jul ;-) Rigtig god fornøjelse... » Ha' en fantastisk dag 😀 httpslevbedre.dksproedstegt-andebryst-ovnbagte-knoldselleritern-rustik-salat

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Saftigt og lækkert…

Andebryst er en smagfuld, lækker og prismæssigt overkommelig udskæring, som indgår i mine madplaner flere gange hver måned. Spiser du kun and i julen? Så håber jeg, at jeg kan inspirere dig til at ændre en smule på det princip 😉

Jamen, er andebryst ikke rasende dyrt?

Måske. Det vil altid komme an på, hvilken solstråle kiloprisen anskues igennem. Jeg ser jævnligt berberiandebryst til 100 kr/kg. Jeg beregner 500-600 gram andebryst til to voksne og to børn, hvilket giver en kødpris til på cirka 50-60 kroner. Det lyder da fair, ikke?

Lad dig også inspirere af et par af de andre opskrifter med and her: 

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprødstegt andebryst med ovnbagte knoldselleritern og rustik salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 600 gram andebryst (2 x 300 gram eller 3 x 200 gram)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Ovnbagte knoldselleritern
  • 1 knoldselleri
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
Broccoli-bladsellerisalaten
  • 500 gram broccoli
  • 1 håndfuld små tomater (jeg anvendte gule cocktailtomater)
  • 200 gram bladselleri
  • 5 spsk granatæblekerner, blåbær eller lignende
  • 2 spsk solsikkekerner
Tilberedning
Sådan tilberedes de ovnbagte knoldselleritern
  1. Grib en stor kokkekniv og flæk knoldselleriet på midten. Vend den rene, flade side ned mod et skærebræt, og skær cirka 2-4mm skræl af knoldselleriet hele vejen rundt, så det er helt rent for både skræl og evt. jord.
  2. Det samme gøres med den anden halvdel, hvorefter begge halvdele skæres i cirka 1 centimeter tykke skiver, efterfulgt af snitning til stave, og afslutningsvist snitning til tern.
  3. Vend knoldselleriternene i olivenolie og krydderier, hvorefter de fordeles på en bageplade, krydres med salt, peber og evt. andre krydderier, og bages i ovnen i 20-25 minutter, ved 200 grader varmluft.
Sådan tilberedes andebrysterne
  1. Grib en stor pande og giv den høj varme.
  2. Afspuds andebrysterne og rids skindet - Uden at ridse ned i kødet!
  3. Giv det ridsede skind en omgang hav- eller stensalt (½-1 tsk per bryst) og friskkværnet sort peber.
  4. Andebrysterne steges først på skindsiden i 8-10 minutter, hvorefter andebrysterne vendes rund, og tilberedes yderligere 6-8 minutter ved middel varme.
  5. Lad andebrysterne hvile i 5 minutter inden udskæring og servering.
Sådan tilberedes broccoli-bladsellerisalaten
  1. Skyl og snit broccolien i små buketter. Anvend dem rå i salaten eller kog dem i et minut, og afkøl buketterne under koldt vand.
  2. Skyl og snit bladselleriet i tynde skiver. Halver tomaterne og bland så broccoli, bladselleri, tomater i en skål. Top af med granatæblekerner og solsikkekerner inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here