Har du smagt Squashpasta?
Squashpasta er et nemt og kalorielet alternativ til almindeligt pasta. Reducer kalorierne i dine pastaretter og få eller hold styr på vægten.
Vi er helt enige, der findes tonsvis af køkkentilbehør man kan bruge sine penge på. Mens meget køkkenudstyr ender med at samle støv bagerst i køkkenskabet, så får du her et tip til et uundværligt køkkenredskab. Lad mig præsentere dig for…
Juliennejernet – Det er billigt, fylder meget lidt og er fantastisk effektivt at bruge. Ydermere kan juliennejernet hjælpe dig til en sundere livsstil.
En af mine absolut vigtigste køkkenredskaber, er juliennejernet. Det og mit mandolinjern, er ubetinget de to køkkenredskaber, jeg er gladest for at have i min udstyrspark.
Når der skal laves squashpasta, foretrækker nogle at anvende en spiralizer i stedet for et juliennejern, og det er helt fint. Det er samme formål, begge typer køkkenudstyr tjener, julienne jernet er blot meget mindre, og mit foretrukne til at lave squashpasta.
Hvad kan et juliennejern / en spiralizer bruges til?
En spiralizer eller juliennejern er et genialt køkkenværktøj til at lave squashpasta, gulerødder, kinaradise og meget andet. Juliennejernet gør en del af grøntsagssnitningen til en leg, og giver dig flotte strimler du kan bruge i dine salater eller pastamåltider.
Fremfor altid at snitte de samme skiver eller tern af gulerødderne, squashen osv., når salaten skal laves, så tænk i nye kreative metoder, ved at bruge strimler i din madlavning.
Flotte anretninger fx med squashpasta, gør det mere indbydende, at spise sundere.
Prøv fx at give din squash “pasta” et skvæt saft fra en halv citron eller lime, inden du servere din squashpasta til fx en omgang fisk med frisk dild. Så pifter du lige tilbehøret en smule mere op og det smager så fuglene synger.
Prøv også: Lækre squash/zucchini-pasta med persillepesto
Prøv også pastastrimler af kinaradise. Du finder en lækker opskrift med netop kinaradise-strimler i godt selskab med kødsovs og blandet salat her.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 stk squash (400-600 gram)
- evt. et skvæt citron
- Skyl squashen under rindende vand.
- Riv strimler af squashen med dit juliennejern eller din spiralizer. Sørg for at vende squashen undervejs i strimmelrivningen, så du arbejder dig jævnt igennem squashen hele vejen rundt.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]