4 SIMPLE TIPS TIL AT FÅ DEN BEDSTE START PÅ DAGEN

4 SIMPLE TIPS TIL AT FÅ DEN BEDSTE START PÅ DAGEN
4 SIMPLE TIPS TIL AT FÅ DEN BEDSTE START PÅ DAGEN

FÅ DEN BEDSTE START PÅ DAGEN

En god start på dagen, er ofte afgørende for, hvordan resten af dagen forløber, og om lidt ved du meget mere om hvordan du lykkes

Når du får skabt en bedre start på dagen (flere af årets dage), vil du ikke “bare” opleve mere fantastiske morgener, men også opleve positive effekter på din performance, lykke og livsglæde.

Minder dine morgener bare lidt om følgende: Du har trykket snooze flere gange, inden du til sidst vælter ud af sengen. Din tidsplan er presset, og stressen får dig til at påpege og kritisere selv de mindste “fejl” hos børnene og din bedre halvdel.

Du ville gerne have spist en fornuftig morgenmad, men snupper bare en stor sukkerfyldt café latte og en kagerest i farten, inden du smutter ud af døren. Hvor du så fortsætter din snærende kritik af de andres bilisters kørsel og senere dine kollegaer “fejl”.

STATUS: Sådan en start på dagen påvirker dig selv og alle omkring dig utroligt negativt. Du ved selv bedst, om dine morgener fungerer eller ej, og om det er på tiden at starte dine dage på en fantastisk måde, så du kan opleve hvor meget skønnere det føles!

Design din drømmestart på dagen allerede i dag!

SE OGSÅ: NÅ I MÅL OG FÅ SUCCES MED RE-DESIGNEDE OMGIVELSER

1) En god start på dagen starter aftenen før

Mange succesfulde mennesker har en klar plan over morgendagens vigtigste opgaver og mål allerede aftenen forinden.

Sørg for at have en rimelig klar agenda over hvad der skal handles på og håndteres, allerede inden du slår øjnene op. Det er en fantastisk måde at give sindet ro til natten og yderst befordrende for din produktivitet den efterfølgende dag.

SE OGSÅ: 7 TIPS TIL EN BEDRE MORGENRUTINE OG START PÅ DAGEN

 

2) Gå i seng omkring klokken 22 og optimer din søvn

Der er gode grunde til ikke at være en natteravn. Allerede omkring klokken 22 indledes de natlige restitutionsprocesser for din krop og din hjerne. Fysisk restitution forløber primært fra kl 22-02. Mental restitution af hjerne og sind forløber primært herefter fra kl 02-06.

Optimer din søvnkvalitet og skab de absolut bedste forudsætninger for at vågne frisk og veludhvilet hver eneste morgen. I artiklen her får du De 35 bedste tips, tricks og genveje til at optimere kvaliteten af din nattesøvn. 

Optimering af din søvn er en gave til dig selv.

 

3) Sæt fokus på din væske- og energibalance

Man siger jo, at “Uden mad og drikke duer helten ikke”, og det er der noget om. Det er vitalt, at du allerede fra dagens start har fokus på, hvordan du kan optimere energibalancen. Har du ingen energi, får du ingen god performance ud af dagen.

Tænk lige over det… Efter 6-8 timers skønhedssøvn trænger kroppen i den grad til at få genoprettet sin væskebalance. Drik derfor i omegnen af 0,5 – 1 liter væske indenfor de første par timer efter du er stået op – hver eneste morgen.

SE OGSÅ: TRIN-FOR-TRIN GUIDE TIL EN MERE AKTIV START PÅ DAGEN

 

Er morgenmad er dagens vigtigste måltid?

Lad os smide kortene på bordet. Morgenmad er ikke dagens vigtigste måltid – for alle. Morgenmad er blot et af dagens måltider, og du behøver ikke spise morgenmad, hvis ikke du er sulten. Nogle mennesker trives bedst med at spise morgenmad, andre gør ikke.

Du bør mærke efter, hvad du trives bedst med. Ligeledes er det forskelligt, hvilken type morgenmad vi fungerer bedst med. Personligt trives jeg bedst, ved at spise et proteinfyldt morgenmåltid med moderat fedt, og uden ret mange kulhydrater.

For at bibeholde et optimalt energiniveau dagen lang, kan det være en fordel at spise protein med hvert måltid, da det giver godt mæthed, samt undlade for mange hurtige kulhydrater, da de mætter dårligt per kalorie og kan forstyrre din oplevede energibalance.

En tommelfingeregel er i øvrigt at spise når du er sulten, og stoppe når du er 80% mæt.

SE OGSÅ: SKAL DU SPISE MORGENMAD FOR AT OPTIMERE FEDTTAB?

 

4) Planlæg “The Holy Hour” – 60 min hver morgen

Kom ud af fjerene i god tid, så du kan prioritere “The Holy Hour”. Hav minimum 60 minutter til dig selv hver morgen til selvudvikling, hvor du kan læse, planlægge, lære nyt, meditere, motionere og visualisere om alle dine mål, drømme og ønsker her i livet.

Til at starte med kan det være, du hellere vil blive under dynen, men der vil ikke gå længe, før du nyder godt af den ekstra tid investeret i dig selv, dine projekter og dit liv.

Langt størstedelen af det LEVBEDRE.DK er i dag, har jeg skabt i de tidlige morgentimer. Jeg kunne have valgt at snuppe en time mere under dynen som de fleste andre. Jeg vælger i stedet at slippe kreativiteten løs og skabe noget, lære noget og inspirere og motivere dig.

SE OGSÅ: TAG STYRINGEN MED TO-DO-LISTE HACKS – DER VIRKER!

 

Vær ikke som alle andre… Gør en forskel

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her