4 Simple men effektive strategier til at sikre dig den bedste start på dagen

4 Simple men effektive strategier til at sikre dig den bedste start på dagen
4 Simple men effektive strategier til at sikre dig den bedste start på dagen

En god start på dagen, er ret afgørende for, hvordan resten af din dag vil forløbe. Den rette strategi vil ikke kun sikre dig de mest fantastiske morgener, den vil med sikkerhed også have en enormt positiv effekt på din performance, lykke og glæde.

Genkender du nogle af dine morgener som følgende…

Du har snoozet flere gange, inden du til sidst kommer på benene. Tidsplanen er presset, og du formår at finde og påpege små “fejl” hos både børnene og din bedre halvdel. Du kvæler en stor sukkerfyldt café latte, og en portion cornflakes, inden du smutter ud af døren.

Sådan en start på dagen påvirker dig selv og folk omkring dig utroligt negativt. Tag styringen nu, så du undgår det forkerte ben kommer først ud af sengen. Lær at starte dagen på en fantastisk måde, og oplev hvor meget skønnere det føles! 

Design din drømmestart på dagen – Sådan gør du…

 

1) En god start på dagen starter aftenen før

Mange succesfulde mennesker har en klar plan over morgendagens vigtigste opgaver og mål allerede aftenen forinden.

Sørg for at have en rimelig klar agenda over hvad der skal handles på og håndteres, allerede inden du slår øjnene op. Det er en fantastisk måde at give sindet ro til natten og yderst befordrende for din produktivitet den efterfølgende dag.

 

2) Gå i seng omkring klokken 22 og optimer din søvn

Der er gode grunde til ikke at være en natteravn. Allerede omkring klokken 22 indledes de natlige restitutionsprocesser for din krop og din hjerne. Fysisk restitution forløber primært fra kl 22-02. Mental restitution af hjerne og sind forløber primært herefter fra kl 02-06.

Optimer din søvnkvalitet og skab de absolut bedste forudsætninger for at vågne frisk og veludhvilet hver eneste morgen. I artiklen her får du De 35 bedste tips, tricks og genveje til at optimere kvaliteten af din nattesøvn. Optimering af din søvn er en gave til dig selv.

 

3) Hav fokus på din væske- og energibalance fra dagens start

Man siger jo, at “Uden mad og drikke duer helten ikke”, og det er der noget om. Det er vitalt, at du allerede fra dagens start har fokus på, hvordan du kan optimere energibalancen. Har du ingen energi, får du ingen god performance ud af dagen.

Tænk lige over det… Efter 6-8 timers skønhedssøvn trænger kroppen i den grad til at få genoprettet sin væskebalance. Drik derfor i omegnen af 0,5 – 1 liter væske indenfor de første par timer efter du er stået op – hver eneste morgen.

Morgenmad er dagens vigtigste måltid, eller er det nu helt sandt?

Lad os smide kortene på bordet. Morgenmad er ikke dagens vigtigste måltid – for alle. Morgenmad er blot et af dagens måltider, og du behøver ikke spise morgenmad, hvis ikke du er sulten. Nogle mennesker trives bedst med at spise morgenmad, andre gør ikke.

Du bør mærke efter, hvad du trives bedst med. Ligeledes er det forskelligt, hvilken type morgenmad vi fungerer bedst med. Personligt trives jeg bedst, ved at spise et proteinfyldt morgenmåltid med moderat fedt, og uden ret mange kulhydrater.

For at bibeholde et optimalt energiniveau dagen lang, kan det være en fordel at spise protein med hvert måltid, da det giver godt mæthed, samt undlade for mange hurtige kulhydrater, da de mætter dårligt per kalorie og kan forstyrre din oplevede energibalance.

En tommelfingeregel er iøvrigt at spise når du er sulten, og stoppe når du er 80% mæt.

 

4) Planlæg “The Holy Hour” – 60 min hver morgen, dedikeret til dig selv

Kom ud af fjerene i god tid, så du kan prioritere “The Holy Hour”. Sørg for at have minimum 60 minutter til dig selv hver morgen til selvudvikling, hvor du kan læse, planlægge, lære nyt, meditere, motionere og visualisere om alle dine mål, drømme og ønsker her i livet.

Til at starte med kan det være, du hellere vil blive under dynen, men der vil ikke gå længe, før du nyder godt af den ekstra tid investeret i dig selv, dine projekter og dit liv.

Langt størstedelen af det UPGRADED.DK er i dag, har jeg skabt i de tidlige morgentimer. Jeg kunne have valgt at snuppe en time mere under dynen som de fleste andre. Jeg vælger istedet at slippe kreativiteten løs og skabe noget, lære noget og inspirere og motivere dig 🙂

Vær ikke som alle andre… Gør en forskel

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here