BLIV EKSPERT I AT MOTIONERE MELLEM REGNBYGERNE

MOTIONERE MELLEM REGNBYGERNE

Er du typen der håber på regnvejr, så du har en “god” undskyldning som overspringshandling til at undlade din planlagte motion igen, igen?

Måske synes du slet ikke om den motionstype, som du forventer at foretage udendørs, hvorfor din mindset er indrettet til at lede efter overspringshandlinger pga. vejret.

Vær nysgerrig på om du har tendens til følgende interne regler:

  • Det er helt ok at springe over, når det regner, sner, blæser osv.
  • Det er ok at springe over dagens motion, hvis jeg ikke har lyst.
  • Støvregn er også en slags regnvejr, og så er det helt ok at springe over.
  • Jeg motionerer kun, når jeg er helt på toppen og vejret er perfekt?

Måske du genkender ovenstående eller nogle der ligner dem. Der er ofte en rød tråd i dine mentale overspringshandlinger og de tilladelsestanker, der gør det ok at droppe motionen.

SE OGSÅ: TJEK UGENS VEJR OG UNDGÅ OVERSPRINGSHANDLINGER

 

Kender du “overspringshandler”-typen?

Nogle har tendens til ligefrem at side og vente på regnvejret, for så at bruge det som en undskyldning. Hvis du leder efter “fejl”, så finder du sandsynligvis fejl.

Hvis du ofte overspringshandler, så vær nysgerrig på, hvor og i hvilke sammenhænge, du har tendens til at finde fejl fremfor fordele. Hvor er dit fokus rettet mod at finde “gyldige” årsager til at springe over, fremfor at skabe fremskridt mod dine mål.

Det er helt fair at forsøge at styre udenom møgvejr, men lad ikke dit alternativ være at undlade at træne, løbe, cykle, gå osv. Dit alternativ bør være at komme afsted alligevel, selv om vejret ikke bliver bedre eller fx gennemføre en hjemmetræning i stedet.

SE OGSÅ:3 EFFEKTIVE TIPS TIL MERE MOTIVATION, DU SKAL KENDE

Design støttende HVIS, SÅ strategier nu

På dagen, hvor jeg optog videoen, havde vejrudsigten lovet heldagsregn, men på trods af det, fandt jeg tørvejret mellem regnbygerne.

Mit primære fokus var og er rettet mod en løbetur i tørvejr, og det fandt jeg den dag, og det har fundet tusindevis af andre dage med “heldagsregn”. Det lykkes ikke altid, og her forsørger jeg at komme afsted alligevel, hvilket oftest lykkes.

SE OGSÅ: 8 TIPS TIL AT FÅ KLARET UDENDØRSMOTIONEN I MØGVEJR

Gå naturligvis efter de bedst mulige betingelser for din udendørsmotion, men regnen kan faktisk også bruges som motivationsfaktor, hvilket jeg uddyber nedenfor:

  • Hvis jeg kan løbe i det værste møgvejr, så kan jeg løbe i al slags vejr.
  • Hvis jeg laver en god tid i møgvejr, løber jeg endnu bedre i solskinsvejr.
  • Hvis betingelserne ikke er attraktive, kan jeg træne min viljestyrke.
  • osv.

Brug vejrudsigten og nedbørsradaren, som du finder på DMI.DK

 

Overspringshandlinger gør dig svagere over tid

Du kan blive ekspert i at spotte muligheder eller overspringshandlinger. Desværre vil sidstnævnte sjældent føre dig langt. Evnen til at springe over det planlagte, trænes som en muskel. Hver gang du foretager en overspringshandling bliver du bedre til det.

Træning i overspringshandlinger, er ikke det bedste du kan træne.

Naturligvis vælter enkelte overspringshandlinger ikke læsset. Det gør vi alle sammen en gang imellem, men når der går trend i overspringshandlingerne, så vær vågen.

SE OGSÅ: Sådan undgår du overspringshandlinger og fastholder din motivation!

Den opbyggende effekt af overspringhandlingers negative afledte konsekvenser sker over tid. Ligesom en hver anden dårlig vane, bliver overspringshandlingsmusklen stærkere hver gang du springer over.

 

Bryd derfor det dårlige mønster hurtigst muligt.

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her