DE “SUNDE” HELSEBARER KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN

DE SUNDE HELSEBARER KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN
DE SUNDE HELSEBARER KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN

VÆGTTAB MED “SUNDE” HELSEBARER

Du laver eller køber “sunde” helsebarer, dadelkugler og kager lavet af superfood, men “sunde” sager kan også spænde ben for vægttab

Måske du tænker: “Jamen, det er jo lavet af “sunde” ingredienser”. Det kan godt være, at dine helse-kugler, kager, barer osv. er proppet med dyre special-ingredienser, der sælges og markedsføres som “sunde”, “naturlige”, “superfoods” osv.

Men derfor er det ikke sikkert dit “sund” hjemmebag, hjælper dig i at få bedre styr på vægten og opnå det vægttab, som du ønsker dig – tvært imod.

Vægttab opnås kun gennem et kalorieunderskud, og det ændrer alverdens helseprodukter ikke på – uanset om de markedsføres som “sunde”, “naturlige”, “superfoods” osv.

SE OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab

Det er nemt at blive forfalden til vores hjemmelavede og ofte meget energitætte barer, kager og kugler, også selvom de måske ikke engang smager særligt godt, men fordi tror på at superfoods og sund mad udløser vægttab, hvilket det ikke gør.

Kalorieunderskud over tid afgør hvorvidt du opnår vægttab. Du kan sagtens spise dine hjemmelavede helsebarer, daddelkugler og superfood kager, mens du opnår vægttab, hvis du nyder dem i sunde mængder og er i kalorieunderskud.

Nyd dine “sunde” hjemmelavede barer, kugler og kager eller din færdigkøbte Marsbar i sunde mængder.

SE OGSÅ: BÅDE SUND OG USUND MAD KAN GØRE DIG TYK (OG SLANK)

 

Mere om helsebarer og foodblogger mad

Hjemmelavede helsebarer og “sund” foodblogger mad er blevet mere og mere populære i takt med en øget opmærksomhed på sund kost og ernæring.

Mange mennesker tror helt automatisk, at en topform og et varigt vægttab udløses her i gennem, da opskrifterne ofte er fremstillet af “sunde” ingredienser som nødder, frø, tørret og frisk frugt og andre “naturlige” fødevarer.

Men sandheden er, at det ikke altid er effektivt til vægttab pga. ingrediensernes høje kalorieindhold og slutprodukternes energitæthed.

Energitæthed er et begreb, der bruges til at beskrive mængden af kalorier pr. gram i en fødevare. Fødevarer med høj energitæthed indeholder mange kalorier pr. gram gør det ikke nemmere, men sværere at fastholde et kalorieunderskud.

Hjemmelavede helsebarer og andre opskrifter på superfoods fra helsebloggers kan nemt indeholde en masse kalorier, som vi overser i forførelsen fra flotte madbilleder.

SE OGSÅ: MADVARER DER HJÆLPER DIG TIL SUNDHED OG VÆGTTAB

 

Sunde ingredienser kan spænde ben for vægttab

Fx er tørret frugt meget kalorierigt, da det er koncentreret sukker, og det kan indeholde op til tre gange så mange kalorier pr. gram som frisk frugt. Nødder og frø er i sin natur også rige på kalorier, da de indeholder en del “sundt” fedt, som er meget energitæt.

Ligeledes sødes de flotte madopskrifter typisk med naturlig sødme fra fx honning, agave eller andre “sunde” sødestoffer, der også øger kalorieindholdet i slutproduktet.

Selvom ingredienser ofte er sunde og nærende, så gør de det ofte sværere at fastholde et kalorieunderskud, fremfor nemmere.

SE OGSÅ: Dine “uskyldige” mellemmåltider kan nemt gøre dig overvægtig

 

Tilgængeligheden af barer kan også spænde ben

Derudover kan dine hjemmelavede helsebarer eller færdigkøbte måltids- og proteinbarer være fristende at spise (lidt) for mange af, da barer er lette at snuppe i farten. Dette kan føre til en overspisning i barer, hvilket kan føre til et overskud af kalorier.

SE OGSÅ: Sådan opnår du holdbart vægttab med proteinbarer og måltidsbarer

Selvom hjemmelavede helsebarer mm. kan være en sund og praktisk snack, er det vigtigt at huske på, at de ikke nødvendigvis hjælper dig med at opnå vægttab.

Hvis dit mål er at tabe dig, er det vigtigt, at du overordnet set er i kalorieunderskud, og der vil fødevarer, der er mindre energitætte, mere fyldige og mættende typisk være bedre.

Her får du en gylden tommelfingerregel til at gøre dit vægttab nemmere:

Centrer størstedelen af tiden dine måltider omkring grøntsager og magert protein. Tilfør så “sunde” fedtkilder i bevidste og ikke sjuskede, men sunde mængder. Nyd gerne frisk frugt af og til for bl.a. at tilfredsstille din søde tand, samt evt. sult mellem måltiderne.

SE OGSÅ: Ryd op i dine dårlige madvaner, og gør det nemmere at leve sundt

 

FÅ STYR PÅ DIN INDRE “HELSEFREAK”

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her