Ryd op i de dårlige madvaner, og gør det praktisk, nemt og let at leve sundt

Trim dit køkken og optimer chancen for succes
Trim dit køkken og optimer chancen for succes

Skrot dårlige madvaner, og gør en sundhed nemmere

Ønsker du et holdbart vægttab og varige livsstilsændringer » Ryd op i dine dårlige madvaner, og gør det praktisk, nemt og let at leve sundt

Vi lever i en verden, hvor de fleste af os aldrig oplever mad som en knap ressource. Over alt hvor vi færdes ude, eksponeres vi for dårlig junkfood og sukkerholdige snacks. Når vi handler ind, eksponeres vi får supermarkedets  bugnende hylder af sukkerfristelser.

Desværre har vi fået skabt et samfund, hvor det er meget nemt at komme til at indtage flere kalorier end vi har brug – hvilket resultere i vægtøgning. Vi kan i bund og grund spise alt (lige med undtagelse af allergier), hvis blot vi holder kalorieindtage i balance.

Producenterne gør hvad der skal til for at vinde, ved at producere og sælge alverdens ‘junk’ som giver dårlig mæthed per kalorie og desværre efterlader mange af os som de fede tabere, der ikke kan modstå og styre indtagelsen af fristelserne i den flotte emballage.

Hvis den massive fremgang i fedme, diabetes og andre livstilssygedomme skal vendes, så er vi nødt til at tage ansvaret for vores mad- og spisevaner hjem til os selv. At lære at nyde fristelserne i moderation og prioritere bedre madvalg størstedelen af tiden.

80 % af din kropsbygning defineres af kniv og gaffel

Ja, du hørte rigtigt. Lang størstedelen af din kropsbygning og din sundhed defineres af dit kniv og gaffelarbejde. Derfor kan vi allerede begynde at tænke over at reducere antal portioner, mængden og kalorierige ingredienser i vores næste måltid.

 

Sådan kommer du i gang med bedre madvaner

Det hele starter hjemme hos dig selv. De fleste af os har en masse ‘junk’ liggende i skåle, skuffer og skabe, og størstedelen hjælper os ikke til en bedre livsstil.

Fjern muligheden for at spise dårligt…

Gør det nemmere for dig selv at leve sundere, og gør det sværere at spise mindre gode madvalg. Trim og smid ud, hvis det er nødvendigt. Hvis mindre gode madvalg ikke findes i dine skåle, skuffer og skabe, så er det svært at spise dem – enig?

Gør det praktisk, nemt og tilgængeligt at spise sundt…

Når mindre gode madvalg er fjernet fra boligen, så er det tid til at fylde en fødevarer ind på den tomme plads, som hjælper dig til bedre madvalg. Jo nemmere det er at træffe gode madvalg, des større er sandsynligheden for vi træffer bedre madvalg.

Lyder det ikke rørende enkelt? Det er det faktisk også, når først du kommer i gang…

 

Trim skåle, skuffer og skabe for dårlige madvaner…

Typisk er slik, drikkekalorier og dissideret junkfood blandt de sabotører for sunde madvaner. Du har nok allerede en ide om dine knap så gode madvaner?

Her er en liste med bud på fødevarer, som du kan overveje at trimme væk. Brug også listen til at blive mere opmærksom på, hvilket fødevarer og drikke du med fordel kan nyde i begrænsede mængder, hvis målet er fedttab.

 • Sodavand med sukker, diverse læskedrikke, energidrikke og frugtjuicer
 • Øl, Somersby, Mokai osv. (Alkohol er ikke befordrende for fedttab – nyd med måde)
 • Marmelade, pålægschokolade, nutella, figenpålæg og tilsvarende produkter
 • Fedtstof som fx margarine, Becel, smør, olier mm. (OBS. kalorierne løber hurtigt op)
 • Færdigretter
 • Pommes frites og andre fritterede og panerede fødevarer
 • Kager, muffins, bagels, småkager, is og desserter i alle afskygninger
 • Kiks i alle former (Ja, de tørre kiks mætter ikke ret godt per kalorie)
 • Chips
 • Chokolade
 • Müslibarer
 • Müsli, Cornflakes mm.(Bør nydes i moderation som fx topping på yoghurt mm.)
 • Sukker
 • Tørret frugt og nødder (OBS: begge dele meget energitætte – nyd med måde)

Kom fra tanke til handling…

Nu har du fået en god fornemmelse af, hvad du bør skaffe af vejen, for at understøtte din personlige succes med en sundere livsstil med bedre madvaner.

 

Synes du fortsat det er uoverskueligt at komme i gang?

Hvis du fortsat synes det er svært at komme i gang, så invester i personlige coaching hos mig. Jeg tager dig gerne i hånden, og giver dig lige netop den hjælp, du har brug for.

– Ha’ det fantastisk min ven…

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here