FÅ STYR PÅ VÆGTEN OG TÆM DIN AUTOPILOT (DINE VANER)

FÅ BEDRE STYR PÅ VÆGTEN

Velplacerede rationelle spørgsmål hjælpe dig til at tæmme autopiloten, bryde “dårlige” vaner og få bedre styr på vægten – én gang for alle!

  • Tager du dig selv i at spise op, selvom du egentlig er mæt?
  • Oplever du også at spise hele kagen eller kagestykket, selvom du egentlig ikke synes det smager så fantastisk, som du troede?
  •  Føler du også, at autopiloten er selvkørende lidt for ofte?

…og ved du, at det igen og igen, at spise over mæthedsgrænsen, spise kagen der ikke smager dig og tillade at autopiloten styrer dine spisevaner, ikke hjælper dig til kroppen og livet, du ønsker?

Så kan videoen helt sikkert hjælpe dig godt videre!

SE OGSÅ: FÅ STYR PÅ DE VIGTIGSTE VANER FØRST OG OPNÅ SUCCES

 

Vores autopilot kan være en fantastisk hjælper, der styrer vores valg, vaner og handlinger – typisk ubevidst og fuldautomatisk.

Utroligt smart med sådan en autopilot, ikke sandt? Jo, helt bestemt i mange tilfælde. Uden autopiloten ville vi ikke nå ud af døren om morgenen, før vi ville være så beslutningstrætte, at vi ville blive nødt til at hoppe på hovedet i seng igen, MEN…

Når autopiloten har fået for meget styring fx over vores madvalg og spisesituationer igennem for lang tid, så kan negative effekter som fx vægtøgning, mindre kropslig velvære og en dalende generel trivsel i livet være resultatet.

Måske noget du kender? I videoen, guider jeg dig til at genvinde styringen over din autopilot, ved at tjekke ind med dig selv, og træffe flere bevidste valg og fravalg.

SE OGSÅ: SÅDAN OPBYGGER OG FASTHOLDER DU DINE NYE VANER

 

VANERS OPBYGNING KORT FORTALT

Vaners opbygning har fire centrale komponenter: Que (trigger), Craving (trang), Respons (handling) og Reward (belønning). Herunder uddybes hver af de fire vanekomponenter:

  1. Que (Trigger): En que eller trigger er et signal eller en begivenhed, der udløser starten af ​​vanen. Dette kan være noget så simpelt som et bestemt tidspunkt på dagen, et sted, en lyd, en lugt eller en følelse. Que fungerer som en påmindelse om at udføre vanen.
  2. Craving (Trang): Craving er den mentale og følelsesmæssige tilstand, der opstår som reaktion på udløseren (que/trigger). Trangen til at udføre vanen opstår, fordi vores hjerner forbinder udløseren (que/trigger) med en belønning eller tilfredsstillelse.
  3. Respons (handling): Respons er handlingen, der udføres som reaktion på trangen. Det er den adfærd eller handling, der er knyttet til vanen. Responsen kan være alt fra at børste tænder, træne, tage en bid af noget, ryge, rydde op eller udføre en opgave.
  4. Reward (belønning): Belønningen er den positive forstærkning, der opstår som resultat af responsen, og kan være en fysisk, følelsesmæssig eller mental belønning. Belønningen øger sandsynligheden for fastholdelse af vanen og gentagelse i fremtiden.

SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

 

SÅDAN FUNGERER ET VANELOOP

Sammen udgør disse fire komponenter en cyklus, hvor que’en (trigger) udløser cravingen (trang), cravingen fører til responsen (handlingen), og responsen følges af belønningen.

Over tid bliver denne cyklus mere automatisk og indarbejdet i vores vanemæssige adfærd. Hvis vi vil opbygge gode vaner, skal vi have fokus på at sikre de fire komponenter.

Det er vigtigt at bemærke, at for at ændre eller bryde en vane er det nødvendigt at ændre en eller flere af komponenterne i denne model. For eksempel kan du forsøge at ændre que’en eller tilføje en ny belønning for at ændre den resulterende adfærd.

Begynd at udnytte din nye viden som er værktøj til at opbygge gode vaner, bryde dårlige og skabe de sundhedsfremmende tiltag i dit liv du ønsker. Begynd at føre flere af dine gode intentioner ud i livet, nå dine mål og skab holdbare forandringer i dit liv.

SE OGSÅ: GØR DINE GODE VANER ELASTISKE OG FÅ MERE SUCCES

 

VANEÆNDRING ER SVÆRT, MEN IKKE UMULIGT

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her