HACK TIL ET SJOVERE, BEDRE OG MERE PRODUKTIVT LIV

HACK DIG TIL ET BEDRE LIV

Hack din hverdag sjovere, og få klaret alle de ting, pligter og gøremål, der ikke (altid) føles super fedt, men er nødvendige at få klaret

Hvis aldrig vi vasker op, vasker tøj og rydder op, vil ophobningen af undladte nødvendige opgaver før eller siden begynde at stjæle fra det gode liv, hvor orden, struktur og hygiejne spiller en positiv rolle – for de fleste, og ét hack kan gøre det hele nemmere for dig.

Det giver mental ro og frigiver overskud til andet, at vi udfører visse “pligter”, så der er styr på det fundamentale – rene tallerkener, rent tøj og at boligen ikke er begravet i nullermænd året rundt. Du har fanget pointen, ikke sandt?

Noget andet er fysisk aktivitet, som vi alle sammen godt ved, at vi har brug for i et vist omfang, men som vi måske ikke altid har lige meget lyst til. I videoen bliver du klogere på, hvordan du gør din fysiske aktivitet til en mere nydelsesfuld del af din hverdag.

SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

 

KAN JEG VIRKELIGT HACKE MIT LIV

Et “HACK” er et meget brugt begreb og “BUZZ WORD”, og det er en af grundende til, at jeg har taget “HACK” med i min beskrivelse, men ikke den eneste grund, for der er noget om snakken ift. at kunne “hacke” vores valg, vaner, handlinger og adfærd.

Ved at være lidt strategisk smart mht. timingen af de nydelsesfulde vaner, du allerede har i dit liv, kan du opleve, at det bliver meget nemmere at gøre en helt masse af det, som du “skal” have gjort eller har brug for at gøre, men egentligt ikke har lyst til.

Gennem et strategisk smart design af dine hverdagsvaner og med brug af temptation bundling, får du med andre ord hjernen med på dine forandringer og gøremål – og hacker din hverdag!

Mit håb er at omsætte viden omkring begrebet “Temptation bundling” til et let tilgængeligt værktøj, som du kan bruge som et hack i dit liv og din hverdag fra i dag af!

SE OGSÅ: KÆD FORMÅL SAMMEN MED DIN MOTION FX INDKØB MM.

 

HVAD ER “TEMPTATION BUNDLING”?

Temptation bundling er en effektiv strategi, som kan bruges til at motivere og få gjort de nødvendige opgaver, som ellers kan føles som en byrde.

Strategien går som tidligere nævnt ud på at koble de nødvendige opgaver på nydelige vaner, så de bliver mere tiltrækkende og mindre modstandsvillige at udføre.

Ved at bruge temptation bundling kan man gøre livet sjovere, bedre og mere produktivt. Her ud over tilgodeser du vores hjernes evolutionære behov og præferencer for at opnå umiddelbare belønninger ved indsatser og anstrengeler.

SE OGSÅ: SÅDAN SKABER OG FASTHOLDER DU NYE AKTIVITETSVANER

 

HVORDAN BRUGER JEG TEMTATION BUNDLING?

Her er nogle konkrete eksempler på, hvordan man kan anvende temptation bundling i din hverdag. Lad dig inspirere og motivere af herunder, og find selv ud af, hvordan du kan bruge adfærdsgrebet til at lykkes bedre i din hverdag og dit liv:

Fjernsyn under huslige pligter: At udføre huslige pligter som at stryge, gøre rent eller vaske op kan føles kedeligt og uinspirerende. Ved at kombinere opgaverne med fx at se dit yndlings tv-program, podcast eller musik, kan du gøre opgaven mere tiltrækkende.

Lydbøger under træning: Mange mennesker finder det svært at finde motivationen til at træne. Ved at kombinere træning med en nydelsesfuld aktivitet, som at lytte til en spændende lydbog, kan man gøre træning mere sjovt og tiltrækkende.

Kaffe på arbejde: At arbejde kan ofte føles som en byrde, men ved at kombinere det med en nydelsesfuld vane som at drikke kaffe kan man gøre arbejdsdagen mere tiltalende og energigivende. Du gør det sikker allerede, hvis du er kaffe-elsker, har jeg ret?

Læsning på offentlig transport: At tage offentlig transport kan føles som spild af tid, men ved at kombinere det med læsning af en spændende bog, kan man få mest muligt ud af tiden og samtidig have det sjovt.

SE OGSÅ: Optimer din effektivitet med fokus på den “Minimal-Effektive Dosis”

 

BRUG TEMPTATION BUNDLING SOM HACK

Ved at bruge temptation bundling kan man gøre livet mere sjovt, bedre og mere produktivt. Her er nogle af de fordele, som kan opnås ved brug af denne strategi:

  1. Mindre modstand mod opgaver: Ved at koble opgaver på nydelsesfulde vaner, kan man reducere modstanden mod at udføre opgaven og gøre den mere tiltrækkende.
  2. Øget motivation: Ved at kombinere nødvendige opgaver med nydelsesfulde vaner, kan man øge motivationen og gøre det lettere at komme i gang med opgaven.
  3. Øget produktivitet: Ved at reducere modstanden mod opgaverne og øge motivationen, kan man øge produktiviteten og få mere ud af sin tid.
  4. Øget livsglæde: Ved at gøre nødvendige opgaver mere tiltrækkende og sjove, kan man øge livsglæden og få mere ud af livet.

Temptation bundling er en effektiv strategi til at motivere og øge din produktivitet samtidig med at du gør livet sjovere og bedre. Ved at kombinere nødvendige opgaver med nydelsesfulde vaner, kan du altså opnå en lang række fordele!

SE OGSÅ: SKAB 1% FORBEDRINGER OG FÅ HOLDBARE RESULTATER

 

HACK DIG TIL ET BEDRE LIV – ÉT SKRIDT AD GANGEN

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her