KÆD FORMÅL SAMMEN MED DIN MOTION FX INDKØB MM.

FIND FORMÅL MED MOTIONEN

Har du svært ved at finde umiddelbar mening og formål i at gå, løbe eller cykle dig en tur i hverdagen? Så brug af dette life hack

Der kan være mange grunde til gå, løbe, cykle og i øvrigt være aktiv, mens du flytter dig fra dit udgangspunkt for motionen. Artiklen og videoen omhandler ikke fx styrketræning i et træningscenter, men al motion, hvor du flytter dig fra A til B.

Ja, inderst inde ved du jo godt, at du motionerer, træner og har aktive vaner for at blive og fastholde en god sundhed, styrke, vægt, balance osv. Vores hjerne kan dog godt spænde ben fra tid til anden, hvis ikke der lige er et umiddelbart formål at spotte ved indsatsen.

Derfor kan du med lidt omtanke, planlægning og dette enkle, men effektive life hack ofte hjælpe dig selv, din hjerne og dine resultater bedre på vej.

SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

 

FÅ STYR PÅ DIT “HVORFOR” BAG MOTIONEN

Noget af det vigtigste at få styr på, er at du har tilstrækkelig tyngde i bag dit “HVORFOR” bag af gøre noget anderledes og yde en indsats. Få derfor godt styr på meningen bag dine motionsvaner.

Hvis du ønsker at skabe, fremme og fastholde din træningsmotivation, så du formår at handle og gøre noget, fremfor ingenting – også på de svære dage i livet, så skal der styr på meningen bag. Jeg vil anbefale dig at tage et kig på følgende tre artikler:

SE HER: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

SE HER: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

SE HER: HVORFOR MOTIONERER OG STYRKETRÆNER JEG?

 

GØR MOTIONEN MENINGSFULD NU OG HER

Vores hjerne kan godt lide “nu og her” belønninger, meninger, resultater osv. Derfor kan det give godt mening, at du kæder dine aktivitetsvaner sammen med ærinder som fx indkøb, pakkehentning, børnehentning osv.

Også selvom du ind i mellem “kommer til” at handle for meget, ligesom jeg gjorde på dagen i videoen. Få blot det bedste ud af aktiviteten – al motion tæller!

Ved at give din løbetur et formål, kan du gøre den mere meningsfuld og givende, samtidig med at du øger din motivation og fastholder din træningsrutine.

En af de mest oplagte måder at give din gå-, løbe eller cykeltur et formål på er ved at knytte den til dagligdags opgaver såsom at handle ind, afhente pakker eller hente børnene hjem fra skole eller institution.

Ved at gøre dette kan du kombinere to aktiviteter og spare tid, samtidig med at du får en god træning.

SE OGSÅ: SÅDAN SKABER OG FASTHOLDER DU NYE AKTIVITETSVANER

 

SLÅ TO (ELLER FLERE) FLUER MED ÉT SMÆK

Hvis du føler, at din træning ikke kun handler om at forbedre din fysiske sundhed, men også om at løse praktiske opgaver, kan det hjælpe med at motivere dig og gøre din træning mere meningsfuld.

Måske du fx henter pakken med din nye kjole hjem på turen?

Begynd at organisere din motions, træning og aktivitet i hverdagen omkring praktiske ærinder og gøremål. Nyd din sundhedsfremmende motion, der styrker din krop, reducere stress og hjælper dig til at holde din vægt i balance, mens du klarer praktiske opgaver.

Hvis du har svært ved at fastholde din træningsrutine, kan det, at du kombinerer din træning med dagligdags opgaver gøre det nemmere at holde ved. Du skal naturligvis ikke shoppe hele tiden bare for at kunne løbe ned efter pakker, det giver ikke mening.

Kombinationen af træning og dagligdags opgaver kan også have økonomiske fordele. Hvis du bruger din gå-, løbe- eller cykelture til at handle ind eller hente pakker, kan du spare penge på transportomkostninger, og samtidig få en god træning.

Alt i alt kan det at finde et formål med din løbetur have mange fordele.

Ved at kombinere din træning med dagligdags opgaver kan du øge din motivation og fastholde din træningsrutine, samtidig med at du forbedrer din mentale sundhed og får en mere effektiv og økonomisk hverdag.

SE OGSÅ: HAV EN PLAN B » LAV “HVIS, SÅ” PLANER TIL INTENTIONERNE

Jeg håber videoen, vil inspirere dig til at leve bedre.

 

FÅ BEDRE STYR PÅ MOTIONSVANEN

[mailmunch-form id="617934"]

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her