OPTIMER EFFEKTIVITETEN MED “MINIMAL-EFFEKTIVE DOSIS”

OPTIMER EFFEKTIVITETEN MED
OPTIMER EFFEKTIVITETEN MED "MINIMAL-EFFEKTIVE DOSIS"

HVAD ER “MINIMAL-EFFEKTIVE DOSIS”?

Føler du, at du bruger (for) meget tid på dine opgaver? Så er det måske fordi du skal sætte mere fokus på den “Minimal-Effektive Dosis”

Hver gang du gør mere end der er nødvendigt for at opnå et ønsket resultat, så kan din “overgøren” af opgaven sandsynligvis betegnes som spildt arbejde! Fremfor at performe optimalt, ender du sandsynligvis med at under-performe.

Hvad mener du med at under-performe? Bruger du overflødige ressourcer på at opnå et ønsket resultat, så underperformer du ift. din optimale performancestrategi.

Nøglen til en optimal performancestrategi defineres som at levere den minimale indsats, hvormed du opnår det resultat, du ønsker.

SE OGSÅ: AFSLØR DINE VÆRSTE TIDSRØVERE OG FRIGIV OVERSKUD

 

Hvad er “Minimal-Effektive Dosis” også kaldet MED?

Den “Minimal-Effektive Dosis”- eller i sin korte form MED – kan defineres som den mest ressourceeffektive vej til et ønsket resultat. Kort fortalt er MED den mest effektive vej fra A til B.

Den resultatskabende strategi, der kræver den minimale ressourceinvestering.

For at maksimere vores personlige potentiale, øge vores produktivitet, reducere stress, frigive mere overskud  og få mest muligt ud af dit fantastiske liv, gør vi klogt i at benytte MED som fokus-strategi. Hvad giver os de ønskede outputs ud fra minimale inputs.

Strategien vil frigive kostbare ressourcer og overskud til andre ting i livet.

SE OGSÅ: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

 

Eksempel 1: Allergi og den “Minimal-Effektive Dosis”

Forestil dig at du døjer med fx høfeber. For at minimere eller i bedste fald helt eliminere symptomerne skal du indtage en passende dosis af din høfebermedicin. Indtager du mere end nødvendigt, øges risikoen for bivirkninger. Er dosen for lille, udebliver effekten.

Hvor lidt høfebermedicin er tilstrækkeligt til at give dig den ønskede effekt?

Medicinalindustriens mængdeangivelser bygger på studier, hvor de har undersøgt, hvor stor en dosis medicin der skal anvendes, for at give patienten den mest effektive virkning. Med andre ord fastlægger medicinalindustrien på den baggrund den Minimal, Effektive Dosis.

Lad os tage et kig på, hvordan MED kan anvendes til at effektivisere vores liv.

SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

 

Eksempel 2: Kogende vand og den “Minimal-Effektive Dosis”

Når vand koger, er temperaturen 100 grader celsius (antaget det sker ved standard lufttryk). At bringe vandets temperatur højere op vil ikke medføre, at vandet bliver “mere kogt”, end det i forvejen er.

En tilførsel af højere temperatur kan derfor anses for at være et unødvendigt ressourcespild, der kan investeres meget bedre et andet sted.

SE OGSÅ: PARETOS 80/20-PRINCIP KAN HJÆLPE DIG TIL ET BEDRE LIV

 

Eksempel 3: Mad, vægttab og den “Minimal-Effektive Dosis”

Når fedtet skal væk handler det i høj grad om at indtage mindre energi, end du forbrænder. Min erfaring fra virkelighedens resultater viser, at den mest effektive metode til langvarige resultater skabes gennem små holdbare vane- og livsstilsændringer.

En slankekur er i ordets bogstavligste forstand defineret ved at være noget, der står på i en periode og derfor ikke er permanent. Netop det faktum gør, at mange desværre tager det meste fedt på igen efterfølgende, fordi de falder tilbage i de gamle spisemønstre.

Ønsker du den nemmeste, sjoveste og mindst anstrengende vej til varigt vægttab, øget sundhed og mere livskvalitet, så invester god tid i mine inspirerende, motiverende og lærerige artikler og peptalks om holdbare vane-, livsstils- og adfærdsændringer.

SE HER: LÆR AF MERE END 300 MOTIVERENDE PEPTALKS

SE HER: BLIV KLOGERE AF OVER 200 LÆRERIGE ARTIKLER

 

Eksempel 4: Motion og den “Minimal-Effektive Dosis”

For mange mennesker er antagelsen, at det kræver timevis af ugentlig træning for at komme i god form og kunne bibeholde den gode form. Denne antagelse behøver dog langt fra at være sand – med mindre “god form” for dig betyder en fysik som en atlet!

SE OGSÅ: JO, LIDT MOTION ER MEGET BEDRE END INGENTING…

Der findes smarte tips, teknikker og strategier til at skrue op for effektiviteten af alt fra cardio og kredsløbstræning til vægt- og styrketræning. Med den rette strategi skal du bruge mindre tid på at nå dine mål, komme i god form og holde den gode form ved lige.

Mere er ikke nødvendigvis bedre, når vi snakker om motion. Tror, tænker og gør du motion, træning og sunde aktivitetsvaner for uoverskueligt, kan det nemt blive en hæmsko for at skabe positive fremskridt, øge sundhed og sikre din vedholdenhed.

Brug princippet for “Minimal-Effektive Dosis” i din motionsstrategi, og lad dig gerne inspirere af mine træningsøvelser og 

SE HER: PRØV OVER 100 GRATIS TRÆNINGSØVELSER

“Minimal-Effektive Dosis” i andre sammenhænge…

Hvad kan jeg nøjes med (MED), uden jeg rammes af evt. negative konsekvenser?

  • Hvorfor købe endnu en skjorte, når du har ti andre skjorter allerede?
  • Hvor få gange kan du reelt nøjes med at tjekke mail, telefon, SMS osv. hver dag, uden at det giver (negative) konsekvenser?
  • Hvorfor betale 1000 kr. mere for en lidt bedre tablet, hvis en billigere opfylder behovet?
  • Hvor få nyheds- og “social media” kilder osv. er nok for at opfylde dit nyhedsbehov?
  • Hvad skal du minimum tjene for at opretholde det liv, du ønsker?
  • Hvor mange (ineffektive) møder kan du undgå, uden negative konsekvenser?

Mange der ønsker at nå mere og optimere deres effektivitet skærer som det første ned på deres søvn, men selvom der naturligvis også findes en “Minimal-Effektive Dosis” af søvn, så er søvn en af de vigtigste prioriteter for et sundt, langt og produktivt liv.

LÆS OGSÅ: 35 gode råd til at optimere din søvnkvalitet og nattesøvn

Når du har indarbejdet principperne bag den “Minimal-Effektive Dosis” i dine tankemønstre, handlinger og vaner, vil du optræne et produktivt mindset, der hjælper dig til at maksimere dit personlige potentiale overalt i livet.

SE OGSÅ: WORK SMARTER OG KLAR DIN KEDELIGE ARBEJDSOPGAVER

 

FÅ STYR PÅ DIN STRATEGI

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her