Hjemmelavet græsk tzatziki med et tvist af citronskal

Hjemmelavet græsk tzatziki med citronskal » Super nem tilbehørsopskrift
Hjemmelavet græsk tzatziki med citronskal » Super nem tilbehørsopskrift

Uhm… Græsk tzatziki med et tvist af citronskal

Prøv min opskrift på Græsk Tzatziki. Den super nem tilbehørsopskrift på tzatziki passer skønt til mange livretter » Specielt lam, gris og ko!

Hjemmelavet Græsk tzatziki med et tvist af citronskal, smager helt vildt lækkert. Tzatziki egner sig formidabelt godt til fx lam, vildt og steaks.

Med denne super nem tilbehørsopskrift på tzatziki, kan du virkeligt peppe dine agurker op, og tage smagsoplevelsen til helt nye højder.

Tip! Sørg for at variere din måde at tilberede grøntsager på. På den måde ender du ikke med, at køre træt i de grønne herligheder.

 

38% fuldfed creme fraiche er da usundt, ikke sandt?

Nej, er det korte svar. Fuldfed creme fraiche på 38% er mere energitæt end den på 18%. Den på 18% er mere energitæt, end den på 10%, og den på 10% er mere energitæt, end fx en let yoghurt på 0,1%.

Ingen fødevare er sund eller usund i sig selv, det handler om mængden, vi indtager. Du kan med fordel begynde at slippe dit sundt/usundt mindset, for sundhed handler om mængder, når vi snakker madvarer.

Når det er sagt, er der naturligvis mange kalorier at spare, ved at vælge en let yoghurt fremfor en creme fraiche på fx 38%. Ja, det smager også anderledes – helt enig! 

Men hvis du ønsker vægttab, afgøres din succes af, om du formår at reducere nok i dit kalorieindtag fra mad og drikke, til skabe og fastholde kalorieunderskud.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Hjemmelavet græsk tzatziki med citronskal » Super nem tilbehørsopskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 2 Agurker
  • 4 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt eller creme fraiche på 10%, 18% eller 38% (brug let yoghurt for færre kalorier)
  • 1 økologisk citron (skallen her fra)
  • ½ tsk
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Skyl agurkerne, lav et tværgående snit gennem agurkerne, og riv dem i tynde skiver på et mandolinjern. Alternativt kan de halve skiver agurk snittes i hånden.
  2. Giv agurkeskiverne en omgang salt (cirka ½ tsk). Lad gerne salten trække væde ud af agurkerne i en halv times tid, anvend evt. sigte til dette. Har du travlt fortsætter du bare med opskriften.
  3. I en skål blandes agurk, presset hvidløg, citronskal, græsk yoghurt eller creme fraiche.
  4. Smag til med salt og peber, og server din hjemmelavede tzatziki.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here