KLAR MOTIONEN, MENS DU ER I GANG » DET ER NEMMERE

GØR MOTION NEMMERE

Når først du giver efter for mageligheden, og sætter dig ned, så bliver det ofte meget sværere at få klaret dagens planlagte motion

Det er naturligvis helt okay at give efter for mageligheden i ny og næ, men bliver det mere reglen end undtagelsen, kan tendensen nemt spænde ben. Når intentionen om motion skal omsættes til handling i den virkelige verden, er momentum ofte afgørende.

Denne peptalk og uddybende artikel, er til dig der ofte oplever at dine gode intentioner om motion ender i overspringshandlinger fx pga. forspildt momentum.

Jo bedre du bliver til at spotte dine uønskede tendenser og typiske benspændere, des nemmere kan du optimere og korrigere for “fælderne”.

  • Hvornår får du typisk ikke gjort det, du har en god intention om?
  • Hvad er den typiske årsag til, at du ikke formår at handle?
  • Hvordan hjælper du dig selv til at lykkes bedre?

Det vi træner, bliver vi bedre til. Det gælder også ift. overspringhandlinger – noget de fleste mennesker ikke tænker over kan trænes.

SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

Giver du igen og igen efter for din magelighed, mens ud fravælger indsats, anstrengelse og handlekraft, bliver du gradvist bedre og bedre til at overspringshandle.

Des bedre du bliver til at overspringshandle, jo sværere bliver det at skabe de forandringer og forbedringer i dit liv, som du ønsker!

SE OGSÅ: GLEM DETALJERNE OG FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE FØRST

…og det gælder naturligvis også med øvelse den anden vej rundt.

 

Brug dit momentum, mens du er i gang

Motion kan dels være svært at komme i gang med, men også at fastholde i længden. Men med kendskab til den power, kraft og evne, som momentum har, kan du ofte lykkes med meget lidt eller helt uden brug af viljestyrke.

Der er flere gode grunde til, at det er nemmere at få klaret motionen, mens du er i gang, og her låner jeg lige en reference fra gode, gamle Newtons første lov om bevægelse:

“Objekter i bevægelse har en tendens til at forblive i bevægelse.”

Jo, vi mennesker er meget mere og andet en blot objekter, men det kan altså noget, det der med at tage flere skridt, mens vi har skoene på og allerede er i gang.

Hvad er nemmest: At gå ud med skraldespanden, mens du du er oppe at stå eller når du ligger i blandt dine bløde sofapuder?

Når vi først er i gang, er det typisk meget nemmere at fortsætte, fordi vi allerede har skabt momentum. Det/de første skridt er ofte de sværeste, men kobler vi fx motionsvanens første skridt på og lige efter en anden vanes sidste skridt, er det nemmere.

SE OGSÅ: “YOU N.E.A.T. THIS!” » SKRU OP FOR DIN FORBRÆNDING NU

 

Skab motivation gennem dine handlinger

Mange der ikke føler sig motiveret, vælger at sidde på deres hænder og vente… på at motivationen måske dukker op, men det er endnu en typisk benspænder for at lykkes.

Motivation skaber handling, men handling skaber også motivation. 

SE OGSÅ: HACK DIN MOTIVATION OG SKAB POSITIVE FORANDRINGER

Det, at du fx indleder motionen uden motivation, kan gøre at du skaber motivation. Når først du træner og motioner jf. din gode intention, så vil det typisk give dig en følelse af tilfredshed og tilfredsstillelse, som øger din motivation til at fortsætte.

Når du oplever denne evne til at skabe din egen motivation gennem handling, vil det også ofte øge din selvtillid og viljestyrke.

Det er vigtigt at starte med små skridt og at finde en form for motion, man nyder, for at øge chancerne for at fortsætte. Når du regelmæssigt får klaret motionen, har det typiske positiv indvirkning på både din fysiske og mentale sundhed.

Sker motionen sammen med andre, boostes også din sociale sundhed.

SE OGSÅ: FORBRÆNDER FASTET KREDSLØBSTRÆNING MERE FEDT?

Tag første skridt i dag!

 

Hvis artiklen hjælper dig, kan den også hjælpe andre
DEL GERNE

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her