Prøv LCHF/KETO chokolade brownies
Nyd svampede og lækre og LCHF/KETO chokolade brownies med måske verdens bedste opskrift på brownies » uden mel og sukker!
Ja, der kan være flere gode grunde til at lave delikate lækkerier – helt uden brug af mel og sukker. Det kan være du lever efter en kostretning med få kulhydrater fx LCHF/KETO, er diabetiker, har glutenallergi eller noget helt andet.
Jeg udviklede opskriften, da jeg i en periode på 3 måneder testede, hvordan det er at leve efter LCHF/KETO kostretningsprincipperne. I den forbindelse gav det mening for mig.
I dag vil jeg hellere spare besværet og de ofte dyrt betalte specialprodukter. Vil jeg nyde svampede og lækre chokolade brownies i dag, så køber laver jeg “den almindelige” med mel og sukker eller køber noget virkeligt godt hos bageren.
PRØV OGSÅ: Cremet græsk yoghurt med friske jordbær, valnødder og mandler
VIGTIGT: Det her SKAL du vide, hvis du ønsker vægttab!
Med mindre du har allergier eller diabetes, så handler kagespisning og al din øvrige spisning om at nyde i sunde mængder, hvis du ønsker at holde styr på vægten.
Ingen taber sig af at spise for mange kalorier – uanset om kalorieoverskuddet indtages i form af sunde madvarer som fx avocado eller dyre specialprodukter, der ellers gerne må (over)spises i forbindelse med en striks kostretning.
Dit vægttab afgøres 100% af, hvorvidt du er i kalorieunderskud eller ej. Ikke om du spiser sundt, sødt, LCHF/KETO, økologisk, helse, antiinflammatorisk eller noget som helst andet.
Denne “sundhedsfælde” spænder ben for alt for mange mennesker.
Lær at nyde mad, du elsker, nyder og holder af i sunde mængder, så kan du slippe din mad-, slanke- og sundhedsstress én gang for alle, mens du får styr på vægten!
Jeg har gennem årene hjulpet tusindevis, der ellers har prøvet ALT uden held, til at lykkes med at komme i form, få bedre styr på vægten og opnå et holdbart vægttab. I et forløb hos mig, handler det mere om, hvorfor og hvordan du spis, og mindre om hvad.
Mad-, slanke- og sundhedsstress mellem ørerne spænder ben for mange gode slanke-intentioner, vægttabsønsker og sundhedsfremmende livsstilsændringer.
SE OGSÅ: Har du EGENTLIGT SUCCES (eller fiasko) med din kostretning?
Okay, du vil gerne lave LCHF/KETO kage, så lad os komme i gang
Jamen, jeg har ikke alle ingredienserne i huset! Det er ofte den største udfordring, når det handler om alternative opskrifter på kager og bagværk, der er LCHF/KETO-venlige.
Ingredienserne kan nemt bestilles over internettet, og her er Google din ven. Priserne variere, men løber næsten altid op, så du skal ville investere. Det skal give mening for dig.
Ingen har jo som udgangspunkt haft nogen form for ingredienser i køkkenskabene, før de i sin tid købte dem, vel? Så nye ingredienser, du ikke har, skal købes hjem.
Slanketip! Husk energien fra LCHF/KETO lækkerier også skal forbrændes af kroppen, så spis ikke hensynsløst af lækkerierne, men nyde med måde og i sunde mængder.
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med appelsin og valnødder » LCHF/KETO opskrift
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 100 gram smør
- 100 gram kakaosmør (kan godt erstattes med almindeligt smør)
- 100 gram 80% (gerne højere procent) chokolade - Hakket groft
- 100 gram sukrin gold eller tilsvarende i alm. sukrin, erytriol, ica søde drys eller stevia
- 3 æg
- 4 spsk Pofiber
- 2 tsk Fiberhusk
- 3 spsk usødet kakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 2 knsp salt
- ½ dl varm, stærk kaffe
- 1 dl hakkede mandler (50% i kagedejen og 50% på kagen)
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Grib en lille gryde / kasserolle og smelt kakaosmør og smør.
- Når smør og kakaosmør er smeltet, tages gryden af varmen. Tilføj den grofthakkede chokolade og sukrin gold til gryden og rør til begge dele er smeltet ind i kakaosmørmassen.
- Hæld gryden indhold over i en skål. Slå æggene ud i skålen og pisk grundigt med en håndmixer/elpisker.
- Tilføj alle de resterende ingredienser til blandingen med undtagelse af halvdelen af mandlerne.
- Hæld browniedejen over i en bageform(cirka 20 cm x 20 cm) beklædt med bagepapir. Anvend evt. en bagespartel til at få brownie-dejen fordelt i formen.
- Tilføj mandeltoppingen og bag brownie-kagen i ovnen i cirka 20 minutter. Tag den ud og lad den afkøle.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Hej Johnny,
Tror du kagen kan fryses? Vi påtænker at lave den som nytårsdessert med en frisk citronfromage, og det kunne være skønt hvis det kunne laves i god tid.
Vh Mie
Hej Mie,
Det lyder som en dejlig ide 😉
Ja, du kan sagtens fryse kagen – det fungerer fint.
Lad den blot tø langsomt op over 4-5 timer på dagen 😉
Rigtig god fornøjelse 😀
Vh Johnny
Hej Johnny
Det er en spændende opskrift som jeg overvejer at prøve 😉 har du nogen ide om ca hvor mange kcal der er i opskriften pr 100 g?
Hej Camilla,
Tak – den smager også herligt. Kagen er ret energitæt ligesom så meget andet kage, og bør nydes i moderation.
Kaloriemæssigt ligger kagen omkring 500 kalorier per 100 gram.
Personligt skærer jeg kagestykkerne ud så det er cirka 50 grams stykker eller mindre – hellere nyde lidt godt end for meget eller slet ingenting 😉
Rigtig god fornøjelse Camilla
Hej Johnny
Ved du hvor mange kulhydrater der er i kagen?
Tusinde tak fordi du lader dig inspirere af mine opskrifter, Cathrine 😀
Jeg har ikke lavet en præcis beregning ift. kulhydrater i kagen, desværre.
Du kan fx lave beregningerne i myfitnesspal eller lifesum
Mvh Johnny // Ha’ en skøn dag 😀
INSTAGRAM – https://www.instagram.com/levbedre.dk/
FACEBOOK – https://www.facebook.com/LEVBEDRE.DK/
YOUTUBE – https://www.youtube.com/@levbedredk