Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys

Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys
Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys

6-8 Personer

Hands-on:  20min – Total tid: 70min
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

Virkeligt lækker Low-Carb chokoladekage…

Lad mig indledningsvis sige at kategorien med ‘Desserter, kager & snacks’ sandsynlighvis ikke bør benyttes, hvis du ønsker et effektivt vægttabsforløb. Tilstræb at nyde lækkerier med måde, uagtet om det er Low-Carb eller ej.

Chokoladekage

Hvis du er i et slankeforløb og ikke “kan/vil” undværre noget til eftermiddagskaffen, så eksperimenter med at forbedre dine spisevaner. Find det bedre valg, hvad end det er en øget moderation eller alternativer som fx et sprødt Low-Carb knækbrød.

Gem så vidt muligt ‘Desserter, kager & snacks’ til vægten er nedbragt, og så find din egen personlige balance for, hvordan du kan nyde desserter, kager & snacks i moderation, uden at tage kiloene på igen.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 6-8
 
Ingredienser
  • 2 økologiske Appelsiner
  • 1 håndfuld Valnødder
  • 1 lille håndfuld Hasselnødder
  • 200 g Mandelmel (Lav det gerne selv)
  • 5 spsk Kakaopulver
  • 5 spsk sukrin gold eller Yaconsirup
  • 6 Æg
  • 1,5 tsk Vaniljepulver(ikke vaniljesukker)
  • 1 tsk Natron
  • 1 spsk Citronsaft
  • 8-10 flotte Jordbær til serveringen
Tilberedning
  1. Læg de hele økologiske appelsiner i en passende gryde, dæk appelsinerne med vand og kog dem til de er møre. Du skal påregne omkring 60 minutter, før appelsinerne er møre.
  2. Tag appelsinerne op af vandet, halver dem og fjern kerner, hvis der er nogle.
  3. Læg de halverede appelsiner i foodprocessoren og blend dem til en ensartet puré.
  4. Opløs natron i citronsaften og tilsæt blandingen af natron og citronsaft i foodprocessoren.
  5. Tilsæt alle de øvrige ingredienser med undtagelse af valnødder og hasselnødder. Blend dejmassen til en ensartet konsistens.
  6. Vend valnødderne i dejmassen og placer dejen i en springform, beklædt med bagepapir. Du skal bruge en springform med en diameter på omkring 20-22cm.
  7. Tænd for ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Hak hasselnødderne og fordel hasselnødderne på toppen af kagen, inden den sættes i ovnen.
  8. Bag kagen i 40-50 minutter eller til den er gennembagt.Tag en tandstik og pris den forsigtigt ned i chokoladekage, når du vil tjekke om kagen er færdigbagt. Hvis tandstikke nemt, kan trækkes op igen uden der er kagerester på, så bør din chokoladekage være færdigbagt.
  9. Når chokoladekagen er færdigbagt, tages den ud og sættes til afkøling i springformen.
  10. Server din chokoladekage med friske jordbær til en dejlig kop kaffe, te eller andet.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here