Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys (Glutenfri)

Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys - (Glutenfri)
Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys - (Glutenfri)

Chokoladekage med appelsin og valnødder

Her får du en virkelig lækker glutenfri og LCHF-venlig chokoladekage, der smager så fuglende synger » Når du lyster lidt godt til kaffen!

Lad mig indledningsvis sige, at ‘Desserter, kager & snacks’-opskrifterne ligesom alle andre hverdagsfristelser bør minimere, hvis du ønsker et optimalt vægttabsforløb.

Jo, det gælder også selvom dine kage- og dessertopskrifter er LCHF-, KETO-, Low-Carb- eller anden kostretningsvenlige. Nyd livets lækkerier med måde, uagtet deres fancy (og mindre syndige) etiketter.

De kalorier vi indtager spiser, optager kroppen

Chokoladekage

Hvis du ønsker et holdbart vægttab, og helst ikke vil undvære noget til eftermiddagskaffen, så prøv eksperimenter med at forbedre dine spisevaner.

Find bedre og mere kalorielette madvalg eller en bedre øvelse generelt – nyd sunde mængder. Tillad dig, at gøre som du plejer, men nyd kun den halve mængde. Nyd fortsat, uden afsavn. Sigt blot efter at reducere mængderne, du indtager.

Det vi bager (og køber med hjem), spiser vi sandsynligvis

Vi kan nemt overbevise os selv om, at det er en god ide at bage en kage igen. Denne gang vil vi blot nyde et enkelt stykke, men pas nu lidt på dine egne røverhistorier. Uanset om du bager eller køber fristelser med hjem, så øger du sandsynligheden for at spise mere.

Tilgængelighed øger sandsynlighed – Køb og bag mindre, nyd mere!

Find din egen personlige vej til at nyde sunde mængder. Hvordan kan du nyde desserter, kager og snacks i sunde mængder? Et mulighed er at bage meget mindre portioner og købe mindre fristende med hjem – også selvom du får 5 romkugler for 35 kroner!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Chokoladekage med appelsin, valnødder og hasselnøddedrys (Glutenfri)
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 6-8
 
Ingredienser:
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 lille håndfuld hasselnødder
  • 200 gram mandelmel (Lav det gerne selv)
  • 5 spsk kakaopulver
  • 5 spsk sukrin gold eller yaconsirup
  • 6 æg
  • 1,5 tsk vaniljepulver(ikke vaniljesukker)
  • 1 tsk Natron
  • 1 spsk citronsaft
  • 8-10 flotte jordbær til serveringen
Sådan gør du:
  1. Læg de hele økologiske appelsiner i en passende gryde, dæk appelsinerne med vand og kog dem til de er møre. Du skal påregne omkring 60 minutter, før appelsinerne er møre.
  2. Tag appelsinerne op af vandet, halver dem og fjern kerner, hvis der er nogle.
  3. Læg de halverede appelsiner i foodprocessoren og blend dem til en ensartet puré.
  4. Opløs natron i citronsaften og tilsæt blandingen af natron og citronsaft i foodprocessoren.
  5. Tilsæt alle de øvrige ingredienser med undtagelse af valnødder og hasselnødder. Blend dejmassen til en ensartet konsistens.
  6. Vend valnødderne i dejmassen og placer dejen i en springform, beklædt med bagepapir. Du skal bruge en springform med en diameter på omkring 20-22cm.
  7. Tænd for ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Hak hasselnødderne og fordel hasselnødderne på toppen af kagen, inden den sættes i ovnen.
  8. Bag kagen i 40-50 minutter eller til den er gennembagt.Tag en tandstik og pris den forsigtigt ned i chokoladekage, når du vil tjekke om kagen er færdigbagt. Hvis tandstikke nemt, kan trækkes op igen uden der er kagerester på, så bør din chokoladekage være færdigbagt.
  9. Når chokoladekagen er færdigbagt, tages den ud og sættes til afkøling i springformen.
  10. Server din chokoladekage med friske jordbær til en dejlig kop kaffe, te eller andet.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here