MADMYTER OG MISINFORMATION GIVER DIG MADSTRESS

MADMYTER OG MISINFORMATION GIVER DIG MADSTRESS
MADMYTER OG MISINFORMATION GIVER DIG MADSTRESS

MADMYTER OG MISINFORMATION

Oplever du madstress og sundhedsforvirring, skyldes det måske de mange madmyter og misinformationer der florerer?

I en verden, hvor information er let tilgængelig via artikler, film og sociale medier, er det ikke ualmindeligt at blive bombarderet med madmyter, misinformationer og et utal af forskellige opfattelser af, hvad der er sundt og usundt.

Desværre fører overfloden af misinformation ikke sjældent til øget madstress og sundhedsforvirring hos mange.

Madmyterne og misinformationerne dukker typisk op igen og igen med år imellem, hvor de hver gang fordrejes, forværres og forstærkes af medierne. Vores opmærksomhed er i høj kurs, hvorfor sandhedsværdien desværre ofte tilsidesættes.

Myter og misinformation om bestemt mad, ingredienser og fødevaregrupper pilles fx totalt ud af relevante kontekster, og fordrejes, forvrænges og forstærkes, så opmærksomheden kapres og fastholdes for så mange som muligt.

Konsekvensen er desværre, at mange i høj grad slås med madstress og sundhedsforvirring, der gør det ender sværere at lykkes med fx vægttab og sundhedsfremmende intentioner.

SE OGSÅ: FRUGT FEDER MERE EFTER KL 20 » SKYND DIG AT SPISE OP!

 

ER BACON OG ÆG LIG MED RYGNING?

En udbredt madmyte er, at visse fødevarer eller ingredienser kan sammenlignes med risikoen ved at ryge cigaretter. Et eksempel er, at bacon og æg udgør en sundhedsrisiko lig med cigaretters.

Mens det er sandt, at overforbrug af processeret kød som bacon kan øge risikoen for visse helbredsproblemer, herunder hjerte-kar-sygdomme, så er den direkte sammenligning med cigaretter fuldkommen overdrevet.

Rygning har dokumenterede sundhedsrisici, der strækker sig langt ud over de potentielle negative virkninger af at spise bacon eller æg. Men sammenligningen er opsigtsvækkende, foruroligende og forførende – og derfor benyttes den af medierne.

SE OGSÅ: FEDER MAD MERE EFTER KL 20, ELLER ER DET EN MYTE?

 

FRA BILLEDER TIL FILM MED MADMYTER

Ét billede siger mere end tusinde ord, siger man. Derfor produceres også film, som består af mindst 24 billeder pr. sekund, med sundhedsforvirrende og madstressende indhold.

Mens nogle dokumentarfilm og tv-shows har til formål at oplyse om sundhed og ernæring, kan de undertiden blive forvredet eller ensidige i deres præsentation af information. De vælger så at sige én bestemt filmlinse (ofte en sort/hvid) af vinkle ud fra.

I film er sensationelle overskrifter suppleret af dramatiske visuelle effekter, der effektivt kan forstærke frygt, angst og forvirring omkring visse typer mad.

SE OGSÅ: NEJ, MAD, MÅLTIDER OG SNACKS KENDER IKKE KLOKKEN

 

SLIP FRI AF MADSTRESS OG MISINFORMATION

For at bekæmpe madstress og sundhedsforvirring er det vigtigt at søge efter pålidelige kilder til information og være kritisk over for det, du præsenteres for. Når noget i livet fremstilles gennem et sort/hvid filter, så vær skeptisk, beredt og på vagt.

Sundhed er ikke sort/hvid, men nuanceret. Det er vigtigt at huske, at en enkelt fødevare eller ingrediens sjældent er skyld i helbredsproblemer alene. Man siger: “Giften ligger i doseringen”, og sådan er det for det meste her i livet.

I en verden fyldt med madmyter og misinformation er det vigtigt at udvikle en kritisk sans og være opmærksom på de faktorer, der påvirker vores opfattelse af sundhed og ernæring.

Ved at søge efter pålidelige kilder og have en nuanceret forståelse af emnet kan vi reducere madstress og fremme en sundere tilgang til kosten. Og når det kommer til at sammenligne bacon og æg med rygning – så husk, det ikke skal sammenlignes.

SE OGSÅ: FEDER KULHYDRATER EFTER KLOKKEN 20:00 MEGET MERE?

 

SÅDAN KOMMER DU GODT VIDERE

Skræmmehistorier dukker op fra tid til anden, og medierne lever af at kapre vores fokus og opmærksomhed – ofte gennem frygt, stress og skræmmekampagner, for det er deres mest effektive våben.

Hvis du ønsker varigt vægttab, men har hovedet fuld af madmyter, madstress og sundhedsforvirring, så bliver det sværere at lykkes.

Få ryddet op “mellem ørerne”, så du får meget nemmere ved at lykkes med dit vægttab.

SE OGSÅ: DEN AFGØRENDE FAKTOR » SÅDAN OPNÅR DU FEDTTAB

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ “DET MELLEM ØRERNE”

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her