Opskrift på omelet med frost grønt
Nem, sund og lækker opskrift på omelet med frost grøntsager, sprød bacon og smeltet ost
Frosne grøntsager er bare nemme at købe og opbevare, hvorfor jeg altid har forskellige poser frost grønt i fryseren. Der findes meget misinformation “derude”, om at frosne grøntsager ikke er lige så gode som rå og friske grøntsager, men det er en myte.
SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB
Her er nogle af fordelene ved frosne grøntsager
Frostgrøntsager er grøntsager, der er blevet frosset kort tid efter høst, hvilket bevarer deres næringsindhold og smag – ofte i højere grad end friske grøntsager, der er flere dage gamle.
Her er nogle flere af frost grøntsagers fantastiske fordele:
- Bevaring af næringsstoffer: Som nævnt ovenfor, er frosne grøntsager høstet på det optimale tidspunkt og hurtigt frosset for at bevare deres næringsstoffer. Dette betyder, at frosne grøntsager ofte indeholder flere næringsstoffer end friske grøntsager.
- Øget tilgængelighed: Det er nemt og praktisk at opbevare og have frostgrøntsager i lang tid i fryseren. Når du øger grøntsagers tilgængelighed, øges også sandsynligheden for, at du får brugt flere kalorielette grøntsager i madlavningen.
- Øget bekvemmelighed: De er ofte nemme og lige til at tilberede. Du kan tilføje dem direkte til en gryderet eller suppe uden at skulle skære eller skrælle dem. Jo nemmere du gør det for dig selv at leve sundere, des større sandsynlighed for det sker.
- Ingen tilsætningsstoffer: Sunde frostgrøntsager indeholder ikke tilsætningsstoffer, da de er blevet frosset i deres naturlige tilstand. De skal ikke “kunne holde sig friske og flotte” i butikkernes grøntsagsafdelinger.
- Sparer dig penge: Frostgrøntsager kan ofte købes til mere overkommelige priser end fx friske grøntsager, hvorfor du derfor også ofte kan spare penge. Køb fx storkøb af frostgrønt, når der fx er 10 poser til gode tilbudspriser.
- Spis grøntsager hele året rundt: Frostgrøntsager giver os mulighed for at nyde sunde grøntsager hele året rundt, selv når de er uden for sæsonen. Dette gør det lettere at opretholde en sund kost og få de nødvendige vitaminer og mineraler året rundt.
SE OGSÅ: MADVARER DER HJÆLPER DIG TIL SUNDHED OG VÆGTTAB
OVERSE IKKE “USYNLIGE” KALORIER
Det er vigtigt at kigge dig for, og helst vælge frostgrøntsager, der ikke indeholder tilsætningsstoffer. Læs altid etiketterne på pakningerne, og vælg de grøntsager, der er blevet frosset hurtigt efter høst og indeholder en høj næringsværdi.
SE OGSÅ: Olie i din mad er “USYNLIGE” kalorier, der kan stoppe dit vægttab
Lidl har fx frostgrønt, som umiddelbart virker almindelige, men etiketten bag på afslører at de både indeholder krydderier og fedtstof. Det er der ikke noget galt i, men det øger naturligvis grøntsagernes kalorielette fordele betragteligt.
I Rema 1000 finder du også frostgrønt, som er krydret på forskellige vis, men her har Rema 1000 ikke tilføjet olie, hvilket bebeholder grøntsagernes kalorielette fordele.
Kig dig godt for, så du ikke overser “usynlige” kalorier i din mad. Det er væsentligt at “usynlige kalorier ikke takserer dit kaloriebudget for meget, hvis du fx ønsker vægttab.
SE OGSÅ: Overser du “USYNLIGE” kalorier, der spænder ben for din vægt?
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 5 æg
- 100 gram bacon i tern
- 25 gram revet ost fx mozzarellaost, cheddarost eller parmesanost
- 3 håndfulde valgfri optøet frostgrønt (kan optøs i mikroovn på 2 min)
- 2-3 små snack tomater
- ½ peberfrugt
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- Giv en stor pande høj varme, og steg baconternene sprøde.
- Mens baconternene steges sprøde, presses overskydende væde ud af de optøede frostgrøntsager. Dette gør omeletten mindre våd i det, og gør den meget nemmere at tilberede.
- I en skål røres de drænede frostgrøntsager, æg, salt og peber godt sammen med en gaffel.
- Tag den sprødstegte bacon af panden. Lad gerne lidt af baconfedtet blive tilbage på panden for smag, mens overskydende fedt kan hældes bort, hvilket vil spare dig for mange kalorier.
- Hæld nu æggeblandingen på panden med det resterende baconfedt, og top omeletten af med snittede skiver peberfrugt, halve snack tomater, revet ost og sprød bacon.
- Tilbered omeletten under låg eller dækket med stanniol ved middel varme i cirka 6-8 minutter.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Hej igen Johnny.
Jeg skriver lige til dig igen, da jeg godt kunne tænke mig at lave en omelet til morgenmad i morgen. Men jeg er i tvivl om, om jeg skal købe ost som jeg selv skal rive, eller om de oste som er revet i forvejen er gode nok ?
Jeg har læst et eller andet sted, at det riveost man køber, ikke kun indeholder den rene ost, men meget andet.
Venlig hilsen
Susan
Hej Susan, da vi har skrevet sammen tidligere, antager jeg dit spørgsmål er rettet ift. KETO livsstilen.
Det er korrekt, at revet ost typisk har en lille smule (andet en ost) tilføjet fx en lille bitte smule kartoffelmel, så den revne ost ikke klistrer sammen og klumper, men det er utroligt minimalt.
Min opfordring er, at du tager dit ostevalg afslappet, da der er mange andre og mere væsentlige fokusområder ift. at lykkes med KETO-livsstilen, hvis det er dit mål?
Rigtig dejlig dag 😀