POPCORN SOM SLANKETRICK OG GENISTREG TIL VÆGTTAB

POPCORN SOM SLANKETRICK OG GENISTREG TIL VÆGTTAB
POPCORN SOM SLANKETRICK OG GENISTREG TIL VÆGTTAB

VÆGTTAB MED POPCORN

Popcorn indeholder, som chips, en del kalorier pr. 100 gram, men genistregen ved popcorn, er at de fylder mere pr. gram

I kampen mod overvægt kan popcorn måske blive genistregen, der gør det nemmere for dig at lykkes. Læs videre og få indsigt i, hvordan en simpel erstatning af snacks kan gøre en betydelig forskel, ikke kun i dit kalorieindtag, men også i din mæthedsfølelse.

SE OGSÅ: MERE MÆTHED PR. KALORIE HJÆLPER DIG TIL VÆGTTAB

Som du ser i illustrationen, har 80 gram chips samme volumen som 20 gram popcorn. Men mens volumenen er ens, er kaloriemængden langt fra ens. Ved at vælge en skål med luftpoppede popcorn i stedet for chips, reduceres kalorierne fra 428 til 70 kalorier.

På overfladen kan fordelen være svær at spotte, men efter du har fået indsigt og forklaring i forskellen, bliver sammenligningen straks mere imponerende.

Pssst… Opskriften på luftpoppede popcorn får du længere nede.

LÆS OGSÅ: MERE MÆTHED PR. KALORIE ER EN VÆGTTABS-GENISTREG

 

STØRRE VOLUMEN OG FÆRRE KALORIER

Chips er mere kompakte, hvor popcorn er meget mere voluminøse, og det kan du bruge, når du vil hygge med snacks, mens du får eller holder bedre styr på din vægt.

Visuelt får du en skålfuld af begge dele, men blot en brøkdel af kalorierne, når du vælger samme volumen af popcorn fremfor fx chips.

Slanketricket og genistreget gælder i øvrigt ikke kun i forhold til chips, men også i forhold til andre kompakte og energitætte snacks som fx nødder, tørret frugt osv. Begynd at tricke (hjælpe) dig selv til at indtage færre kalorier, mens du stadigvæk nyder snacks.

Nej, det er ikke umuligt at nyde chips, mens du opnår vægttab, men du skal være mere OBS på mængderne fx ift.  popcorn.

Volumen spiller en afgørende rolle, når det kommer til at tilfredsstille vores appetit. Det handler ikke kun om antallet af kalorier, men også om, hvor meget plads fødevarerne optager i vores maver, og her vinder den “poppede” slags i snacks-kategorien.

SE OGSÅ: SÅDAN SPISER DU CHIPS, MENS DU LYKKES MED VÆGTTAB

Alt kan nydes i et vægttabsforløb – det handler om være kaloriebevidst, at kunne styre mængderne og nyde alt i sunde mænger.

 

JAMEN, HVAD MED ANDRE SLAGS POPCORN?

Laver du ikke synes om den luftpoppede slags, måske fordi du synes de er kedelige og ikke smager af nok, så fortvivl ikke, den “poppede” snack er stadig en voluminøs vinder.

Uanset om du nyder mikroovnspopcorn, biografpopcorn eller grydepoppede popcorn med en tsk olie i, holdes kaloriemængden under 1/4 af kalorierne i samme mængde chips. Du sparer altså over 75% af kalorierne ved at vælge popcorn fremfor chips.

I kampen mod overskydende kilo kan valget af snacks være af afgørende betydning. Og popcorns lave kalorieprofil og høje volumen, kan være en genistreg i et vægttabsforløb.

SE HER: 200 KALORIER SNACKING AF CHIPS IFT. SALTSTÆNGER

Lige fra du startede din læsning, har du sikkert tænkt: “Hvordan laves luftpoppede popcorn egentlig?”. Nu skal du ikke vente længere – her er din velfortjente guide.

 

SÅDAN LAVER DU LUFPOPPEDE POPCORN

  1. Find en halv stor robust glasskål der kan holde til mikroovn.
  2. Fyld 1/2 dl popcorn i glasskålen og dæk skålen med husholdningsfilm.
  3. Prik nogle huller i filmen med en gaffel, og giv skål og majskorn cirka 2-3 minutter i mikroovnen for fuld effekt.
  4. Når du ikke hører flere “pop” tager du skålen ud.
  5. Krydr med salt.

Og husk, hvis ikke du synes luftpoppede popcorn er så spændende, så kan andre slags også fint bruges som en vægttabsmæssig genistreg. Og er du mest til chips, så kan chips nydes, mens du taber dig, hvis de nydes i små, moderate og sunde mængder.

SE HER: NEMT SNACK- OG SLANKETRICK DER VIRKER TIL VÆGTTAB

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ SNACKINGVANERNE

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her