Nyd en lækker omelet med stenalderbrød
Prøv min opskrift på omelet med champignoner og groft stenalderbrød, som lækker morgen-, middags-, eller aftensmad
Formålet med dagens opskrift, er at inspirere dig til at tænke mere protein og en længere mæthed ind i din morgenmad. Målet er, at du om muligt, kan få en endnu bedre start på din dag med god energi og behagelig mæthed frem til frokosttid.
Mange spiser den eller de samme få typer morgenmad i årevis, og det er der som sådan ikke noget galt i, hvis det fungerer godt.
Jeg kommer selv fra tankesættet om, at morgenmad enten var en form for brød med ost og marmelade eller et morgenmadsprodukt med mælk eller yoghurt.
SE OGSÅ: Stenalder-kernehapsere med nødder, kerner og frø » Madpakkeide
Din mæthed frem imod frokost opleves typisk meget forskellig, alt efter hvad du spiser. Hurtige kulhydrater og få proteiner, giver typisk mere begrænset mæthed end fx et måltid med mere protein fx i form af omelet og kødpålæg.
PRØV OGSÅ: Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød
Protein er den mest mættende makronæringsstof pr. kalorie, hvorfor det giver mening, at du centrerer dine måltider omkring protein fx æg, kød, pålæg, fisk osv.
Nu er det jo ikke sikkert, du er frisk på at spise makrel i tomat til morgenmad – forståeligt! Lad bare makreldåsen stå i skabet, og kig ad andre veje fx æg, magert kødpålæg, samt grøntsager, hvis vægttab, vægtbalance og langvarig mæthed er interessant.
PRØV OGSÅ: Stenalderbrød med nødder, kerner og frø » Nem opskrift uden mel
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 3 æg
- 1 dåse champignoner eller 1 håndfuld friske, rensede og snittede
- 1 lille løg
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- ½ tsk salt
- 2 skiver stenalderbrød (kan udelades) Find opskriften ovenfor...
- 10 gram smør
- Giv en stor pande på omkring 28 centimeter høj varme.
- Dræn dåsen med champignon for vand, og tilføj champignonerne til panden. Snit løget fint, og tilføj også løget til panden. Sauter champignon og løg ved høj varme i nogle minutter, så noget at vandet fordamper.
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel.
- Hæld de sauterede champignoner og løg fra panden og ned i æggemassen. Tilføj salt og peber til æggemassen, og pisk æggemassen igennem en sidste gang.
- Lad en klat smør smelte på panden, og hæld æggemassen ud på panden, skru ned til middel varme, og dæk panden til med et låg eller et stykke stanniol.
- Omeletten er færdig, når æggemassen har sat sig. Forvent det tager omkring 5 minutter.
- Vend omeletten ud på en tallerken, og server evt. omeletten med en til to skiver stenalderbrød, som du finder opskriften på ovenfor.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]