Saftig omelet med champignon, løg og groft stenalderbrød

Saftig omelet med champignon, løg og groft stenalderbrød » Skøn Morgenmad
Saftig omelet med champignon, løg og groft stenalderbrød » Skøn Morgenmad

1 Personer

Hands-on tid: 10min – Total tid: 10min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Hurtig og mættende morgen-, middags-, eller aftensmad…

Formålet med dagens opskrift, er at inspirere dig, til at tænke mere protein, og en længere mæthed ind i din morgenmad. Målet er at du, om muligt, kan få en endnu bedre start på din dag med god energi og behagelig mæthed frem til middag.

Jeg møder mange, som i årevis har spist samme type morgenmad hver eneste dag. Det er der som sådan ikke noget galt i, hvis det fungerer godt for dig. Ulempen kan dog være, at du overser bedre valg, når blot du hver dag ruller samme madvane ud over din morgen.

Jeg kommer selv fra tankesættet om, at morgenmad enten skulle bestå af en eller anden form for brød eller et morgenmadsprodukt. Kender du det? Tør du forandre vanen?

Selv må jeg konstatere, at min energi og mæthed efter en morgenmad, der indeholder for mange hurtige kulhydrater, og begrænset med protein, ikke giver mig en optimal formiddag ift. mæthed og energi.

Vi ved at protein er den mest mættende makronæringsstof, hvorfor det generelt giver god mening, at centrere måltiderne omkring netop protein, det kan fx være: æg, kød, fisk osv.

Nu er det jo ikke sikkert, du er ligeså åbensindet som mig, og kan spise alle slags måltider på ethvert tidspunkt af døgnet, så lad du bare makreldåsen stå i skabet. Lad os i stedet for se mere på æg, som vi alle ved, er en del af ethvert veldækket brunchbord 😀

I øvrigt finder du opskriften på det bedste stenalderbrød lige her… KLIK HER

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftig omelet med champignon, løg og groft stenalderbrød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 1
 
Ingredienser
Champignonomeletten
  • 3 æg
  • 1 dåse champignoner eller 1 håndfuld friske, rensede og snittede
  • 1 lille løg
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • 2 skiver stenalderbrød (kan udelades) Find opskriften ovenfor...
Tilberedning
  1. Giv en stor pande på omkring 28 centimeter høj varme.
  2. Dræn dåsen med champignon for vand, og tilføj champignonerne til panden. Snit løget fint, og tilføj også løget til panden. Sauter champignon og løg ved høj varme i nogle minutter, så noget at vandet fordamper.
  3. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel.
  4. Hæld de sauterede champignoner og løg fra panden og ned i æggemassen. Tilføj salt og peber til æggemassen, og pisk æggemassen igennem en sidste gang.
  5. Lad en klat smør smelte på panden, og hæld æggemassen ud på panden, skru ned til middel varme, og dæk panden til med et låg eller et stykke stanniol.
  6. Omeletten er færdig, når æggemassen har sat sig. Forvent det tager omkring 5 minutter.
  7. Vend omeletten ud på en tallerken, og server evt. omeletten med en til to skiver stenalderbrød, som du finder opskriften på ovenfor.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here