
Prøv mine saftige paprika-frikadeller
Uhm, sikke en fantastisk frikadelleopskrift på super saftige paprika-frikadeller med rød peber og havsalt » måske din nye favorit?
Ja, jeg er helt med på, at nogle vil føle sig udfordret her: “INGEN SKAL PILLE VED MIN FRIKADELLEOPSKRIFT – BASTA” …og det er naturligvis okay 🙂
Til alle jer andre, som gerne vil udfordre jeres smagsløg og frikadelle-smagsvaner, er her en opskrift, som jeg i høj grad kan anbefale jer at prøve af.
Jeg elsker selv en ganske almindelig dansk frikadelleopskrift, som den mormor nøje fulgte hver eneste gang menuen stod på frikadeller i det gamle hjem. Men det er også sundt, at vi udfordrer vores smagsløg ind i mellem.
Giv frikadelleopskriften en chance med en af mine lækre tilbehørsopskrifter. Find alle tilbehørsopskrifterne i menuen eller snup en af følgende:
- Farverig blandet salat med fetaost og knasende knækbrødscrunch
- Cremet ostegratineret blomkålsmos med spinat og peberfrugt
- Lun smørsauteret bønnesalat med champignoner og sesamfrø
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1000 Gram hakket kalv- og svinekød
- 1 æg
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille løg
- 2 terninger (valgfri) bouillon opløst i 0,1 dl (meget lidt) kogende vand
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk paprika
- 25 gram smør til stegning
- Server med et drys Havsalt / Flagesalt (farsen får salt fra bouillonen)
- Skræl og snit løget fint. Skyl og snit peberfrugten fint.
- Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, fintsnittet rød peberfrugt, paprika og peber.
- Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Farsen må gerne være en smule våd i det.
- Giv en stegepande høj varme, og lad smørret smelte. Anvend evt. en ekstra pande, så alle frikadellerne kan steges på en gang.
- Mens smørret smelter formes paprika-frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det varme smør på panden.
- Steg paprika-frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
- Tag paprika-frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –