TÆNK DIG OM INDEN DU SENDER DIN VREDE MAIL, SMS MM.

Tænk dig om, før du trykker send

Inden du sender din aggressive SMS, e-mail eller anden tekstbesked, så tag en tænkepause eller sov på det, så du ikke dummer dig!

Har vi ikke alle oplevet den flammende frustration i kroppen, efter at have modtaget en urimelig, aggressiv eller på anden måde konfronterende besked, mail, SMS mm.?

Tilstanden er så intens og ekstrem energispændt, at du bare må ventilere med en kontra-besked af samme hidsige kaliber…

…eller hvad? Det er helt sikkert en mulighed, MEN…

Personligt erkender jeg gerne, at jeg ikke formår at give den bedste og mest konstruktive respons, mens jeg er i “FIGHT-MODE” og har ild i mine øjne af arrigskab og frustration. Måske du kender det?

Uretfærdige, urimelige og ekstremt konfronterende situationer er en del af livet, men der er stor forskel på, hvordan vi håndterer livets svære situationer.

SE OGSÅ: VÆRD AT VIDE: DU ER IKKE DINE TANKER OG FØLELSER!

Stoikeren Epictetus, beskriver pointen godt

“It’s not what happens to you, but how you react to it that matters.”

Det er altså ikke det der sker i vores liv der betyder mest, men der imod HVORDAN vi vælger at reagere på det der sker i vores liv.

SE OGSÅ: SÆT FOKUS PÅ DET, DU KAN KONTROLLERE I DIN HVERDAG

Har du tendens til hurtigt at reagere som et frådende vilddyr, når du får en træls mail, SMS eller på anden vis konfronteres i livet?

STOP OP! Tag styringen i situationen. Lad andres dårlige adfærd være din guide til, hvad du ikke skal være, sige og gøre!

SE OGSÅ: SLIP DIN OVERTÆNKNING, SPEKULATION OG BEKYMRING

 

Derfor skal du ikke sende aggressive e-mails

Det kan føre til misforståelser: Når man kommunikerer på skrift, kan det være svært at få det rigtige tonefald. En aggressiv e-mail kan derfor blive fejlfortolket og føre til misforståelser.

Det kan skade forhold: Hvis du sender en aggressiv e-mail, kan det skade dine forhold til den person, du sender den til. De kan føle sig fornærmede, sårede eller irriterede, og det kan gøre det sværere at arbejde med dem i fremtiden.

Det kan påvirke dit omdømme: Hvis du sender en aggressiv e-mail, kan det påvirke, hvordan andre ser dig. De kan begynde at se dig som en, der er svær at arbejde med, eller som har problemer med at kontrollere deres vrede.

Der kan være juridiske konsekvenser: Hvis du sender en aggressiv e-mail, der indeholder trusler eller chikanerende kommentarer, kan der være juridiske konsekvenser. Du kan risikere at blive sagsøgt eller straffet for dette.

Øv dig i stedet i at kommunikere på en konstruktiv måde: Når du kommunikerer på en konstruktiv måde, kan du nemmere nå dine mål og bedre samarbejde med andre. Det kan overordnet set føre til bedre relationer og øget produktivitet på arbejdet.

SE OGSÅ: 6 KONKRETE TIPS TIL MINDRE STRESS OG MERE OVERSKUD

 

FÅ STYR PÅ DIT TEMPERAMENT

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her