SKAL JEG SPISE MERE CHOKOLADE OG MINDRE AVOCADO?

SKAL JEG SPISE MERE CHOKOLADE OG MINDRE AVOCADO
SKAL JEG SPISE MERE CHOKOLADE OG MINDRE AVOCADO

NEJ, CHOKOLADE ER IKKE POINTEN

Du skal ikke (nødvendigvis) til at spise mere MilkyWay chokolade og mindre avocado for at få bedre styr på vægten

Pointen med at illustrere en MilkyWay chokoladebar overfor en avocado, er at illustrere at selv “sunde”, næringsfyldte fødevarer som fx avocado kan indeholde en hel del kalorier, der ligesom alt, du måske pt. sætter “usundt” etiketten på, kan spænde ben for vægten.

Måske du tænker: “Jeg spiser jo sundt, så hvorfor taber jeg mig ikke?”

Går du med ønsket, drømmen og målet om at lykkes med vægttab, så skal dit primære fokus rettes mod kalorieunderskud – ikke sund mad. Jeg er ked af at sige det, men sund mad udløser ikke vægttab, for det eneste der udløser vægttab, er kalorieunderskud.

Det er naturligvis væsentligt, fornuftigt og tilrådeligt at prioritere “sunde” og næringsfyldte fødevarer som fx avocadoer mm., men det trumfer ikke kalorieunderskud ift. vægttab.

SE OGSÅ: SPISER DU (FOR) MANGE SUNDE NØDDER, KAN DU BLIV TYK

 

DROP FORBUD OG STRIKSE MADREGLER

At opnå varigt vægttab og vedligeholde en sund livsstil behøver ikke at involvere strikse madregler eller forbud mod visse fødevarer.

Faktisk er en mere velbalanceret tilgang, der omfatter moderation, fokus på og forståelse af kalorieunderskud, ofte nøglen til et vellykket og varigt vægttab.

Begynd gradvist at blive mere kaloriebevidst (ikke besat) og øv dig i at nyde alt i sunde mængder i stedet for at betragte bestemte fødevarer som “forbudte”.

SE OGSÅ: DE SMÅ DAGLIGE VALG GØR DIG FEDERE ELLER SLANKERE

 

DEN AFGØRENDE FAKTOR FOR FEDTTAB

Fedttab handler i sin enkleste form om at skabe et kalorieunderskud, hvor du forbrænder flere kalorier, end du indtager. Uanset kilden til disse kalorier (sund eller mindre sund mad), er dette grundlæggende princip afgørende, hvis du vil lykkes med vægttab.

En MilkyWay chokoladebar (117 kalorier) kan fint fungere som fx et mellemmåltid, der er en del af din samlede daglige kalorieindtag. Hvis du spiser den med måde og sørger for, at passe den ind dit daglige kaloriebudget, vil den ikke forhindre vægttab.

En Mellemstor avocado (275 kalorier) indeholder flere kalorier end en MilkyWay chokoladebar. Selvom avocadoer er fyldt med sundt fedt og næringsstoffer, kan kalorierne bidrage til vægtøgning, hvis indtaget resultere i kalorieoverskud.

Den vigtigste pointe her er, at selvom avocado er sundere og næringsrigere end en chokoladebar, er det kalorieindholdet, der afgør, om du vil tabe dig, tage på i vægt eller forblive stabil.

SE OGSÅ: ER DIT VÆGTTAB GÅET I STÅ, SELVOM DU SPISER SUNDT?

 

NYD ALT I SUNDE MÆNGDER

Ofte er det langt mere bæredygtigt at lære at inkludere din yndlingsmad og fødevarer i sunde mængder i stedet for at betragte bestemt mad som forbudt, forkert, syndigt og usundt.

Integrer al slags mad du nyder, elsker og holder af i din livsstilsændring, og begynd i stedet at øve dig i at tage portionskontrol og situationskontrol, så du ikke indtager hverken “sund” eller “usund” mad i usunde mænger.

Det vil ofte hjælpe dig med at opretholde din motivation og undgå følelsen af benægtelse, der ofte fører til overspisning og fiasko i dit vægttabsforsøg. Du kender måske allerede til “WHAT-THE-HELL-EFFEKTEN”, ellers kan du blive klogere via linket her.

SE OGSÅ: “WHAT-THE-HELL-EFFEKTEN” SMADRER DINE RESULTATER

Begynd at tage styringen over dine madvalg, portionsstørrelser og lær at lytte til din krops signaler, så du nyde alt i sunde mængder uden forbud, mens du lykkes med vægttab og vægtbalance.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

DU KAN NYDE CHOKOLADE, MENS DU TABER DIG

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her