SLUK DIN TØRST – UDEN AT SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

SLUK TØRSTEN - UDEN AT SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB
SLUK TØRSTEN - UDEN AT SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

HVORDAN SLUKKER DU DIN TØRST?

Når vores tørst skal “slukkes”, skal der væske til, men slukker vi ikke tørsten med omtanke, kan vi spænde ben for vægten

Drikkekalorier, fx en almindelig sukkerholdig Coca Cola, kan være helt OK, hvis vi har plads i energibudgettet, men slukker vi (for ofte) vores tørst med drikkekalorier, bliver det nemt en stor benspænder for vægttab og vægtbalancen.

Hvis vægttab og vægtbalance er en prioritet hos dig, så tror du måske, at der skal ske store ændringer ift. dine madvaner og tilføjes en masse motion i din hverdag. Men slet ikke sjældent hjælper jeg mennesker, hvis største benspænder er drikkekalorier.

Drastiske ændringer i din nuværende livsstil, vil i øvrigt sjældent være holdbare – specielt hvis du implementerer dem på en gang. Og du er da også ude efter holdbare resultater ift. vægttab og vægtbalance, ikke sandt?

SE OGSÅ: DRIKKER DU KALORIER OP SVARENDE TIL HELE MÅLTIDER?

 

SPÆNDER DRIKKEKALORIER BEN FOR DIG?

Vi må ikke glemme den afgørende faktor for vægttab er kalorieunderskud, og derfor spiller vores kalorieindtag fra sukkerholdige drikkevarer også ofte en stor rolle. Fx kan Coca Cola (den røde med sukker) nemt spænde ben for dine sundheds- og vægtmål.

Nej, selvfølgelig ikke hvis du blot nyder en almindelig sukkerholdig Coca Cola i ny og næ. Benspænderen findes typisk i vanens magt ift., hvordan du slukker tørsten i hverdagen, og her sker det, for nogens vedkommende, med rigelige mængder drikkekalorier.

Er drikkekalorier en af dine “lavt hængende frugter”, dvs. en af dine store kaloriemæssige benspændere, så er du snart klogere på, hvorfor sukkerfrie alternativer fx Coca Cola Zero og vand kan være et afgørende skridt hen imod en sundere vægtbalance.

SE OGSÅ: “SUNDE” SMOOTHIES KAN SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

 

DE SMAGER GODT, MEN MÆTTER DÅRLIGT

Sukkerholdige drikkevarer, som fx den klassiske Coca Cola og i øvrigt alle andre drikkevarer med sukker i, smager typisk dejligt, men mæthedsværdien af kalorierne er dårlig.

Drikkevarerne indeholder store mængder sukker, hvilket fører til et hurtigt energiindtag, der ofte kommer oven i vores øvrige energiindtag fra fx mad. Det gør ofte at drikkekalorier ender som overskydende energi, der omdannes til fedt og over tid leder til vægtøgning.

Sukkerholdige drikkevarer fører også til blodsukkerudsving, hvilket kan påvirke sultfølelsen kort tid efter indtagelsen, fordi blodsukkeret igen falder drastisk. Resultatet kan være, at du spiser mere i løbet af dagen, hvilket heller ikke hjælper til vægtbalance.

SE OGSÅ: DRIKKEKALORIER LØBER NEMT FRA DIG PÅ BADEVÆGTEN

 

LILLE ÆNDRING MED STOR EFFEKT

For dem, der elsker smagen af cola, men ønsker at undgå sukker og kalorier for at hjælpe deres vægttab og vægtbalance godt på vej, er sukkerfri Coca Cola Zero et alternativ.

Light varianterne og de sukkerfrie valg bevarer de karakteristiske smage fra originalerne uden at tilføre ekstra kalorier til dit daglige energiindtag.

Hvis du lige nu råber højt: “Jamen, den almindelige og den sukkerfrie smager ikke ens”, så kan du have ret i, at der er en smagsmæssig forskel. Og du må 100% selv afgøre, om du stædigt vil fastholde drikkekalorier i dit liv eller gå efter drømmevægten.

SE OGSÅ: 1 GLAS VIN OM DAGEN KOSTER 0,5 KILO FEDT OM MÅNEDEN

 

VAND ER DEN BEDSTE TØRSTSLUKKER

Når det kommer til at vælge drikkevarer, der hjælper med vægttab og vægtbalance, er der ingen erstatning for vand. Vand er kaloriefrit, og det er essentielt for kroppens funktioner, herunder stofskifte og fordøjelse.

At vælge vand som din primære drikkevare giver dig mulighed for at slukke din tørst og hydrere din krop uden at tilføre unødvendige kalorier eller sukker.

Nå ja, og en anden vigtig fordel ved vand, er at vand ikke indeholder syre, som sodavand, hvorfor vand ikke “ætser” og giver syreskader på dine tænderne. Her ud over koster vand “intet” ift. fx sodavand, hvilket vil spare dig en del penge over tid.

Nej, jeg drikker ikke kun vand, men det er et fokus hos mig primært at drikke vand. Jeg bruger et princip, som du måske kan få glæde af: Jeg slukker “altid” tørsten med vand, og nyder så forfriskningen ved sukkerfrie og light-drikkevarer til fx mad og hygge.

SE OGSÅ: KALORIERNE I COCIO MM. KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN

 

MÅSKE SKAL DER MERE TIL FOR AT LYKKES

Indledningsvist skrev jeg, at nogle mennesker kan få styr på vægten og opnå vægttab ved blot at få styr på deres drikkevaner ift. drikkekalorier, men det er ikke altid helt nok.

At få styr på drikkekalorierne er altid vigtigt ift. at få bedre styr på vægten, men det er vigtigt at huske, at vægttab og vægtbalance afgøres af en kombination af flere faktorer, herunder kost, motion og drikkevaner.

Tag det/de første vigtige skridt mod en sundere fremtid, ved at slukke tørsten på bedre og mere støttende måder. Begynd at reducere mængden af kalorierige drikkevarer i hverdagen og udskift dem gradvist til light og mere vand – allerede fra i dag!

SE OGSÅ: DIN SLANKEGUIDE OVER KALORIER I ALKOHOLISKE DRINKS

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE KALORIEFÆLDER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her