DIN SLANKEGUIDE OVER KALORIER I ALKOHOLISKE DRINKS

DIN SLANKEGUIDE OVER KALORIER I ALKOHOLISKE DRINKS
DIN SLANKEGUIDE OVER KALORIER I ALKOHOLISKE DRINKS

KALORIER I ALKOHOLISKE DRINKS

Lad os skåle på det snart igen er weekend med denne “slankeguide” over kalorier i forskellige alkoholiske drinks

For mange af os er en nat i byen ensbetydende med sjov, musik, rigeligt med drinks og junk – og helt sikkert ikke noget der harmonere godt med at holde styr på vægten. Men dine mad- og drikkevalg i nattelivet kan være langt mere afgørende, end du tror.

Specielt den unge generation fyrer en hel del af årets weekender af på denne måde. I den sammenhæng, siger det jo lidt sig selv, at jo flere kalorierige byture, des sværere vil det typisk være, at holde styr på vægten, eller opnå vægttab.

Hvis vægttab og vægtbalance er en vigtig prioritet hos dig, giver det naturligvis mening at reducere antallet af byture og “våde” fester på et år, men faktisk kan du nå overraskende langt ved at arbejde med, “HVORDAN” du fester.

SE OGSÅ: ER DU FESTABEN, DER ØNSKER SIG HOLDBART VÆGTTAB?

 

BEGYND AT TRÆFFE (SMÅ) BEDRE VALG

Det, du drikker og spiser som nattelivets ivrige festabe, har typisk enorm indvirkning på dit ugentlige kalorieindtag. Men bare fordi du har planlagt at feste igennem, behøver du ikke være en vægt- og sundhedsmæssig fiasko på forhånd.

Måske det er tid til at tænke over dine byture på en mere sundhedsbevidst måde, og ikke mindst holde måden, “HVORDAN” du fester, op imod dine vægt og kropslige mål i livet.

Der er jo en hverdag efter festen, hvor virkeligheden rammer, ikke sandt?

Begynd derfor at tænke lidt mere over dit valg af drikkevarer (og mad i øvrigt) i nattelivet, for det spiller faktisk en afgørende rolle ift. at holde styr på vægten eller opnå vægttab.

SE OGSÅ: HOLD STYR PÅ VÆGTEN FØR, UNDER OG EFTER FESTER

 

ER MINE VALG VIRKELIGT SÅ AFGØRENDE?

Ja, alkoholholdige drikkevarer, især cocktails og øl, kan have et betydeligt kalorieindhold, men der kan være mange kalorier at spare i dine valg, og tillige mængderne, du indtager.

At forstå, hvor afgørende din valg, samt måden og hvordan du fester på er for dit årlige kalorieregnskab, kan hjælpe dig med at træffe mere bevidste beslutninger og undgå at ødelægge dine vægtmæssige fremskridt – uden at skulle afskrive fester i dit liv.

SE OGSÅ: GÅR DU ALL-IN I WEEKENDER, TIL FESTER OG PÅ BYTURE?

 

DE “SKJULTE” KALORIER I DRIKKEVARER

Udover oversigten over alkoholiske drinks ovenfor, så lad os tage et nærmere kig på nogle andre af nattelivets drikkevarer og deres kalorieindhold:

  1. Øl: En standard øl kan indeholde omkring 150-200 kalorier eller mere, afhængigt af typen. Øl er også kendt for at føre til øget appetit og dårlige beslutninger om mad.
  2. Cocktails: Nogle cocktails kan indeholde over 500 kalorier pr. drink, især dem, der indeholder sirup, juice og alkohol.
  3. Vin: En typisk 150 ml glas vin indeholder omkring 120-130 kalorier. Hvis du drikker flere glas, kan det tilføje betydelige kalorier til din aften.
  4. Spiritus og Light sodavand: Hvis du vil minimere dit kalorieindtag, er spiritus og light sodavand dit bedste valg, da kalorierne herved kun kommer fra spiritussens andel.

Tænk lige over, at fx en vodka-soda kun indeholder omkring 100 kalorier, mens en piña colada kan indeholde mere end 500 kalorier.

SE OGSÅ: “WHAT-THE-HELL-EFFEKTEN” SMADRER DINE RESULTATER

 

HVORDAN KOMMER JEG GODT I GANG?

Det mest væsentlige er, at du indser betydningen af dine mange små valg i nattelivet, og at “slaget” ift. vægten på ingen måder er tabt på forhånd. Er vægten en vigtigt prioritet for dig, må du også være villig til at arbejde med dig selv og dine “drukvaner” fra nu af.

Hvis du fortsat ønsker at nyde byture, fester og alkohol, mens du samtidig holder styr på vægten og (måske) tilskynder et vægttab, så er her nogle slankende tips:

  1. Vælg dine drikkevarer omhyggeligt: Undgå så vidt muligt sukkerholdige cocktails og (for mange) øl, da den slags typisk belaster dit kaloriebudget mest. Vælg i stedet for spiritus og light-sodavand eller lær at nyde et (langsomt) glas vin.
  2. Drik vand mellem drinks: At drikke vand hjælper med at holde dig hydreret og kan også reducere din tendens til at indtage større mængder alkohol. Og nej, du er ikke en verdensmand (eller kvinde), fordi du dropper vandet – tvært imod.
  3. Planlæg din mad: Vær lidt mere på forkant, og spis velsammensatte måltider, inden din bytur for at hjælpe dig selv med at forhindre sult og dårlige beslutninger om mad senere. “Ja, de fleste er nok faldet i “junk-fælden” i nattelivet, ikke sandt?”
  4. Skær ned på antallet af drinks: Jo mere du indtager, desto flere kalorier indtager du selvsagt også. Arbejd derfor gerne med hvor meget du drikker, og reducer mængderne gradvist over tid i kombination med mere kalorielette drikkevalg og vand.

Det er vigtigt at forstå, at vægttab og en sund livsstil ikke behøver at betyde, du skal give afkald alle byture, fester og sociale aktiviteter. Ved at tage mere bevidste valg kan du fortsat nyde en bytur, fester og sociale aktiviteter uden at ødelægge dine fremskridt.

SE OGSÅ: 5 SLANKETIPS TIL AT NYDE SOCIAL SPISNING, SÅ DU LYKKES

 

HVOR MANGE KALORIER ER DER I ALKOHOL?

Ja, du ved nok allerede, at du kan dreje de fleste mad og fødevarer 180 grader rundt og tjekke op på info, næringsindhold, kalorier osv. Men det samme vil du sjældent kunne med alkoholiske drikkevare, og det er sandsynligvis en samfundsmæssig fejl.

Blev der tvunget “skiltning” af kalorieindholdet i alle alkoholiske drikkevare, så ville det sandsynligvis gøre en forskel. Måske ikke en stor forskel, men en lille positiv forskel er bedre end ingenting, tænker vi er enige?

Driks og alkoholiske drikke er kalorier i flydende form mætter dårligt pr. kalorie, og derfor alkoholvanerne nemt udfordre det at få styr på vægten, vægttabet og vægtbalancen.

Alkohol: Kalorier pr. gram: Ca. 7 kalorier.

Mættende effekt: Lav. Alkohol indeholder kalorier, men det har en begrænset evne til at mætte. Faktisk kan alkohol øge sult og føre til øget kalorieindtag, især når det indtages sammen med usunde snacks.

SE OGSÅ: UNDGÅ AT TAGE PÅ I DIN PÅSKE OG FRISTENDE HØJTIDER

 

MÆTHED IFT. ANDRE MAKRONÆRINGSSTOFFER

Til sammenligning ser du herunder en kalorieoversigt over protein, kulhydrat og fedt (de tre øvrige makronæringsstoffer) og deres evne til at give os mæthed.

Protein: Kalorier pr. gram: Ca. 4 kalorier.

Mættende effekt: Høj. Protein er kendt for at være meget mættende og kan bidrage til at reducere sult og øge følelsen af mæthed. Derfor vil du sandsynligvis også opleve slankende gavn af at øge indtaget.

Kulhydrater: Kalorier pr. gram: Ca. 4 kalorier.

Mættende effekt: Varierer afhængigt af typen. Fiberrige kulhydrater som fuldkorn og grøntsager er mest mættende, mens simple sukkerarter er langt mindre mættende.

Fedt: Kalorier pr. gram: Ca. 9 kalorier.

Mættende effekt: Fedt kan bidrage til en vis mæthed, men kalorieindholdet er over dobbelt så stort pr. gram som fx protein, og volumen på fedt kilder er typisk lille, hvorfor mæthedsværdien af fedt kan anses som relativt lav.

SE OGSÅ: DE “USYNLIGE” KALORIER KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN

Det er vigtigt at bemærke, at kalorieindholdet i alkohol kan tilføje betydeligt til dit daglige kalorieindtag, hvis du drikker regelmæssigt eller i store mængder. Derudover påvirker alkohol også din krops evne til at forbrænde fedt, hvilket kan påvirke dit vægttab.

Når vi indtager alkohol, så betragtes det af vores krop som toksisk (gift), hvorfor alkohol altid forbrændes før alt andet. Det er der intet “hokus pokus” ved, ud over din øvrige forbrænding sættes på pause, mens kroppen forbrænder alkoholen.

Jeg håber, guiden her vil hjælpe dig godt gennem dine weekender, fester, byture og sociale arrangementer – uanset hvor “våde” de ender med at blive fremover.

SE OGSÅ: SPAR 1000 KALORIER PÅ ET ØJEBLIK MED ÉT SIMPELT TRICK

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE ALKOHOLISKE VANER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her