Smørstegt sesampaneret torsk med spagetti af butternut squash & bønner

Smørstegt sesampaneret torsk med spagetti af butternut squash & bønner
Smørstegt sesampaneret torsk med spagetti af butternut squash & bønner

2-4 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  20min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Mad der flår i mundvandet…

Fisk er en fantastisk kilde til sunde fedtsyrer og mættende proteiner. De fede fisk som fx laks, bidrager særligt godt med de vigtige omega 3 fedtsyrer, som vores krop og hjerne har brug for.

Gør hvad du kan for, at du og familien har fisk på madplanen minimum en gang om ugen og gerne mere. Find nogle lækre opskrifter som hele familien elsker. Hjemme hos os er en af favorit opskrifterne denne smørstegte torsk med sprød sesampanering.

Jeg håber den lækre opskrift, kan hjælpe dig og familien med, at få spist mere fisk i det daglige. De sprøde sesampanerede torskefileter har indtil videre kun vist sig at være et hit hos både børn og voksne herhjemme, så der er god grund til at prøve opskriften af 😉

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegt sesampaneret torsk med spagetti af butternut squash & bønner
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser
  • 500 gram torskefileter
  • 2 spsk smør eller klaret smør til stegning
  • 1 æg
  • 1 dl sesamfrø
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 lime
  • 1 butternut squash
  • 500 gram haricots verts bønner
  • Ekstra jomfru olivenolie (kan undlades for færre kalorier)
Tilberedning
  1. Skær skrællen(de yderste 2-4 mm) af butternut squashen med en skarp kniv, halver butternut squashen og fjern kernerne inden i med en ske.
  2. Med dit juliennejern, river du spagettilignende strimler af de kerne- og skrælfrie stykker butternut squash.
  3. Vend evt. butternut-spagettien med 1 spsk olivenolie og havsalt inden servering.
  4. Damp eller kog haricots verts bønnerne i 2-3 minutter, hvorefter vandet hældes fra bønnerne, og en skefuld smør smeltes i de varme bønner. Du kan også smørsautere haricots verts bønnerne på en varm pande, hvilket også smager super lækkert.
  5. Halver limen, og lad torskefileterne marinere nogle minutter i saften fra en halv lime.
  6. Tag to flade tallerkener. Slå ægget ud på den ene tallerken og bland blomme og hviden. På den anden tallerken hælder du sesamfrøene ud.
  7. Vend torskefileterne i æggeblandingen, og vend herefter torskefileterne i sesamfrøene.
  8. Grib en stor pande og lad smøret smelte ved høj varme.
  9. Steg de sesampanerede torskefileter sprøde i smøret ved middel til høj varme i 2-3 minutter på hver side, alt afhængigt af tykkelsen på fileterne.
  10. Server de sprøde sesampanerede torskefileter med skiver fra den sidste halve lime.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here