Smørstegte rødspættefileter med knoldsellerikroketter og cremet spinat

4 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

En klar fiske-favorit…

Fisk er en dejlig spise, som vi helst skal have en god del indebords af, hver eneste uge. Mit mål er minimum, at have fisk på madplanen mindst en gang om ugen. Det bliver dog sjældent ved den ene gang, for fisk tilberedt ordentligt, smager virkeligt fantastisk 😉

Har du prøvet at lave knoldsellerikroketter?ah hva’ for noget?
Jeps, jeg har eksperimenteret en del med grøntsagen knoldselleri, og det er lykkes mig at lave de nogle sprøde og lækre kroketter af knoldselleri. Knoldsellerikroketterne er super nemme at lave, og så smager virkeligt lækkert.

Rødspættefileterne serveres foruden knoldsellerikroketter, endvidere med en skøn omgang cremet spinat.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte rødspættefileter med knoldsellerikroketter og cremet spinat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Smørstegte rødspættefileter
  • 800 gram rødspættefileter
  • ½ citron - saften skal anvendes
  • 50 gram smør til stegning
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Knoldsellerikroketter
  • 1 knoldselleri
  • 1 håndfuld revet ost, jeg brugte goudaost
  • 3 æg
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
Cremet spinat
  • 8-10 klumper hakket spinat (frossen)
  • 100 gram pikant- eller andet flødeost, gerne med smag
  • 1 skvæt citronsaft
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
Sådan laver du knoldsellerikroketter
  1. Start ned at tænde for ovnen på 200 grader.
  2. Skær skrællen af knoldselleriet med en skarp kniv. Grovdel knoldselleriet, i nogle stykker, der kan gå i foodprocessoren.
  3. Sæt det mellemste rivejern i din foodprocessor, og kør knoldselleristykkerne igennem. Alternativt kan knoldselleriet rives manuelt på et rivejern.
  4. I foodprocessorskålen blandes knoldselleri med revet ost, æg, salt og peber.
  5. Med hænderne formes 16 - 20 knoldsellerikroketter, som placeres på en bageplade.
  6. Sæt bagepladen i ovnen, og bag kroketterne i ca 10 minutter, hvorefter de vendes, og bages i yderligere 10 minutter.
Sådan laver du cremet spinat
  1. Lad de 8-10 klumper frossen spinat tø op ved middel til høj varme, i en kasserolle med låg.
  2. Når spinaten er tøet op, hældes overskydende væde fra spinaten, inden flødeost tilsættes.
  3. Lad den cremede spinat koge ind ved lav varme og smag til med citronsaft, salt og peber.
Sådan laver du smørstegte rødspættefileter
  1. Mariner rødspættefileterne i citronsaft, og lad dem trække i nogle minutter.
  2. På en stor pande, smeltes smøret, og fiskene steges på panden i ca. 1 minut per side. Stegetiden kan variere en smule, alt afhængigt af tykkelsen på fileterne. Efterhånden som rødspættefileterne bliver stegt, kan de med fordel lægges fra på et forvarmet fad eller tallerken.
  3. Krydr de smørstegte rødspættefileter med salt, friskkværnet sort peber og evt. et ekstra skvæt citron inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor.

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here