Stegte rødspættefileter med knoldsellerikroketter og cremet spinat

Stegte rødspættefileter med knoldsellerikroketter og cremet spinat
Stegte rødspættefileter med knoldsellerikroketter og cremet spinat

Rødspættefileter i ny fiske-favorit

Prøv min opskrift på stegte rødspættefileter med knoldsellerikroketter og cremet spinat, næste gang der skal mere fisk på madplanen

Fisk er en dejlig spise, der sundhedsmæssigt anbefales, at vi spiser ugentligt. Mit mål er minimum, at have fisk på madplanen mindst en gang om ugen. Det bliver dog sjældent ved den ene gang, for fisk tilberedt ordentligt, smager virkeligt fantastisk.

PRØV OGSÅ: Lyn-pocheret torskefileter og broccoli i cremet kokos-citronsovs

 

Sådan spiser du smør, mens du taber dig…

Ja, smør er blandt de mest energitætte fødevarer, men smør smager fantastisk. Når du ønsker et holdbart vægttab, er det vigtigt at forstå, at du ved at forbyde visse madvarer, ingredienser eller fødevaregrupper, typisk gør din slankestrategi uholdbar.

Vi fristes af det forbudte, ligesom Adam og Eva. Før eller siden falder de fleste i det forbudte, hvorefter selvkritik, skyld og skam lammer dig – igen. Mens selvkritik, skyld og skam suser rundt, dulmer mange de svære følelser med… mere “syndig” mad.

Uholdbare slankestrategier giver i sidste ende typisk uholdbare resultater. Gør op med Yo-Yo slankekure med vægtøgning igen i sidste ende, for det ønsker du vel ikke?

PRØV OGSÅ: Lakseroulade med asparges og grønkålssalat med æg og rejer

 

Skab et sundt vægttabsmindset, så du kan lykkes én gang for alle!

Intet mad er sundt eller usundt i sig selv! Det handler om mængden, vi indtager maden, fødevaren eller ingrediensen i – og det gælder også for smør!

Du kan stadigvæk nyde smør (og alt andet mad, du nyder, elsker og holder af), du skal “blot” lære at nyde det hele med måde og i sunde mængder.

Betyder det så mindre smør, end du plejer? Ja sandsynligvis, men du kan nyde uden at forbyde!

PRØV OGSÅ: Smørstegt torsk med baconsvøbte bønner og pesto-squashpasta

 

Har du prøvet at lave knoldsellerikroketter?

Jeg har eksperimenteret en del med grøntsagen knoldselleri, og det er lykkes mig at lave de nogle sprøde og lækre kroketter af knoldselleri. Knoldsellerikroketterne er super nemme at lave, og så smager virkeligt lækkert.

Rødspættefileterne serveres foruden knoldsellerikroketter, endvidere med en skøn omgang cremet spinat.

PRØV OGSÅ: Dild-dampet laks med flødestuvet spinat og saftig broccoli

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Smørstegte rødspættefileter med knoldsellerikroketter og cremet spinat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Smørstegte rødspættefileter
  • 800 gram rødspættefileter
  • ½ citron - saften skal anvendes
  • 20 gram smør til stegning
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
Knoldsellerikroketter
  • 1 knoldselleri
  • 1 håndfuld revet ost, jeg brugte goudaost
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 2-3 knivspidser friskkværnet sort peber
Cremet spinat
  • 8-10 klumper hakket spinat (frossen)
  • 50 gram pikant- eller andet flødeost, gerne med smag
  • 1 skvæt citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du knoldsellerikroketter
  1. Start ned at tænde for ovnen på 200 grader.
  2. Skær skrællen af knoldselleriet med en skarp kniv. Grovdel knoldselleriet, i nogle stykker, der kan gå i foodprocessoren.
  3. Sæt det mellemste rivejern i din foodprocessor, og kør knoldselleristykkerne igennem. Alternativt kan knoldselleriet rives manuelt på et rivejern.
  4. I foodprocessorskålen blandes knoldselleri med revet ost, æg, salt og peber.
  5. Med hænderne formes 16 - 20 knoldsellerikroketter, som placeres på en bageplade.
  6. Sæt bagepladen i ovnen, og bag kroketterne i ca 10 minutter, hvorefter de vendes, og bages i yderligere 10 minutter.
Sådan laver du cremet spinat
  1. Lad de 8-10 klumper frossen spinat tø op ved middel til høj varme, i en kasserolle med låg.
  2. Når spinaten er tøet op, hældes overskydende væde fra spinaten, inden flødeost tilsættes.
  3. Lad den cremede spinat koge ind ved lav varme og smag til med citronsaft, salt og peber.
Sådan laver du smørstegte rødspættefileter
  1. Mariner rødspættefileterne i citronsaft, og lad dem trække i nogle minutter.
  2. På en stor pande, smeltes smøret, og fiskene steges på panden i ca. 1 minut per side. Stegetiden kan variere en smule, alt afhængigt af tykkelsen på fileterne. Efterhånden som rødspættefileterne bliver stegt, kan de med fordel lægges fra på et forvarmet fad eller tallerken.
  3. Krydr de smørstegte rødspættefileter med salt, friskkværnet sort peber og evt. et ekstra skvæt citron inden servering.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor.

LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her