Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping

Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping
Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping

4 Personer

Hands-on tid: 10min – Total tid: 10min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

En skøn sommersalat til det meste…

Her får du en af mine favoritsalater, hvor der er smæk på både farver, smag og tekstur.

Statistikkerne fortæller det, og inderst inde, er de fleste af os godt klar over det – vi skal spise flere vitaminspækkede grøntsager. For mange er det bare lettere sagt end gjort.

For at knække koden til flere grøntsager, er vi nødt til at tage salatskeen i den anden hånd. Find frem til, hvad der forhindrer lige netop dig i at få spist mere grønt.

For nogle handler det om at købe sig til færdigsnittet grønt, mens det for andre handler om at arbejde nye forbedrede indkøbs- og smagsvaner ind. For andre handler det om at få lavet nogle lækre salat- og grøntsagsanretninger, som det er en fryd at sætte tænderne i.

3 strategier til at gøre det nemmere at spise mere grønt

  • Kreer dit eget madbibliotek med lækre favorit grøntsags- og salatopskrifter.
  • Køb dig til færdigsnittet grønt eller invester tid i fx en ugentligt foodprepping dag.
  • Tænk spisevenlighed, smag og tekstur ind i dine grøntsags- og salatoplevelser.

Lad mig uddybe sidste punkt en smule mere. Når jeg anbefaler at tænke spisevenlighed ind i dine grøntsags- og salatoplevelser, så betyder det, at du bør overveje, hvordan du letter de grønne herligheders transport udefra salat- og grøntsagsfadene og ind i din krop 😉

Det kan du bl.a. gøre med skøn dressing og olivenolie. De vil ofte gøre det lettere at få salater indenbord. Overdriv ikke mængderne, da dressinger og olier ofte er energitætte.

Noget andet er sautering, bagning mm. af grøntsagerne. Det vil få de grønne herligheder til at fylde mindre, hvilket gør det nemmere at få en solid mængde indenbord. Hvis vi fx snitter et helt spidskål i strimler, så vil det blot fylde 1/3 del efter sautering på en pande.

Sidst men ikke mindst, kan du smagsoplevelsen løftes til nye højder med fx en smule sprød bacon, sauteret champignon, lækker ost, knasende nødder, kerner og frø, som alt sammen er med til at give smag og tekstur til dine skønne grønne salater og grøntsager.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • ½ spidskål
  • 100 gram frisk spinat
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld små tomater
  • 1 glas champignoner i skiver eller 100 gram friske, rensede og snittede
  • 100 gram bacon i tern
  • 2 spsk nødder fx mandler, valnødder, peanuts etc.
  • Server fx med en god olivenolie eller en hjemmerørt dressing
Tilberedning
  1. Giv en stor pande høj varme, og steg baconternene sprøde.
  2. Når baconternene er stegt sprøde, lægges de til side på en tallerken.
  3. Friter champignonskiverne i baconfedtet ved middel til høj varme, indtil de er gyldne.
  4. Alt i mens baconen og champignonerne steges, snittes spiskålen i tynde strimler fra spidsen af. Snit også tomaterne og peberfrugten.
  5. Skyl spinatbladende og ryst dem for vand. Bland den snittede spidskål sammen med spinatbladende i et passende serveringsfad.
  6. Herefter fordeles peberfrugt, tomat, friterede champignoner, sprød bacon og nøddetopping på spidskåls-spinatsalaten, og serveres med fx en god olivenolie eller hjemmerørt dressing.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here