Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping

Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping
Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping

4 Personer

Hands-on tid: 10min – Total tid: 10min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

En skøn sommersalat til det meste…

Her får du en af mine favoritsalater, hvor der er smæk på både farver, smag og tekstur.

Statistikkerne fortæller det, og inderst inde, er de fleste af os godt klar over det – vi skal spise flere vitaminspækkede grøntsager. For mange er det bare lettere sagt end gjort.

For at knække koden til flere grøntsager, er vi nødt til at tage salatskeen i den anden hånd. Find frem til, hvad der forhindrer lige netop dig i at få spist mere grønt.

For nogle handler det om at købe sig til færdigsnittet grønt, mens det for andre handler om at arbejde nye forbedrede indkøbs- og smagsvaner ind. For andre handler det om at få lavet nogle lækre salat- og grøntsagsanretninger, som det er en fryd at sætte tænderne i.

3 strategier til at gøre det nemmere at spise mere grønt

 • Kreer dit eget madbibliotek med lækre favorit grøntsags- og salatopskrifter.
 • Køb dig til færdigsnittet grønt eller invester tid i fx en ugentligt foodprepping dag.
 • Tænk spisevenlighed, smag og tekstur ind i dine grøntsags- og salatoplevelser.

Lad mig uddybe sidste punkt en smule mere. Når jeg anbefaler at tænke spisevenlighed ind i dine grøntsags- og salatoplevelser, så betyder det, at du bør overveje, hvordan du letter de grønne herligheders transport udefra salat- og grøntsagsfadene og ind i din krop 😉

Det kan du bl.a. gøre med skøn dressing og olivenolie. De vil ofte gøre det lettere at få salater indenbord. Overdriv ikke mængderne, da dressinger og olier ofte er energitætte.

Noget andet er sautering, bagning mm. af grøntsagerne. Det vil få de grønne herligheder til at fylde mindre, hvilket gør det nemmere at få en solid mængde indenbord. Hvis vi fx snitter et helt spidskål i strimler, så vil det blot fylde 1/3 del efter sautering på en pande.

Sidst men ikke mindst, kan du smagsoplevelsen løftes til nye højder med fx en smule sprød bacon, sauteret champignon, lækker ost, knasende nødder, kerner og frø, som alt sammen er med til at give smag og tekstur til dine skønne grønne salater og grøntsager.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sommersalat med sprød bacon, friterede champignoner og nøddetopping
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
 • ½ spidskål
 • 100 gram frisk spinat
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 håndfuld små tomater
 • 1 glas champignoner i skiver eller 100 gram friske, rensede og snittede
 • 100 gram bacon i tern
 • 2 spsk nødder fx mandler, valnødder, peanuts etc.
 • Server fx med en god olivenolie eller en hjemmerørt dressing
Sådan gør du:
 1. Giv en stor pande høj varme, og steg baconternene sprøde.
 2. Når baconternene er stegt sprøde, lægges de til side på en tallerken.
 3. Friter champignonskiverne i baconfedtet ved middel til høj varme, indtil de er gyldne.
 4. Alt i mens baconen og champignonerne steges, snittes spiskålen i tynde strimler fra spidsen af. Snit også tomaterne og peberfrugten.
 5. Skyl spinatbladende og ryst dem for vand. Bland den snittede spidskål sammen med spinatbladende i et passende serveringsfad.
 6. Herefter fordeles peberfrugt, tomat, friterede champignoner, sprød bacon og nøddetopping på spidskåls-spinatsalaten, og serveres med fx en god olivenolie eller hjemmerørt dressing.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here