SPISER DU (OFTE) UOPMÆRKSOMT? » SÅ RISIKERER DU…

SPISER DU (OFTE) UOPMÆRKSOMT?

Spisning uopmærksomt (“mindless eating”), øger sandsynligheden for kalorieoverspisning med vægtøgning og livsstilssygedomme til følge

Spiser du ofte, imens din opmærksomhed er beskæftiget med noget helt andet fx TV, browsing på mobilen, læse, kører bil mm.? Så vil videoen og artiklen her, sætte din tendens til uopmærksom spisning i perspektiv.

Det er nemlig langt fra ligegyldigt, HVORDAN du typisk spiser, hvis din sundhed og vægtbalance er et fokus og en prioritet for dig.  

Vi spiser formentligt alle sammen uopmærksomt fra tid til anden, og det er helt ok. Det kan fx være når vi har gæster på besøg, hvor snakken går, mens mad, drikke, dessert, snacks osv. nærmest kan indtages på autopilot. Kender du det?

SE OGSÅ: 3 UNDERLIGE, MEN EFFEKTIVE SLANKETRICKS TIL VÆGTTAB

 

Det, du gør størstedelen af tiden, betyder mest

Selvom uopmærksomme spisning, når du fx har gæster på besøg og hyggesnakken flyder, er de samme som ellers, så handler det mest om, hvad vi gør størstedelen af tiden.

Hvordan dine spisevaner ser ud de fleste af ugens dage vægter typisk en del højere end de få dage, hvor du spiser uopmærksomt sammen med andre. Men har du gæstebesøg flere af ugens dage eller er spiser ude fx i forretningsøjemed, så vær mere OBS.

Jo oftere du spiser uopmærksomt, des større er sandsynligheden er der for at de afledte konsekvenser påvirker dig, din krop og din vægt negativt.

I videoen fortæller jeg mere om hvad uopmærksom spisning / mindless eating er, hvilke negative konsekvenser det kan have for dig, samt hvordan du kan undgå at falde i

SE OGSÅ: JO, SMÅ FORBEDRINGER GØR EN STOR FORSKEL FOR VÆGTTAB

 

Hvad er uopmærksom spisning “mindless eating”?

Mindless eating refererer til en form for spisemønster, hvor du spiser uden at være fuldt opmærksom på, hvad du spiser, hvor meget du spiser, og hvor sulten du er.

Det sker som tidligere nævnt ofte, når du er distraheret af andre aktiviteter, som fx tv-kiggeri, arbejde eller brug af telefon, mens man spiser.

Mindless eating forekommer som tidligere nævnt også, når vi spiser sammen med andre, hvor opmærksomheden er rettet mod snak og hygge.

De uønskede resultater og negative konsekvenser af mindless eating er ofte overspisning og vægtøgning. Det vil sige, at vi ved for megen mindless eating over tid nemt kan opleve en negative påvirkning af både vores fysiske og mentale sundhed.

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad man spiser, og hvordan man spiser, for at undgå mindless eating – størstedelen af tiden.

SE OGSÅ: 3 TIPS TIL HOLDBART VÆGTTAB, MENS DU SPISER MÜSLI

 

Hvordan undgår du uopmærksom spisning?

Der er mange faktorer, der kan føre til uopmærksom spisning (mindless eating), herunder stress, træthed, kedsomhed, og distraktioner som tv eller telefonbrug, mens du spiser. Men der er nogle simple ting, du kan gøre for at undgå uopmærksom spisning.

SE OGSÅ: Dine fristende kaloriefælder spænder ben for et holdbart vægttab!

Du er formentligt allerede klar over, hvorvidt uopmærksom spisning er en af dine benspændere – og al forandring starter med bevidsthed. Herfra vil jeg anbefale dig, at sætte bevidst fokus på “træne” følgende ved de fleste af dine måltider:

  1. Sæt dig ned og spis i ro og mag uden forstyrrelser.
  2. Spis langsomt, læg bestikket mellem hver bid og nyd smagen.
  3. Spis regelmæssige måltider i stedet for at småspise dagen lang.
  4. Brug en lille tallerken for at begrænse mængden af ​​mad, du spiser.
  5. Vær opmærksom på din krop og spis kun, når du føler dig sulten.
  6. Vær også opmærksom på din mæthed og stop, når du føler dig mæt.
  7. Undgå at spise, når du føler dig stresset, træt, trist, ensom, vred osv.
  8. Hold dig til én tallerken pr. måltid med en passende mængde mad.

At være opmærksom, mens du spiser, kan hjælpe dig med at nyde din mad mere, føle dig mæt mere hurtigt, og undgå overspisning. Vær tålmodig, mens du implementerer disse tips i din daglige rutine for at få de positive fordele ved opmærksom spisning.

SE OGSÅ: UNDGÅ ÆDEFÆLDEN MED 4 GENIALE SPISETIPS

Når du spiser ude, så hold specielt fast i følgende tip nummer 2, 4, 5, 6 og 8, som du nemt kan gøre brug, når du spiser ude.

Tag styringen over din spisning fra i dag!

 

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her