Flæskestegsburger / Ribbenstegssandwich
Den bedste opskrift på flæskestegsburgere / ribbenstegssandwich med rød-spidskåls-slaw
Forkæl dig selv, din familie og dine skønne gæster med en flæskestegsburger, hvor både burgerbolle, flæskestegen og rød-spidskåls-slaw’en er lavet fra bunden. Nyd en omgang sund mad, der gør dig mæt og glad.
Lav evt. en dobbelt portion boller, så du kan prøve følgende opskrifter af:
- Cremet tunmousse-sandwich med sprød blandet salat
- Den saftigste (LCHF) burgeropskrift, jeg nogensinde har smagt
Nyd en madoplevelse der flår i mundvandet
Denne fantastiske opskrift på flæskestegsburger, vil forkæle dine smagsløg og flå i dit mundvand. Med en perfekt kombination af smag, tekstur og aromaer vil denne ret helt sikkert imponere dine sanser og glæde dine gæster.
Nåh ja, og så lige et ekstra tip ift. burgerbollerne…
De lækre lækre sandwich-/burgerboller med hytteost og kokosfibre er også lækre som morgenbrød og i madpakken. Snup brødopskriften på 10-12 boller lige her.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 1 kg ribbensteg
- 2-3 spsk fint salt
- ¼ rødkål
- ¼ spidskål
- 1 gulerod
- 1,5 dl 38% Creme fraiche, Græsk yoghurt 10% eller let yoghurt for færre kalorier
- 2-3 spsk Hellmann's mayonnaise (kan undlades, men det smager skønt)
- 1 tsk hvidvins- eller æblecidereddike
- ½ økologisk citron - Skal og saft skal anvendes
- Friskkværnet sort peber
- ½ tsk salt
- 4 æg
- 2 dl hytteost
- 1 dl kokosfibermel
- 2 spsk loppefrøskaller (HUSK)
- 1 dl blandede frø og kerner, hvor af ½ dl skal være enten hørfrø eller chiafrø
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- + en lækker flødeost til at smøre på burgerbollerne
- Sørg for at sværen på din ribbensteg er ridset ordentligt op.
- I en bradepande vendes ribbenstegen med sværen ned ad, og der fyldes vand i bradepanden, indtil sværen er dækket af vand.
- Sæt bradepanden med ribbenstegen i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Anvend varmluft eftersom burgerbollerne skal med en tur i ovnen indenfor kort tid.
- Efter 30 minutter tages bradepande med ribbenstegen ud. Nu vendes ribbenstegen med sværen op, og ribbenstegen placeres på en rist over bradepanden. Drys og gnid salt på hele ribbenstegen, og glem ikke at salte mellem sværene.
- Sæt bradepande, rist og ribbensteg i ovnen i yderligere cirka 45 - 60 minutter, til sværen er sprød. Afslut evt. med 10 minutter grill, for at få sværen helt sprød. (OBS: Grill ikke mens dine burgerboller er i ovnen - No Go...)
- Blend eller bland æg, hytteost, kokosfibermel, loppefrøskaller(HUSK), bagepulver og salt.
- Bland frøene og kernerne i brøddejen, og lad så brøddejen hvile i 8-10 minutter. Hviletiden gør at fibrene, frøene og kernerne, får tid til at suge væske til sig, samt gøre dejen mere sammenhængende.
- På en bageplade beklædt med bagepapir, formes 4-6 sandwich- /burgerboller af dejen. Drys sesamfrø på toppen af alle sandwich- /burgerbollerne.
- Sæt bagepladen i ovnen på 200 grader, og bag dine lækre Low-Carb brød i 18-20 minutter til de er gyldne.
- Hold øje med brødene undervejs og byt evt. lidt rundt på brødenes placering, hvis ikke din ovn bager dem ensartet.
- Tag sandwich- /burgerbollerne ud af ovnen og lad dem køle af nogle minutter på en rist.
- Skræl guleroden og snit eller riv gulerod, rødkål og spidskål fint.
- Bland alle dressingens ingredienser sammen, og vend så dressingen i den fintsnittede rødkål, spidskål og gulerod.
- Server rød-spidskåls-slaw'en til din ribbenssandwich / flæskestegsburger.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
De lækreste boller men de måtte have længere tid i ovnen. Hvor mange gr giver du dem?
Hej Bente, tak for spørgsmålet…
Bollerne skal bages ved 200 grader, ligesom temperaturen ribbenstegen tilberede ved.
Jeg har brugt dit spørgsmål til at forbedre opskriften, og har skrevet grader ind mht. grader til den del af opskriften.
1000 tak for feedback – Ha’ det fantastisk
Hej Johnny
Dine burgerboller ser helt fantastiske ud!! Jeg har lige taget dem ud af ovnen …. de når sleet ikke dine boller i lækkerhed – som man siger . Jeg penslede bollerne med æg for at få “dit look”, men de ser mig nu noget blege og fesne ud . Har fulgt din opskrift til punkt og prikke pånær mht. at pensle med æg, men det er måske der, fejlen ligger? LCHF boller har måske ikke samme gavn/effekt af at blive penslet med æg??
Og iøvrigt, tak for super god inspiration, dine opskrifter ser altid såå lækre og indbydende ud!
God aften!
Mvh. Ditte
Hej Ditte,
hvor er jeg super glad for din positive feedback, det giver mig brændstof til at fortsætte det gode arbejde 🙂
Jeg kan se du selv fandt frem til det ønskede resultat, så du får samme lækkerhed på burgerbollerne 😉
Pssst… mht. pensling med æg, så kan det trick sagtens anvendes med god effekt på LCHF boller.
Jeg håber du har fået de svar du søgte i denne forbindelse?
Hvis ikke så smid mig en kommentar eller en mail 🙂
Kan du have en fantastisk dag Ditte!
De bedste hilsner
– Johnny Christensen | UPGRADED.DK
Æh … mente selvfølgelig, at jeg havde bagt burgerboller efter din opskrift og lige taget mine boller ud af ovnen – ikke dine, vel
Hej Ditte.
Jeg har lavet et samlet svar til dig ovenfor…
Hm … sikke jeg spammer dig Jeg fandt ud af det og gav bollerne 10 min. ekstra .
Og de smagte suuper godt!
God aften!
Mvh. Ditte
Hej Ditte.
Jeg har lavet et samlet svar til dig ovenfor…