Super lækre Low-Carb sandwich- /burgerboller med hytteost og kokosfibre

Super lækre Low-Carb sandwich-/burgerboller med hytteost og kokosfibre!
Super lækre Low-Carb sandwich-/burgerboller med hytteost og kokosfibre!

10-12 Sandwich-/burgerboller

Hands-on tid:  10min – Total tid:  30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Skøn opskrift på Low-Carb brød…

Super lækre Low-Carb sandwich-/burgerboller med hytteost og kokosfibre

Hvis du savner brød i hverdagen, så lov mig at prøve Low-Carb bollerne her – MUMS!

Måske undværer du fint brødet i hverdagen, men savner brødet ind imellem, når du vil have dig en lækker sandwich eller burger, hvor top og bund ikke bare er fx salatblade.

Med Low-Carb bollerne her, får du en rigtig brødfornemmelse i burgers og sandwiches.

Som du kan se på billedet til højre, så er sandwich-/burgerbollernes konsistens, lækker og luftig og smagen er fabelagtig!

Sidst jeg anvendte sandwich-/burgerbollerne, var til ribbenstegssandwiches, smagfulde almindelige hamburgers og tunsalatsburgere!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Super lækre Low-Carb sandwichboller med frø, kerner og kokosfibermel
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 10-12
 
Ingredienser
  • 8 æg
  • 4 dl hytteost
  • 1,5 dl kokosfibermel
  • 4 spsk loppefrøskaller (HUSK)
  • 2 dl blandede frø og kerner, hvor af 1 dl skal være enten hørfrø eller chiafrø
  • 4 tsk bagepulver
  • 3-4 tsk hav- eller stensalt
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.
  2. Blend eller bland æg, hytteost, kokosfibermel, loppefrøskaller(HUSK), bagepulver og salt.
  3. Bland frøene og kernerne i brøddejen, og lad så brøddejen hvile i 8-10 minutter. Hviletiden gør at fibrene, frøene og kernerne, får tid til at suge væske til sig, samt gøre dejen mere sammenhængende.
  4. På en eller to bageplader beklædt med bagepapir, formes 10-12 sandwich- /burgerboller af dejen. Drys sesamfrø på toppen af alle sandwich- /burgerbollerne.
  5. Sæt bagepladen i ovnen, og bag dine lækre sandwichbrød i 18-20 minutter til de er gyldne.
  6. Hold øje med brødene undervejs og byt evt. lidt rundt på brødenes placering, hvis ikke din ovn bager dem ensartet.
  7. Tag sandwich- /burgerbollerne ud af ovnen og lad dem køle af nogle minutter på en rist.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

12 KOMMENTARER

  1. 4 tsk salt, er det ikke temmelig meget ? burgeren bliver jo også saltet.
    Jeg er ikke saltforskrækket, men bruger ikke eller ifald meget lidt i bageopskrifter. 🙂
    Vh
    ny LCHF livsstylist

    • Hej Maj,

      Velkommen til LCHF/Low-Carb livsstilen 🙂

      Det er en smule relativt om du fornemmer at 4 strøgne teskemål til 12 store burgerboller bliver for meget 🙂
      Jeg synes det 3-4 er passende… bruger jeg mindre end det, synes jeg at mangle salt 😉

      Prøv dig frem med 2-3 tsk første gang og øg evt. med en 4. tsk salt næste gang du bager burgerbollerne 🙂

      – Ha’ en fantastisk weekend Maj
      Skriv endeligt igen, hvis du har flere spørgsmål…

      Ps. tilføjer 3-4 i opskriften, så giver det lidt spillerum 😉

  2. hej 🙂

    har lige bagt og spist disse brød – det er jo helt fænomenalt som min brødhunger blev superglad! de kan jo både gøre det ud for sandwichbrød og som “rugbrød”…..virkeligt lækkert!

    mit spørgsmål er så om man kan erstatte kokosfibermel med andet fibermel for at slippe helt for kokossmagen/duften ?

    • Hej Ditte

      Hvor er det en super skøn feedback at få – 1000 tak.

      Hvilken type fibermel er det du vil erstatte med? Pofiber?

      Jeg tænker godt du kan erstatte kokosfibermelet, og sikkert også med dit fibermel… måske ikke 1:1, men det kan du eksperimentere lidt med 😉

      Glæder mig til at høre nærmere og hvordan det går med fibermelserstatningen.

      De bedste hilsner
      Johnny Christensen | UPGRADED.DK

    • Hej Susanne,

      Jeg har ikke selv prøvet at erstatte hytteosten med andre ting i denne opskrift. Umiddelbart er det hovedbestanddelen i opskriften, og er derfor en vigtig del af konsistensen og resultatet.

      Mit bud er creme fraiche eller Mascarpone, hvilket øger kalorieindholdet en del ift. en let hytteost(blot til info), ellers kan en let neutral yoghurt formentligt anvendes.

      Det er mine bedste bud på erstatninger – uden selv at have prøvet det 🙂

      God fornøjelse

    • Hej Susanne.
      Jeg købte fornyligt, ved en fejl, creme fraise istedet for hytteost. Jeg har nu bagt begge typer og jeg syntes bestemt dem med creme fraise er bedst. Jeg vil forsøge med en græsk yoghurt 10% næste gang, for at komme længere ned i fedt procent.
      Lad høre om du også har prøvet et alternativ.
      Vh Lissi

      • Hej Susanne,

        Fejlkøb er interessante fordi de giver mulighed for at tænke alternativt 🙂

        Jeg har prøvet creme fraiche og forskellige yoghurter helt ned til 0,1 % fedt (for færre kalorier), og synes egentligt de allesammen har været lækre.

        Personligt laver jeg dem typisk med hytteost på 4,5%, men har jeg ikke det, bruger jeg creme fraiche eller yoghurt som alternativ.

        Yderligere alternativer har jeg ikke – Tusinde tak for din feedback 😉

  3. I dag havde jeg sådan en sandwich med på madpakken. Fyldet var salat og laks. Det var alle tiders frokost. Saltindholdet i bollerne er passende. Jeg har tidligere bagt skyrboller. Disse boller er fuldt ud lige så gode – måske endda lidt bedre, da de ikke er klistrede indeni.
    Jeg glæder mig til min frokost i morgen.

  4. Hej
    Jeg har prøvet flere forskellige keto boller uden held. De her boller er superlækre. Jeg synes, at bollerne blev for salt med 4 tsk. Havsalt, så jeg nøjes med 2 tsk., men det er jo en smagssag;) Jeg blandede også 1/2 kokosfibermel og 1/2 mandelmel, og jeg blander chia, sesamfrø og græskarkerner. Tak for nogle fantasiske opskrifter. Jeg bager nu disse hver uge og bruger dem til burgere eller som sandwichboller med tunsalat eller kylling. Så lækre!

Please enter your comment!
Please enter your name here