Prøv flæskesværspanerede torskefileter
Hvad siger du til at sætte tænderne i de sprøde flæskesværspanerede torskefileter med citron og havsalt? » En opskrift der flår i mundvandet
Måske virker det lidt grænseoverskridende at knuse flæskesvær, for at bruge det som panering til din torsk. Jeg forstår, og derfor får du også lige en forklaring her…
Flæskesværspanering smager formidabelt, og så er paneringen ekstremt proteinrig, fattig på kulhydrater og glutenfri modsat almindelig panering med traditionel rasp eller mel.
Det giver mening, hvis du fx ønsker flere proteiner, lever efter en kostretning fx LCHF, KETO eller Low-Carb, har diabetes eller er glutenallergiker.
PRØV OGSÅ: Luksus karbonader med ost, sprød bacon og flæskesværspanering
Men ønsker du vægttab, så vær OBS på alt slags panering
Uanset hvilken type panering du vælger – traditionel eller mere utraditionel som denne, så vil panering altid tilføre flere kalorier og typisk gøre din anretning mere energitæt. Dels fordi paneringen indeholder kalorier, men også fordi paneringen suger ekstra fedtstof.
Begge dele tilfører kalorier, fremfor at reducere kalorier fra din kost. Reducering af kalorier er mest interessant, hvis du ønsker et vægttab – der holder!
Når det er sagt, så får opskriften dine smagsløg til at sprælle…
Til dine sprøde torskefileter, skal du jo have valgt noget smagfuldt tilbehør. Jeg kan varmt anbefale dig, at vælge noget følgende tilbehør:
- Ovnbagt dampede blomkålsbuketter med gratineret ost og flødeost pikant
- Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber
- Ærte-broccoli salat med snittede jordbær og dampet porre
Tag også et kig på de mange andre lækre tilbehørsopskrifter » Klik her og smut direkte til alle tilbehørsopskrifter »
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500-600 gram torskefileter
- 100 gram flæskesvær (gerne af den puffede slags)
- 1-2 æggeblommer
- 1 tsk Havsalt eller almindeligt salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 1 økologisk citron
- 50 gram smør (jo mindre du anvender, des færre kalorier tilfører du til torsken)
- Riv citronskal og saften fra en halv citron ud over torskefileterne. Lad torskefileterne marinere, mens du klargøre paneringen,
- Blend eller knus flæskesværene og placer paneringen i en dyb tallerken.
- Find nu endnu en dyb tallerken, og tilføj æggeblommerne her i.
- Tag nu en torskefilet ad gangen, og vend dem i æggeblomme, og herefter flæskesværspaneringen. Krydr fisken med salt og peber.
- Grib nu en stor pande og lad smøret smelte ved middel til høj varme.
- Steg dine flæskesværspanerede torskefileter i 2-3 minutter per side, til de er gyldne, sprøde og lækre. Server dem med citronskiver.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]