Ostegratinerede ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost

Ostegratinerede ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost
Ostegratinerede ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost

Nyd ovnbagte blomkålsbuketter

Prøv min nemme, sunde og lækre tilbehørsopskrift på ostegratinerede ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost til dine livretter

Jeg har eksperimenteret med flere forskellige tilberedninger af blomkål, og jeg vil sige, at denne her opskrift på mørt og saftigt blomkål med ost er en af mine yndlingsopskrifter.

 

Prøv også mine andre lækre blomkålsopskrifter:

Det er blot 3 favoritopskrifter med blomkål – Klik her og få mange flere…

Det er de færreste der er i tvivl om, at grøntsager er super sunde? Udfordringen ligger derfor typisk mere i: Hvordan vi rent faktisk får spist mere grønt i hverdagen.

Start i dag! Køb lidt flere grøntsager, end du gør på nuværende tidspunkt. Begynd at slippe din kreativitet løs i køkkenet, så både du, din partner og dine kære børn bliver inspireret til at få spist flere grøntsager på nye og spændende måder.

Klik her, og lad dig inspirere i mit store tilbehørsarkiv med over 200 opskrifter.  

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Ostegratinerede ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 blomkål
  • 4 spsk pikantflødeost
  • 50 gram revet ost fx parmesanost eller mozzarellaost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft (180 i almindelig ovn)
  2. Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
  3. Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
  4. Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
  5. Stil det ildfaste fad i ovnen på den nederste bageplade, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
  6. Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

4 KOMMENTARER

  1. Har lavet denne blomkålsret til hakkebøf med bacon. Uhm, det er godt.
    Jeg sparede ikke på osten, hverken pikante eller den revne ost.

    Tak for opskriften

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her