Ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost og gratineret mozzarellaost

Ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost og gratineret mozzarellaost
Ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost og gratineret mozzarellaost

Prøv ovnbagte blomkålsbuketter som tilbehør

Her får du den nemme, sunde og lækre opskrift på ovnbagte blomkålsbuketter med pikantflødeost og gratineret mozzarellaost

Jeg har eksperimenteret med flere forskellige tilberedninger af blomkål, og jeg vil sige, at denne her opskrift på mørt og saftigt blomkål med ost er en af mine yndlingsopskrifter.

 

Prøv også mine andre lækre blomkålsopskrifter:

Det er blot 3 favoritopskrifter med blomkål – Klik her og få mange flere…

Det er de færreste der er i tvivl om, at grøntsager er super sunde? Udfordringen ligger derfor typisk mere i: Hvordan vi rent faktisk får spist mere grønt i hverdagen.

Start i dag! Køb lidt flere grøntsager, end du gør på nuværende tidspunkt. Begynd at slippe din kreativitet løs i køkkenet, så både du, din partner og dine kære børn bliver inspireret til at få spist flere grøntsager på nye og spændende måder.

Klik her, og lad dig inspirere i mit store tilbehørsarkiv med over 200 opskrifter.  

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagt dampede blomkålsbuketter med gratineret ost og flødeost pikant
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 blomkål
  • 3-4 spsk pikantflødeost
  • 50-75 gram revet ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft (180 i almindelig ovn)
  2. Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
  3. Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
  4. Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
  5. Stil det ildfaste fad i ovnen på den nederste bageplade, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
  6. Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

2 KOMMENTARER

  1. Har lavet denne blomkålsret til hakkebøf med bacon. Uhm, det er godt.
    Jeg sparede ikke på osten, hverken pikante eller den revne ost.

    Tak for opskriften

Please enter your comment!
Please enter your name here