Ovnbagt dampede blomkålsbuketter med gratineret ost og flødeost pikant

Ovnbagt dampede blomkålsbuketter med gratineret ost og flødeost pikant
Ovnbagt dampede blomkålsbuketter med gratineret ost og flødeost pikant

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  25min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Det bliver næppe meget bedre…

Jeg har eksperimenteret med flere forskellige tilberedninger af blomkål, og jeg vil sige, at denne her opskrift på mørt og saftigt blomkål med ost er en af mine yndlingsopskrifter.

Pssst… Prøv også nogle af de andre lækre opskrifter med blomkål:

Ingen er vel efterhånden i tvivl om at grøntsager er super sunde? Så sørg for at slippe din kreativitet løs i køkkenet, så både du, din partner og dine børn, kan får spist mere grønt.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagt dampede blomkålsbuketter med gratineret ost og flødeost pikant
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 3 spsk pikantflødeost
  • 100 gram revet ost
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft (180 i almindelig ovn)
  2. Skyl og skær blomkålsbuketterne ud i mindre buketter.
  3. Tag en gryde og fyld den med 2-3 cm vand. Kog/damp blomkålsbuketterne i 8 minutter, hvorefter vandet hældes fra og blomkålsbuketterne lægges i et ildfast fad, med stokken ned af og blomsten op ad.
  4. Fordel pikantflødeosten over blomkålsbuketterne. Krydr med hav- eller stensalt og friskkværnet sort peber. Fordel det revne ost i et jævnt lag, ud over blomkålen.
  5. Stil det ildfaste fad i ovnen på den nederste bageplade, og lad osten på blomkålen gratinere i 10-15 minutter.
  6. Hold øje med osten, når den er gylden og fin, tages fadet ud af ovnen og serveres.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

  1. Har lavet denne blomkålsret til hakkebøf med bacon. Uhm, det er godt.
    Jeg sparede ikke på osten, hverken pikante eller den revne ost.

    Tak for opskriften

Please enter your comment!
Please enter your name here