Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber

Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber - LCHF
Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber - LCHF

2-4 Personer

Hands-on:  5min – Total tid:  20min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Nej, det er ikke pommes frites, men de er knageme lækre alligevel!
 
Wauuw… Jeg elsker broccoli. Jeg indrømmer dog gerne, at den dampede udgave, kan blive en smule triviel – også selvom den forkæles med smør og krydderier 🙂
 
Heldigvis vil mine køkkeneksperimenter ingen ende tage, og det er heldigt – dels fordi jeg får smagt en masse nyt og spændende mad, og så naturligvis, fordi jeg får udgivet en masse sunde, kreative og velsmagende opskrifter, som du kan lade dig inspirere af 😉

Broccolifritterne her, må du altså love mig at lave en god portion af. Du risikerer nemlig at de børn og voksne du har budt på mad, elsker broccolifritterne så meget, at du ikke selv når at smage dem 🙂

TIP! Broccolifritterne går godt i spænd med fugl, fisk og alt midt i mellem. Nyd fx broccolifritterne til smørstegt rødspættefillet og ostegratineret blomkål 😉

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber - LCHF
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser
  • 1 stort broccoli (500 gram)
  • 50 gram smør
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skyl broccolihovedet og snit alle broccolibuketterne af langs med stokken.
  3. Flæk med en skarp kniv alle broccolibuketterne i tre til fire slices fra bunden og op mod blomsten.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel de flækkede broccolibuketter på bagepapiret.
  5. Smelt smøret i en kasserolle eller i en skål i mikroovnen (det tager typisk omkring 20-30 sekunder)
  6. Med en madpensel fordeles det smeltede smør ud over broccolifritterne. Krydr broccolifritterne med et godt skud havsalt og friskkværnet sort peber.
  7. Bag broccolifritterne i den forvarmede ovn i 20-25 minutter.
  8. Når broccolifritterne er gyldne, og broccoliblomsten en kende mørkere, er broccolifritterne klar til servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here