Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber

Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber - LCHF
Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber - LCHF

2-4 Personer

Hands-on:  5min – Total tid:  20min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Spændende tilbehør…

 
Synes du, den dampede udgave af broccoli, er blevet en smule triviel – også selvom den forkæles med lidt smør og smagfulde krydderier? Så prøv denne opskrift 🙂
 
Heldigvis vil mine køkkeneksperimenter ingen ende tage, og det er heldigt – dels fordi jeg får smagt en masse nyt og spændende mad, og så naturligvis fordi jeg får udgivet en masse sunde, kreative og velsmagende opskrifter til glæde og inspiration for dig 😉

Broccolifritterne her, må du altså love mig at lave en god portion af. Du risikerer nemlig at både børn og voksne elsker broccolifritterne så meget, at du ikke selv når at smage dem 🙂

TIP! Broccolifritterne går godt i spænd med fugl, fisk og alt midt i mellem. Nyd fx broccolifritterne til smørstegt rødspættefilet og ostegratineret blomkål 😉

TIP! Er du i et vægttabsforløb, så vær OBS på at smøret indeholder en del kalorier, og der for bør favorittilbehøret her nydes med måde.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørbagte broccolifritter med havsalt og friskkværnet sort peber - LCHF
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser:
  • 1 stort broccoli (500 gram)
  • 50 gram smør (mængden kan nedjusteres for færre kalorier)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skyl broccolihovedet og snit alle broccolibuketterne af langs med stokken.
  3. Flæk med en skarp kniv alle broccolibuketterne i tre til fire slices fra bunden og op mod blomsten.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel de flækkede broccolibuketter på bagepapiret.
  5. Smelt smøret i en kasserolle eller i en skål i mikroovnen (det tager typisk omkring 20-30 sekunder)
  6. Med en madpensel fordeles det smeltede smør ud over broccolifritterne. Krydr broccolifritterne med et godt skud havsalt og friskkværnet sort peber.
  7. Bag broccolifritterne i den forvarmede ovn i 20-25 minutter.
  8. Når broccolifritterne er gyldne, og broccoliblomsten en kende mørkere, er broccolifritterne klar til servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here