INVOLVER DINE BØRN I MOTION OG BLIV SUNDERE SAMMEN

Tag børnene med på løbeturen, gåturen osv.

Involver dine børn (og øvrige familie) i motions- og træningsaktiviteter, så i kan støtte hindanden, hygge jer og skabe sundere vaner sammen

Men der er også tips at finde i indlægget, hvis ikke du har børn. Fx er en løbejogger et sublimt fragtredskab for bl.a. indkøb, hentning af pakker osv.

Dine børn skal ikke blive din overspringshandling: Vil du finde overspringshandlinger, kan du finde overspringshandlinger, så enkelt er det. Jeg hører fra mange, at de ikke har kunnet løbe en tur og få trænet, fordi de jo skal passe børnene.

Du kan vælge at se dine børn som en hindring for din motion, eller også kan du spørge dig selv: “Hvordan kan jeg få trænet og på samme tid tage mig af mine børn?”, eller hvad med: “Hvordan kan mine børn involveres, så jeg kan få motioneret?”

Ofte har vi det med at stille os alle de forkerte spørgsmål og skabe begrænsende overbevisninger for os selv. Ingen af delene får din hjerne til at tænke kreativt og din krop til at blive sundere. Vær derfor varsom med hvordan du kommunikerer med dig selv!

SE OGSÅ: HVILKEN MOTIONSFORM ER BEDST TIL FEDTTAB?

 

Få nye og anderledes oplevelser med børnene

Børnene elsker nye og anderledes måder at opleve verden på, og involvering i motion er en super god mulighed for netop det. Jeg har to skønne prinsesser, som jeg har involveret i mine løbeture fra de var helt små, og det har altid været WIN WIN

Er du fuld af undskyldninger? Du kan sagtens løbe med en barnevogn. Du behøver ikke en speciel og meget dyr løbejogger for at kunne løbe med dit barn. Måske den gør løbeturen mere bekvem, men lad være med at lade det begrænse dig. Hop i løbetøjet og kom afsted!

Pssst… Hvis du gerne vil have en løbejogger, så kan du finde en på brugtmarkedet for små penge, som fint kan klare opgaven, det gjorde jeg nemlig. Til den pris behøves man heller ikke være så sart, ved at bruge den, når det sner, regner og på anden vis er møgvejr.

Da mine piger var helt små, brugte jeg ofte løbeture til at få dem til at falde i søvn. Efterhånden som de er blevet ældre, har vi set skoven i nærheden, fodret heste, handlet ind, hentet pakker osv…

Det er jo helt vildt, hvor mange varer der kan pakkes på en barnevogn og i en løbejogger. Jeg har ofte få ordnet ret store indkøb, efter at have afleveret mine børn i børnehave og dagpleje. På den måde får du både handlet ind og dyrket lidt motion – WIN WIN igen.

SE OGSÅ: OPBYG DINE NYE HOLDBARE MOTIONSVANER I SMÅ SKRIDT

 

De skaber god variation i din træning

Variation i din træning er altid vigtig. Hvis du træner krop og sind efter samme mønster hver eneste gang, vil effekten af din træning gradvist falde over tid. Ved at løbe med en barnevogn, løbejogger eller tage barnet på nakken, får du skabt god variation i din træning.

Du får ganske enkelt ændret belastningen, hvilket rekrutterer andre muskelgrupper, end du er vant til. Tager du fx din barn på nakken og løber en tur, så vil belastningen naturligvis øges på alle involverede muskler, men det vil samtidigt øge potentialet for muskelvækst.

SE OGSÅ: GØR DET HER, NÅR DU ER I TIDSNØD IFT. PLANLAGT MOTION

 

For at distrahere dig, når det bliver fysisk hårdt

Vi har alle hørt det en million gange – No pain, no gain! 

Ind i mellem bliver det hårdt, fx når du kommer til bakken, og barnevognen med alle varerne skal skubbes hele vejen op i rask trav. Lige der kan børnesnak, sang og smil måske distrahere dig fra den hårde anstrengelse.

SE OGSÅ: 3 SVEDIGE FORDELE VED AT MOTIONERE I FOR MEGET TØJ

 

Din træning kan blive meget sjovere

Seriøs træning kræver at du har et knivskarpt fokus – True that! 

Ind imellem kan du godt smide den seriøse mine i skuffen og få det bedste ud af oplevelsen. Hvis alternativet er endnu en af dine overspringshandlinger, så er lidt sjov useriøs motion et bedre valg.

Hvis dine børn er store nok til at kunne løbe en smule selv, kan du med fordel involvere dem i en sprint mellem lygtepælene på vejen, sjipning og andre fysiske aktiviteter, hvor i sammen kan få smilet frem og have det sjovt.

Husk lidt useriøs men sjov fysisk aktivitet er langt bedre end blot at fede den på sofaen, og for 117. gang lade ungerne glo på deres iPad.

– Spark dig selv bag i og tag noget initiativ!

SE OGSÅ: FIND MERE GLÆDE I DIN MOTION, TRÆNING OG AKTIVITET

 

VIS BØRNENE VEJEN TIL SUNDE VANER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her