3 SIMPLE TRIN TIL AT SKABE GODE VANER OG ET BEDRE LIV

3 TRIN TIL AT SKABE GODE VANER

I dagens video, får du 3 simple trin til at skabe gode vaner og bryde de “dårlige”, så du kan skabe succesfulde forandringer i dit liv

Vi lever alle forskellige liv med forskellige udfordringer, mål, ønsker og drømme. Og at vores nuværende livssituation, kropsvægt mm. ser ud som det gør pt., har sine årsager.

Når du har set videoen, tør jeg godt love dig, at du er bedre stillet til at forbedre og forandre dit liv – selvom ingen enkelt strategi er perfekt for alle.

Jeg håber, du er klar, frisk og motiveret til at skabe positive forandringer, og tør tage udgangspunkt i dig selv og din nuværende livssituation?

Lad navlepilleriet begynde… Videoen er opdelt i tre simple trin, der hjælper dig til at skabe fremdrift, forandring og forbedring i dit liv.

SE OGSÅ: “Jeg starter på… mandag” » Hvorfor din “udskudte start” spænder ben!

 

1: Find ud af hvad du vil forbedre og forandre?

Du skal kende din udgangspunkt og dit/dine ønske mål skal være klare og konkrete, så du ved hvad du 100% ønsker at opnå, forandre og forbedre i dit liv. Dette kan hjælpe dig med at fokusere på det vigtigste og give dig noget at arbejde mod.

Som tillæg til videoens første trin, vil jeg i høj grad anbefale dig at blive 100% skarp på dit hvorfor bag dit/dine mål.

Alt for ofte kaster vi os hovedløst ud i handling mod et uskarpt eller delvist skarpt mål uden at have arbejdet med vores “hvorfor” bag adfærden. Vores “hvorfor” definerer meningen og motivationen bag alle vores indsatser, anstrengelser, handlen og gøren.

Jeg håber, det giver mening, hvorfor du med fordel får styr på dit “hvorfor”?

SE MERE HER: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

 

2: Gør ubevidste vaner bevidste og find de “dårlige”

Vores vaner er typisk ret ubevidste og automatiske handlinger eller reaktioner, som vi udfører uden at tænke over dem. De kan være både gode eller dårlige for vores mål, ønsker og drømme i livet.

For eksempel kan de fleste børste tænder helt ubevidst, fordi det er en handling, vi har gjort så ofte, at det er blevet automatiseret.

SE OGSÅ: Hvorfor du ikke skaber vaner på 21 dage, og hvad der er vigtigere!

Vores “dårlige” vaner løser også problemer for os. Fx dulmer is og chokolade de svære følelse lige nu og her, men giver os vægtproblemer og flere svære følelser på et senere tidspunkt.

For eksempel kan det være, at du spiser en bestemt type mad, når du er stresset, ked af det, ensom, trist osv. Find bedre handlestrategier til svære følelser.

SE MERE HER: AT SPISE PÅ ANDRE FØLELSER EN SULT ER NORMAL, MEN…

Ubevidste vaner kan være svære at ændre, fordi de er indgroede i vores kognitive processer og ofte udføres uden vores bevidste opmærksomhed.

Men gennem bevidst at arbejde med at blive opmærksom på dine ubevidste vaner, kan du ændre eller erstatte dem med mere hensigtsmæssige vaner.

Se videoen for uddybelse herom.

 

3: Gør gode vaner nemmere og dårlige vaner sværere

Der er flere metoder, man kan bruge for at gøre gode vaner nemmere at følge og dårlige vaner sværere at “falde i”. Her er nogle af metoderne, du kan starte med:

  1. Planlægning: Planlæg, hvornår og hvordan du vil udføre den gode vane. For eksempel kan du planlægge at træne om morgenen, før du går på arbejde. Knyt gerne vanen på en allerede eksisterende vane i dit liv, også kendt som “habit stacking”.
  2. Gør det nemt: Gør det nemt at udføre den gode vane ved at sætte det i gang, fx ved at have træningstøj og sko klar til brug eller lægge madplaner for ugen. Tag beslutningerne ud af fremtidens vanedannede handlingsøjeblikke. Det sparer viljestyrke.
  3. Belønning: Beløn dig selv, når du har udført den gode vane. Det kan være en lille ting som en god bog, et Netflix afsnit, en film, en lille godbid eller et lille beløb, du sender til en ferieopsparing, som du løbende kan se vokse sig større.
  4. Triggere: Brug triggere, også kendt som stikord vaneudløsere, for at minde dig om at udføre den gode vane, for eksempel et opslagstavle, lyserøde post-its med stikord, en alarm eller kalenderpåmindelse på din telefon.
  5. Fjern fristelser og forstyrrelser: Fjern fristelser og forstyrrelser, der er triggere til at igangsætte dine dårlige vaner, fx at fjerne slik og chips fra synlige og tilgængelige steder (og helst ikke købe det), gemme fjernbetjeningen væk, slukke telefonen osv.
  6. Find en støttegruppe: Find en støttegruppe eller en træningspartner, som kan hjælpe dig med at holde dig på sporet, give dig motivation og som du kan forpligte dig overfor.
  7. Brug af afledning: Når “dårlige” vaner skal ændres, kan du med fordel finde bedre handlestrategier, der giver samme type belønning. Som nødløsning kan du distrahere dig selv, ved fx at gå en tur udenfor 2 minutter, hver gang du er på vej i slikskabet.

 

Din vigtigste nøgle til forandring

Bevidstheden om ubevidste valg, vaner og handlinger er nøglen til forandring. Vær gerne i starten overfokuseret på, HVAD du gør, HVORNÅR og HVEM, HVAD eller HVORDAN dine “dårlige vaner” typisk igangsættes (dine triggers).

Det er vigtigt at huske på, at ændring af vaner tager tid, og det er vigtigt at være tålmodig og ikke give op, hvis det ikke lykkes med det samme.

Professionel hjælp fra en vane- og adfærdsekspert, vil ofte være dit livs bedste investering, og sådan en fyr kender både du og jeg heldigvis.

Sig til, hvis du ønsker hjælp i et personligt 1:1 onlineforløb hos mig. Book en GRATIS introsamtale længere nede på siden.

PAS PÅ: INFO-FÆLDEN afholder mange fra at nå mål og skabe resultater!

 

Glem alt om quick-fixes og gør noget holdbart

Suppekuren i ugebladet Søndag giver ikke holdbare resultater, også selvom rødhårede Rikke fra Ringkøbing tabte sig hele 6 kilo på kun 3 dage.

Måske du selv har prøvet suppekuren – uden succes? Det kan også være, du har prøvet flere af de mange andre kortsigtede slankekure, der belønner ugebladenes pengekasse, og bidrager til mere negativ mad- og slankeforvirring.

SE OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

Hvad der derimod virker, er at træffe bedre valg og skabe bedre vaner der støtter dig i dine mål, ønsker og drømme.

Når du har set videoen, vil du have en god fornemmelse af, hvordan du kan komme godt i gang med at forbedre dine vaner, og skabe varige forandringer der holder resten af livet.

SE OMTALT VIDEO: 3 “SUNDE” KALORIEFÆLDER DER NEMT KAN SPÆNDE BEN

 

Lad dig inspirere til at leve bedre!

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her