5 håndgribelige hacks til at øge din produktivitet

5 hurtige hacks til at øge din produktivitet

Sådan øger du din personlige produktivitet 

Hverdagen er travlt, opgavelisten lang og mennesker omkring os, vil have deres interesser plejet hurtigst muligt. Du har kun to arme og 24 timer i døgnet, så hvad kan du stille op?

“Fokuser på at være produktiv, fremfor fortravlet”

Der findes faktisk ting du kan gøre for at hacke din produktivitet og dermed få projekter hurtigere ud over rampen. Produktivitetshacks som vil kunne give dig mindre stress og mere tid til andre andre projekter, mere fritid eller en større pause mellem projekterne.

Vi lever i en verden, hvor der er fart på og alle vil have deres projekter håndteret, heller i går end i dag. Der er så meget fart på at stress er blevet en folkesygdom, som mange mennesker slås med. Det er et skråplan og yderst ineffektivt for alle parter på den lange bane.

Det er klart, stress er ikke så simpelt end da. Det er meget individuelt, hvordan stress rammer den enkelte. Stress er heller ikke altid en negativ faktor. Der findes også positive stress, som du kan udnytte til at øge din produktivitet.

Ligesom så meget andet, handler det om balance og variation. Nedenstående produktivitetshacks vil hjælpe dig med at øge din produktivitet og mindske negativ stress.

1. Vær hård i din prioritering

Din telefonen ringer, du får en notifikation fra Facebook, din kollega vil fortælle dig om biografturen igår. Ofte er der ingen grænser for, hvad du kan “spilde” tiden på. Bevares, fra tid til anden, er det også fornuftigt at tage et afbræk fra produktivt arbejde.  Planlæg behagelige afbræk og lad det ikke blive størstedelen af din tid, du bruger på Facebook, sladrer i telefon osv.

Bliv mere produktiv – Spot dine vigtigste opgaver:

Ikke presserende og ikke vigtig: Kan være kollegaens fortælling om en ligegyldig biograftur uden noget pointe, læring eller andet end det formål, at han vil fortælle.

presserende, men ikke vigtig: Det er ofte telefonen der ringer, det gør den lige nu ikke om 2 eller 5 minutter – budskabet i telefonen behøver på ingen måde at være en vigtigt.

Ikke presserende, men vigtigt: Du har en vigtig opgave, som skal løses, der er ingen vej uden om – punktum. Opgaven er ikke presserende for den skal ikke nødvendigvis laves lige nu, deadlinen er først om 7 eller 14 dage.

Presserende og vigtigt: Der er brand i bygningen, vi mister vores vigtige kunde, hvis ikke vi handler nu osv.  I denne situation skal der handles hurtigt og opgaven skal klart forrest i køen.

“Mangel på tid er et udtryk for dårlig prioritering”

Når du sat alle dine gøremål og opgaver i system, efter ovenstående, ved du, hvilken opgave du skal arbejde på først, efterfølgende osv. Det er vigtigt at alle opgaver, der dukker op hen ad vejen vurderes og placeres i dit nye system.

Keypoint: “Lige meget, hvor højt folk omkring dig råber og forsøger at kortslutte dit prioriterinssystem, så bevar roen og få prioriteret opgaverne efter bedste evne”

2. Sæt deadlines på dine projekter

Deadlines, det lyder mest af alt som noget journalister stilles overfor. Det er heller ikke usandt og det er der gode grunde til for avisen og bladet skal trykkes til tiden.

Det kan være du kan lære noget af journalisterne, og deres evne til produceret artikler med lynende fart – de ved om nogle, hvordan det er at have fart på, når der er få timer til deadline.

“deadlines gør, at vi i sidste time kan blive utroligt produktive”

Deadlines tvinger os til at prioritere de vigtigste ting for at komme i mål til tiden. Brug Paretos 80/20 regel i denne proces. Hvilke 20% skal du fokusere på, for at få leveret de 80% vigtigste procent af opgaven inden deadline. Når du har styr på, hvad der skal prioriteres indenfor den givne deadline, ved du at du bruger din tid bedst muligt!

Keypoint: “Fokuser først på de 20%, som giver dig 80% af de ønskede resultater. Herefter kan du arbejde videre med de resterende 80%, finpudse, kvalitetssikre osv.”

3. Sæt noget på spil og boost din motivation

For at få motivationen banket i top, er det effektivt at have noget at tabe eller vinde. Undersøgelser har vist at, risikoen for at “tabe” fx et pengebeløb af en vis størrelse, er mest motiverende for øget produktivitet.

Nogle gange kan du mærke en indre motivation, et drive som brænder i dig for at løse opgaven. Dette drive gør dig ekstremt produktiv. En anbefaling herfra, rid på bølgen af ‘drive’ mens du kan! Bølgen kan nemlig forsvinde, før du forventer det…

Anyway… Vi ved alle sammen godt, at ikke alle “opgaver”, giver os et indre drive, som motiverer os til at få opgaven løst. – Hvad gør vi så med denne type opgaver?

Skal opgaven løses af dig eller kan du outsource opgaven?

Nogle opgaver, flere end du sikkert tror, kan på fornuftig vis outsources til anden side. outsourcer du fx at få gjort hovedrent, skiftet til vinterdæk eller sat et nyt hegn op, så skaber du gennem pengetransaktion for arbejdet en økonomisk motivation for den, som påtager sig opgaven.

Godt, ikke alle opgaver skaber et indre driver og giver heller ikke mening at outsource. Forestil dig, at du skal have færdiggjort et projekt, eksamensopgave eller smide 10 kilo indenfor tre måneder og du ikke er naturligt motiveret. Det er her du kan hacke din motivation ved at sætte noget på spil og der igennem skabe motivation.

Du kan give en rigtig god ven 2.000, 5.000 eller 10.000 kroner, hoppe på vægten hos din ven og aftale at du skal være minimum 10 kilo lettere om tre måneder. Hvis ikke du efterlever det aftalte, skal din gode ven fx beholde pengene eller donere dem til et formål du helst ikke vil støtte.

Beløbet skal naturligvis passe til dig og din privatøkonomi. Du skal finde beløbet, som vil gøre en smule nas at miste. Er beløbet for lavt, skaber du formentligt ikke tilstrækkelig motivation. Når beløbet derimod har en passende størrelse, vil du skabe en motivation til at genvinde og ikke tabe de 10.000 kroner.

Keypoint: “Hvis ikke den indre motivation eksistere, så skab motivationen selv og mærk, hvordan risikoen for at tabe fx 5 – 10.000 kroner, kan trigge en utrolig produktivitet i dig.”

4. Tilrettelæg at arbejde i blokke af tid

For at booste produktiviteten maksimal, er du nødt til at frigøre blokke at tid. Ti minutter her og en halv time der, er langt for med til at gøre dig produktiv. Hver gang du skifter mellem opgaver, vil der skabes spildtid og din produktivitet vil falde.

Dette skyldes at hjernen skal finde sit ‘flow’, efter omstillingen til en ny opgave. Skifter du for ofte mellem opgaver, er det slet ikke sikkert du når at komme i ‘flow’ på den enkelte opgave.

Flow eller flow state, som det officielt benævnes, er den tilstand vi oplever, når tiden flyver afsted. Dagen føles til lige at være begyndt og pludselig er der gået 8 timer. I flow state tilstanden, er vi være utroligt produktive, hvis tilstanden opnås under projekt- og opgaveløsning.

Flow state, opleves også ofte hos computerspillere, hvor timer bliver til dage. Nogle gange kan de helt glemme at spise, sove osv. Knap så produktivt og formentligt en kende usundt, men det er et faktum, at flow state får hjernen 100% fokuseret i et slags univers, uden forstyrrelser til at trække en ud af tilstanden.

Keypoint: “Tilrettelæg blokke af tid uden forstyrrelser, så du kan komme i flow og skabe en optimal produktivitet.”

5. Skab gode arbejdsbetingelser

Sørg for at skabe et godt arbejdsmiljø til at give den gas og sparke røv i. Find ud af hvor du kan få ro til at være produktiv. Find ud af hvor og hvad der skal til, for at du opnår dine optimale arbejdsbetingelser.

Det nytter ikke meget, at skulle være produktiv i et lokale, der føles som en sauna eller et kølerum. Hvis ikke din krop er tilpas med temperatur, belysningen, lugten mm. vil de faktorer forstyrre din produktivitet.

Hvor har du de bedste arbejdsbetingelser til at være super produktiv? 

Det virker på mange mennesker, som om de kan blive helt overraskede over, at de pludseligt bliver sultne og skal haven noget at spise. Vær i stedet proaktiv og fornuftig.

Klargør på forhånd ting du ved du får brug for mens du er produktiv og gør det så nemt som muligt. Lav noget sund nærende mad klar, som kan nydes koldt eller klargøres på kort tid. Sørg for at drikke tilstrækkeligt med væske som fx Vand, Te, kaffe.

Keypoint: “For optimale arbejdsbetingelser, skal du nyde rammerne, du befinder dig i, indtage fornuft med mad og drikke, som understøtter en god energi at arbejde med.”

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here