KOSTTILSKUD, BENTRÆNING OG FLEKSIBEL SPISNING

VLOG OM KOSTTILSKUD MM.

I vloggen snakker vi lidt om kosttilskud, så træner vi ben (forlår, baglår, baller og lægmuskler), og så får du nemme tips til sund mad

I videoen får du flere forskellige skarpe tips til bl.a. at tænke din tallerkensammensætning anderledes og en effektiv bentræning, og derfor har jeg valgt at holde artiklen herunder på kosttilskud, som udgør 1. del af videoen.

Kosttilskud er en milliardindustri, og det er ikke svært at forstå, hvorfor så mange mennesker tager dem. De reklameres som en nem måde (quick-fix) at forbedre din sundhed på, men sandheden er, at de fleste er spild af penge.

SE OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

Nedenfor kan du læse hvorfor de sandsynligvis er spild af penge.

 

HVORNÅR ER KOSTTILSKUD SPILD AF PENGE?

  1. Mangel på videnskabelig evidens

Selvom mange kosttilskud har fået ry for at forbedre sundheden, er der ofte ingen videnskabelig evidens til at støtte påstandene. Mens nogle er blevet undersøgt i randomiserede kliniske forsøg, er mange ikke blevet undersøgt i detaljer.

Det betyder, at selvom en producent kan hævde, at deres produkt er effektivt, kan de muligvis ikke bevise det.

SE OGSÅ: OVERFOKUS PÅ KOSTTILSKUD SPÆNDER BEN FOR DIN SUCCES

 

  1. Høj dosering

Mange kosttilskud indeholder doser, der er meget højere end de anbefalede daglige indtag. Høje doser kan være farlige og kan forårsage bivirkninger, der kan påvirke din sundhed negativt.

Selvom det er sandt, at nogle kosttilskud ikke har nogen skadelige virkninger, kan det være vanskeligt at vide, hvilke der er sikre at tage og hvilke der ikke er.

SE OGSÅ: GLEM DETALJERNE OG FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE FØRST

 

  1. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund kost

Selvom kosttilskud kan være nyttige til at fylde nogle huller i din kost, kan de ikke erstatte en sund kost. En sund kost indeholder en bred vifte af næringsstoffer og er baseret på hele fødevarer.

SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!

.

  1. Kosttilskud er ikke reguleret på samme måde som medicin

Kosttilskud er ikke underlagt de samme strenge reguleringer som medicin. Det betyder, at der kan være variationer i kvaliteten og sikkerheden af forskellige tilskud på markedet.

Mens der er nogle organisationer, der udfører uafhængige tests af kosttilskud, er det ofte op til forbrugerne at gennemføre deres egen forskning for at afgøre, hvilke der er sikre og effektive.

SE OGSÅ: SLANKEKURENES (OFTE STORE) NEGATIVE KONSEKVENSER

 

  1. Kosttilskud kan være dyre

Kosttilskud kan være dyre, og hvis du tager flere forskellige typer, kan det hurtigt løbe op i en betydelig mængde penge. Selvom der også findes billige, er det ingen garanti for, at de er effektive eller sikre.

Så uanset om de er billige eller dyre, kan de være spild af penge, men er det naturligvis heller ikke altid, men du skal være vågen og skarp.

SE OGSÅ: DEN AFGØRENDE FAKTOR » SÅDAN OPNÅR DU FEDTTAB

 

Konklusion og afsluttende tanker

Kosttilskud kan være nyttige i visse situationer, men de er sandsynligvis spild af penge for langt de fleste mennesker – også dig. De fleste mennesker kan få alle de næringsstoffer, de har brug for, ved at spise en sund og varieret kost.

Selv når bestemte tilskud har en gavnlig effekt, skal du stadigvæk huske at de sandsynligvis gør en stor forskel – eftersom de kun er et tilskud til kosten, og på ingen måde et “magisk” quick-fix, for de findes ikke.

Men som nævnt i videoen, så er kreatins virkning og effekt ganske veldokumenteret, og langt de fleste der styrketræner kan have gavn her af. Jeg mærker tydeligt forskel i min styrkeforskel fra perioder uden kreatin og med kreatin, og tager det stadigvæk i 2023.

Mange videnskabelige undersøgelser, viser at kreatin kan øge muskelstyrken, forbedre muskelvækst og øge ydeevnen i visse former for fysisk aktivitet bl.a. styrketræning.

Derudover er kreatin en naturligt forekommende forbindelse i kroppen, og der er ingen kendte alvorlige bivirkninger ved at tage kreatin i de anbefalede doser.

Mange atleter og bodybuildere tager kreatin som et supplement for at hjælpe med at øge deres muskelmasse og forbedre deres sportslige præstationer. Dermed er kreatin ikke en af de mange kosttilskud, der sandsynligvis bare resulterer i “dyrt tis”.

FÅ STYR PÅ DINE KOSTTILSKUD

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her