
4 Personer
Hands-on tid: 10min – Total tid: 40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
Et måltid fuld af himmelske mundfulde…
Blomkåls-Calzone… Wauw! Jep, det blev indledningen til denne fantastiske opskrift. Jeg er stadigvæk meget imponeret over smagsoplevelsen, og skal jeg ultrakort beskrive følelse og fornemmelse jeg sad tilbage med efter måltidet, kan det siges ultrakort… Wauw!
Jeg har efterhånden lavet gud ved hvor mange forskellige måltider med blomkål som hovedingrediens, og denne her er min nye ubetingede favorit… indtil videre 😉
Hvis du har lyst til at tage et kig på nogle af de mange andre favorit-opskrifter, hvor en af hovedingredienserne er blomkål, så kan jeg i særdeleshed anbefale følgende:
- Cremet blomkålsmos med flødeost og frisk purløg – Nemt Low-Carb tilbehør
- Ovnbagt dampede blomkålsbuketter med gratineret ost og flødeost pikant
- Smørstegte blomkålsrösti med friskhakket persille og havsalt
- Low-Carb Shepherd’s Pie med blomkålsmos
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 blomkål a' cirka 500-600 gram
- 4 æg
- 75 gram revet mozzarellaost
- 1 fintsnittet dusk frisk oregano eller 2-3 tsk tørret oregano
- 1½ tsk hav- eller stensalt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 dåse hakkede eller flåede tomater
- 1 tsk paprika
- 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk hav- eller stensalt
- 75 gram revet mozzarellaost
- 200 gram skinkesmåkød, strimler eller andet valgfrit kødfyld
- 200 gram bacon i tern
- 1 dusk frisk fintsnittet basilikum eller oregano
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Skyl og snit blomkålen i grove stykker. Lav blomkålsris af de grove stykker blomkål, ved at køre stykkerne gennem foodprocessoren med et mellemstørrelse rivejern.
- Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir. Spred blomkålsrisene ud på bagepapiret, og bag dem 10 minutter i ovnen. Sørg for jævnligt at vende rundt i blomkålsrisene.
- Bland de ovnbagte blomkålsris sammen med resten af ingredienserne til calzonen.
- Fordel nu blomkåls-oste-dejen på bagepapiret i cirka 30 cm x 30 cm og i cirka 1 cm tykkelse.
- Sæt bradepanden i ovnen og bag den firkantede blomkåls-oste-dej i 10 minutter.
- Mens blomkåls-oste-dejen bages, steges baconternene sprøde på en pande, og ingredienserne til tomatsovsen blendes/pureres sammen i en skål med en stavblender.
- Tag bradepanden med den forbagte blomkåls-oste-dej ud af ovnen, og fordel herpå tomatsovs, skinke, halvdelen af mozzarellaosten og halvdelen af den sprøde bacon.
- Fold siderne af calzonen(blomkåls-oste-dejen) ind over midten ved at løfte i bagepapiret. Ovenpå calzonen fordeles resten af mozzarellaosten, den sprøde bacon og det fintsnittede basilikum eller oregano.
- Bag calzonen i ovnen en sidste gang i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
Havde ikke nok blomkål til brug i calzonen, så der blev spædet op med broccoli. Det er bestemt også en mulighed fremover – det smager fantastisk 😉
Hejsa Marie,
Det er en af fordelene ved at mangle ingredienser, så finder vi kreative løsninger 😀
1000 tak for dit tip og din skønne feedback.
-Ha’ en dejlig aften…
Hejsa
Så fik jeg også prøvet Calzonen. Totalt lækker, men selv om jeg ikke brugte al tomaten”sovsen” synes jeg alligevel den var meget “våd”. Skulle jeg ha presset væden ud af blomkålet først?
Nå men jeg glæder mig til rester i morgen, så har den sikkert sat sig lidt mere 🙂
Hejsa Pia,
Det smager nemlig totalt lækkert 😀
Udfordringen er vandet i blomkålsrisende, det er vi enige om. I opskriften anbefaler jeg at blomkålrisene bages i ovnen i cirka 10 minutter, netop for at få vandet til at fordampe. Fik du gjort det?
Jeg oplever meget svingende vandindhold i blomkål, så nogle gange kan det være effektivt, at bage blomkålsrisene 15-20 minutter ved lav varme.
Som du selv er inde på kan du også se om du kan presse væden ud af blomkålet inden det anvendes.
God fornøjelse…
Johnny Christensen