Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og sprød bacon

Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og sprød bacon
Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og sprød bacon

4 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Et måltid fuld af himmelske mundfulde…

Blomkåls-Calzone… Wauw! Jep, det blev indledningen til denne fantastiske opskrift. Jeg er stadigvæk meget imponeret over smagsoplevelsen, og skal jeg ultrakort beskrive følelse og fornemmelse jeg sad tilbage med efter måltidet, kan det siges ultrakort… Wauw!

Jeg har efterhånden lavet gud ved hvor mange forskellige måltider med blomkål som hovedingrediens, og denne her er min nye ubetingede favorit… indtil videre 😉

Hvis du har lyst til at tage et kig på nogle af de mange andre favorit-opskrifter, hvor en af hovedingredienserne er blomkål, så kan jeg i særdeleshed anbefale følgende:

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og sprød bacon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Blomkåls-calzone
 • 1 blomkål a' cirka 500-600 gram
 • 4 æg
 • 75 gram revet mozzarellaost
 • 1 fintsnittet dusk frisk oregano eller 2-3 tsk tørret oregano
 • 1½ tsk hav- eller stensalt
 • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tomatsovsen
 • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
 • 1 tsk paprika
 • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
 • 2 fed hvidløg
 • ½ tsk hav- eller stensalt
Fyld til din blomkåls-calzone
 • 75 gram revet mozzarellaost
 • 200 gram skinkesmåkød, strimler eller andet valgfrit kødfyld
 • 200 gram bacon i tern
 • 1 dusk frisk fintsnittet basilikum eller oregano
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
 2. Skyl og snit blomkålen i grove stykker. Lav blomkålsris af de grove stykker blomkål, ved at køre stykkerne gennem foodprocessoren med et mellemstørrelse rivejern.
 3. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir. Spred blomkålsrisene ud på bagepapiret, og bag dem 10 minutter i ovnen. Sørg for jævnligt at vende rundt i blomkålsrisene.
 4. Bland de ovnbagte blomkålsris sammen med resten af ingredienserne til calzonen.
 5. Fordel nu blomkåls-oste-dejen på bagepapiret i cirka 30 cm x 30 cm og i cirka 1 cm tykkelse.
 6. Sæt bradepanden i ovnen og bag den firkantede blomkåls-oste-dej i 10 minutter.
 7. Mens blomkåls-oste-dejen bages, steges baconternene sprøde på en pande, og ingredienserne til tomatsovsen blendes/pureres sammen i en skål med en stavblender.
 8. Tag bradepanden med den forbagte blomkåls-oste-dej ud af ovnen, og fordel herpå tomatsovs, skinke, halvdelen af mozzarellaosten og halvdelen af den sprøde bacon.
 9. Fold siderne af calzonen(blomkåls-oste-dejen) ind over midten ved at løfte i bagepapiret. Ovenpå calzonen fordeles resten af mozzarellaosten, den sprøde bacon og det fintsnittede basilikum eller oregano.
 10. Bag calzonen i ovnen en sidste gang i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

4 KOMMENTARER

 1. Havde ikke nok blomkål til brug i calzonen, så der blev spædet op med broccoli. Det er bestemt også en mulighed fremover – det smager fantastisk 😉

 2. Hejsa
  Så fik jeg også prøvet Calzonen. Totalt lækker, men selv om jeg ikke brugte al tomaten”sovsen” synes jeg alligevel den var meget “våd”. Skulle jeg ha presset væden ud af blomkålet først?
  Nå men jeg glæder mig til rester i morgen, så har den sikkert sat sig lidt mere 🙂

  • Hejsa Pia,

   Det smager nemlig totalt lækkert 😀

   Udfordringen er vandet i blomkålsrisende, det er vi enige om. I opskriften anbefaler jeg at blomkålrisene bages i ovnen i cirka 10 minutter, netop for at få vandet til at fordampe. Fik du gjort det?

   Jeg oplever meget svingende vandindhold i blomkål, så nogle gange kan det være effektivt, at bage blomkålsrisene 15-20 minutter ved lav varme.
   Som du selv er inde på kan du også se om du kan presse væden ud af blomkålet inden det anvendes.

   God fornøjelse…
   Johnny Christensen

Please enter your comment!
Please enter your name here