Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og bacon

Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og bacon
Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og bacon

Prøv denne lækre “Pizza” Calzone af blomkål

Her får du opskriften på den lækreste “Pizza” Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og bacon » Himmelske mundfulde!

Jeg bliver stadigvæk imponeret over smagsoplevelsen, når jeg sætter tænderne i “Pizza” Calzone lavet på denne opskrift. Wauw!

Gud ved hvor mange forskellige måltider og opskrifter, jeg har efterhånden har lavet med blomkål som hovedingrediens, men den her opskrift, er min nye favorit… indtil videre 😉

Hvis du har lyst til at prøve nogle af de andre favorit-opskrifter med blomkål som hovedingrediens, så kan jeg i særdeleshed anbefale følgende:

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Calzone af blomkål og mozzarella med tomat, skinke, ost og bacon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Blomkåls-calzone
  • 1 blomkål a' cirka 500-600 gram
  • 4 æg
  • 50 gram revet mozzarellaost (kan erstattes med parmesanost)
  • 1 fintsnittet dusk frisk oregano eller 2-3 tsk tørret oregano
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tomatsovsen
  • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
Fyld til din blomkåls-calzone
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 200 gram skinkesmåkød, strimler eller andet valgfrit kødfyld
  • 200 gram bacon i tern (mindre kan anvendes for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk fintsnittet basilikum eller oregano
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålen i grove stykker. Lav blomkålsris af de grove stykker blomkål, ved at køre stykkerne gennem foodprocessoren med et mellemstørrelse rivejern.
  3. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir. Spred blomkålsrisene ud på bagepapiret, og bag dem 10 minutter i ovnen. Sørg for jævnligt at vende rundt i blomkålsrisene.
  4. Bland de ovnbagte blomkålsris sammen med resten af ingredienserne til calzonen.
  5. Fordel nu blomkåls-oste-dejen på bagepapiret i cirka 30 cm x 30 cm og i cirka 1 cm tykkelse.
  6. Sæt bradepanden i ovnen og bag den firkantede blomkåls-oste-dej i 10 minutter.
  7. Mens blomkåls-oste-dejen bages, steges baconternene sprøde på en pande, og ingredienserne til tomatsovsen blendes/pureres sammen i en skål med en stavblender.
  8. Tag bradepanden med den forbagte blomkåls-oste-dej ud af ovnen, og fordel herpå tomatsovs, skinke, halvdelen af mozzarellaosten og halvdelen af den sprøde bacon.
  9. Fold siderne af calzonen(blomkåls-oste-dejen) ind over midten ved at løfte i bagepapiret. Ovenpå calzonen fordeles resten af mozzarellaosten, den sprøde bacon og det fintsnittede basilikum eller oregano.
  10. Bag calzonen i ovnen en sidste gang i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

4 KOMMENTARER

  1. Havde ikke nok blomkål til brug i calzonen, så der blev spædet op med broccoli. Det er bestemt også en mulighed fremover – det smager fantastisk 😉

  2. Hejsa
    Så fik jeg også prøvet Calzonen. Totalt lækker, men selv om jeg ikke brugte al tomaten”sovsen” synes jeg alligevel den var meget “våd”. Skulle jeg ha presset væden ud af blomkålet først?
    Nå men jeg glæder mig til rester i morgen, så har den sikkert sat sig lidt mere 🙂

    • Hejsa Pia,

      Det smager nemlig totalt lækkert 😀

      Udfordringen er vandet i blomkålsrisende, det er vi enige om. I opskriften anbefaler jeg at blomkålrisene bages i ovnen i cirka 10 minutter, netop for at få vandet til at fordampe. Fik du gjort det?

      Jeg oplever meget svingende vandindhold i blomkål, så nogle gange kan det være effektivt, at bage blomkålsrisene 15-20 minutter ved lav varme.
      Som du selv er inde på kan du også se om du kan presse væden ud af blomkålet inden det anvendes.

      God fornøjelse…
      Johnny Christensen

Please enter your comment!
Please enter your name here