Chicken cheeseburger med smørstegte haricots verts

Kyllingeburger med smørstegte haricots verts

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  25min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Det er rart at vide, at du med god samvittighed kan spise en saftig burger uden det resulterer i et “Carbo-crash” indenfor den næste times tid efter måltidet.

Vi har alle prøvet at spise en burger på McDonald, Burger King eller fra grillbaren nede i svinget. De fleste har også oplevet at føle sig bombet tilbage til stenalderen efterfølgende, med sløvhed, udmattelse og en snarlig hungren efter mere af samme mad.

Korrekt? Ja, og så skal du gøre op, om det er en følelse du nyder eller ej…

Personligt har jeg ikke lyst til at stoppe mig med den slags drænende kryptonit. Jeg vil ti gange hellere spise rigtig mad, som giver krop og hjerne et boost af energi og overskud.

Denne opskrift tager udgangspunkt i, at du har boller klar, og hvis ikke du har, finder du en god opskrift på burgerboller her: Blomkålsboller med broccoli og rødbeder

5 from 1 reviews
Chicken cheeseburger med smørstegte haricots verts
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500g Kyllingfilét
  • 4 Skiver ost - 1 skive per bøf
  • 400g Haricots verts bønner
  • 1 Peberfrugt
  • 15 cm Agurk
  • 4 gange snittet salat fx Iceberg
  • 2 smørklatter (økologisk)
  • 1 skvæt citronsaft
  • 100g flødeost til at smøre bollerne
  • + LCHF bolle, fx Blomkålsboller med broccoli og rødbeder
Tilberedning
  1. Smelt en smørklat på en pande ved middel varme.
  2. Når smørret er smeltet, bruner du kyllingfiléterne af i ca. 5 min, hvorefter du tilsætter to spsk. vand til panden, 1 skvæt citronsaft og krydderier efter smag og behag. Dæk til med stanniol.
  3. Husk at dit krydderivalg skal være UPGRADED - søg på krydderiet, her på siden, hvis du er i tvivl, fx er barbecuekrydderi ofte stoppet med sukker - NO GO!)
  4. Kog haricots verts bønnerne i 2 min, hæld vandet fra og tilsæt en smørklat.
  5. Gør osten klar og snit salat, agurk, peberfrugt mm.
  6. Efter yderligere 5-10 min er kyllingfiléterne færdig. Tag filéterne af og skær passende skiver skråt ned mod spidsen af filéterne - det giver store stykker, og du bryder strukturen i kødet på en måde, som giver stykkerne et lækkert bid.
  7. Vend gerne kyllingstykkerne i "marinaden" på panden, så de kan blive ekstra juicy.
  8. Smør bollerne med flødeost, byg burgeren op, nyd den langsomt og fuldkomment.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få flere tips og tricks til en smartere, sundere og bedre livsstil

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

2 KOMMENTARER

  1. Hej Johnny
    Hvordan finder jeg lige ud af det med krydderierne, som du skriver om?
    Hvordan kan man finde ud af, om en krydderiblanding er GO eller NO GO?
    Jeg antager at tørrede krydderier som oregano, timian osv. er uproblematiske. Men vi bruger jo mange blandingskrydderier – hvilke er ok?
    Karry? Paprika?
    Mvh. Helle

    • Hej Helle,

      Dit spørgsmål er rigtig godt – og noget jeg vil lave en videoguide omkring i nærmeste fremtid – TAK

      Kort fortalt, kan alle krydderier bruges i det omfang du har lyst til. Dog kan det være godt at være opmærksom på færdigblandinger, som ofte indeholder en del sukker – og dermed kalorier, MEN når det er sagt, indtager de fleste mennesker alle salgs krydderier og krydderiblandinger i så små mængder, at det ikke giver meget mening at bruge nævneværdig tid på at læse varedeklarationen.

      ift. krydderier – specielt salt, så giver det mening IKKE at spise for meget af sundhedshensyn, men dog heller ikke for lidt – balance.

      Giver det mening?

      *Både Karry og Paprika, Oregano, Timian giver du den bare fuld gas med 😀

Please enter your comment!
Please enter your name here