Har du smagt min chokoladekage?
Prøv min lækre opskrift på glutenfri og LCHF-venlig chokoladekage, der smager så fuglende synger » Når du lyster lidt godt til kaffen!
Lad mig indledningsvis sige, at ‘Desserter, kager & snacks’-opskrifterne ligesom alle andre hverdagsfristelser bør minimere, hvis du ønsker et optimalt vægttabsforløb.
Jo, det gælder også selvom dine kage- og dessertopskrifter er LCHF-, KETO-, Low-Carb- eller anden kostretningsvenlige. Nyd livets lækkerier med måde, uagtet deres fancy (og mindre syndige) etiketter.
SE OGSÅ: DE “SUNDE” HELSEBARER KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTEN
De kalorier vi indtager spiser, optager kroppen
Hvis du ønsker et holdbart vægttab, og helst ikke vil undvære noget til eftermiddagskaffen, så prøv eksperimenter med at forbedre dine spisevaner.
Find bedre og mere kalorielette madvalg eller en bedre øvelse generelt – nyd sunde mængder. Tillad dig, at gøre som du plejer, men nyd kun den halve mængde. Nyd fortsat, uden afsavn. Sigt blot efter at reducere mængderne, du indtager.
SE OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab
Det vi bager (og køber med hjem), spiser vi sandsynligvis
Vi kan nemt overbevise os selv om, at det er en god ide at bage en kage igen. Denne gang vil vi blot nyde et enkelt stykke, men pas nu lidt på dine egne røverhistorier. Uanset om du bager eller køber fristelser med hjem, så øger du sandsynligheden for at spise mere.
Tilgængelighed øger sandsynlighed – Køb og bag mindre, nyd mere!
SE OGSÅ: Har du EGENTLIGT SUCCES (eller fiasko) med din kostretning?
Find din egen personlige vej til at nyde sunde mængder. Hvordan kan du nyde desserter, kager og snacks i sunde mængder? Et mulighed er at bage meget mindre portioner og købe mindre fristende med hjem – også selvom du får 5 romkugler for 35 kroner!
SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL AT DU SPISER SUNDE MÆNGDER
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 2 økologiske appelsiner
- 1 håndfuld valnødder
- 1 lille håndfuld hasselnødder
- 200 gram mandelmel (Lav det gerne selv)
- 5 spsk kakaopulver
- 5 spsk sukrin gold eller yaconsirup
- 6 æg
- 1,5 tsk vaniljepulver(ikke vaniljesukker)
- 1 tsk Natron
- 1 spsk citronsaft
- 8-10 flotte jordbær til serveringen
- Læg de hele økologiske appelsiner i en passende gryde, dæk appelsinerne med vand og kog dem til de er møre. Du skal påregne omkring 60 minutter, før appelsinerne er møre.
- Tag appelsinerne op af vandet, halver dem og fjern kerner, hvis der er nogle.
- Læg de halverede appelsiner i foodprocessoren og blend dem til en ensartet puré.
- Opløs natron i citronsaften og tilsæt blandingen af natron og citronsaft i foodprocessoren.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser med undtagelse af valnødder og hasselnødder. Blend dejmassen til en ensartet konsistens.
- Vend valnødderne i dejmassen og placer dejen i en springform, beklædt med bagepapir. Du skal bruge en springform med en diameter på omkring 20-22cm.
- Tænd for ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Hak hasselnødderne og fordel hasselnødderne på toppen af kagen, inden den sættes i ovnen.
- Bag kagen i 40-50 minutter eller til den er gennembagt.Tag en tandstik og pris den forsigtigt ned i chokoladekage, når du vil tjekke om kagen er færdigbagt. Hvis tandstikke nemt, kan trækkes op igen uden der er kagerester på, så bør din chokoladekage være færdigbagt.
- Når chokoladekagen er færdigbagt, tages den ud og sættes til afkøling i springformen.
- Server din chokoladekage med friske jordbær til en dejlig kop kaffe, te eller andet.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]