Nakkekoteletter i paprikaflødesovs med bacon og champignon

Nakkekoteletter i paprikaflødesovs med bacon og champignon » Low-Carb
Nakkekoteletter i paprikaflødesovs med bacon og champignon » Low-Carb

4-6 Personer

Hands-on tid:  15min – Total tid:  40min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Lækker mad der gør dig glad…

Få smagsløgene til at danse med denne møre og saftige opskrift på nakkekoteletter i skøn kombination med cremet paprika-flødesovs, bacon og champignon.

Tip! Yderst velegnet som gæstemad, fordi du kan forberede hele måltidet inden gæsterne kommer. Sæt blot det ildfaste fad i ovnen på 180 grader 20 minutter inden spisetid – Voila!

Tilbehør: Vælg med fordel en eller to typer tilbehør, som du kan servere til dine smagfulde nakkekoteletter i paprika-flødesovs.

Prøv med fx lækket Low-Carb brød eller knoldsellerirøsti, som praktisk nok begge dele også skal tilberedes i ovnen. Alternativt er dampet broccoli eller blomkålsris lækkert.

Gå selv på opdagelse i det store afsnit over tilbehør her på UPGRADED.DK »

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Nakkekoteletter i paprikaflødesovs med bacon og champignon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser
  • 600-800 gram nakkefilet
  • 100 gram bacon i tern
  • 250 gram champignon
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1-2 knsp chilipulver
  • 2,5 dl fløde
  • 25 gram smør
  • 100 gram flødeost pikant
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk paprika
  • 1-2 forårsløg
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Skær nakkefileten ud til koteletter af cirka 10 cm i diameter og 1-2 cm i tykkelse. Krydr nakkekoteletterne med salt, peber, samt evt. andre af dine favoritkrydderier.
  2. På en stor pande steges baconen gylden og sprød. Når baconen er færdigstegt, tages den sprøde bacon af og lægges til side på en tallerken. Lad baconfedtet blive på panden.
  3. Brun nakkekoteletterne af i det tilbageværende baconfedt. Efterhånden som nakkekoteletterne bliver brunet af, lægges de i et opsmurt ildfast fad af passende størrelse(jeg anvendte et oval fad af størrelsen 20cm x 30cm).
  4. Mens nakkekoteletterne steges renses og skæres champignon og peberfrugt i mindre stykker, og løget snittes fint.
  5. Når alle nakkekoteletterne er brunet af, sauteres løg, peberfrugt champignon på panden i 3-4 minutter, hvorefter de sauterede ingredienser fordeles over nakkekoteletterne i det ildfaste fad.
  6. Giv nu panden en klat smør og lyn-sauter paprika, chili, finsnittet/presset hvidløg og tomatpuré i smøret. Tilsæt herefter hakkede tomater, fløde og flødeost pikant til panden.
  7. Lad paprika-flødesovsen koge ind, mens du jævnligt røre i sovsen. Smag paprika-flødesovsen til med salt, peber og evt. andre krydderier.
  8. Når paprika-flødesovsen er kogt ind, hældes sovsen i det ildfaste, og fadet bages i en 180 grader forvarmet ovn i 15-20 minutter.
  9. Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og top af med den sprøde bacon og snittet forårsløg

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here