Har du smagt squash/zucchini-pasta?
Prøv min nemme tilbehørsopskrift på sunde squash /zucchini-pasta med persillepesto » Nyd et sundere alternativ til almindelig pasta
Vi søger formentligt alle opskriftsinspiration i kogebøger, på nettet og i diverse magasiner. Kender du de livretter som umiddelbart ser skønne ud, men tydeligt mangler et sundt pift grøntsager?
Det kan fx være din favorit carbonara eller bolognese pastaret. Du finder en af mine lækre carbonara-favoritter her: Squashpasta med paprika-ostesovs og fritteret gris
PRØV OGSÅ: Smørstegt torsk med baconsvøbte bønner og pesto-squashpasta
Sådan kan du opgradere dine pastaretter med flere grøntsager
Her er et genialt tip til en kalorielet og sundhedsmæssig opgradering, når du støder på en lækker opskrift, der indeholder traditionel pasta og alt for lidt eller slet ingen grøntsager. Skift noget eller al den traditionelle pasta ud med smagfuld squash/zucchini-pasta.
Har du prøvet almindelige squashpasta? Hvis ikke, så får du lige opskriften her: Strimlet spiral squash ala pasta.
Opskriften her er piftet en smule ekstra op i forhold til originalen. Jeg elsker pesto-tvistet, men du kan selv finde ud af hvilket udgave du elsker mest.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600 gram squash (størrelsen kan variere, men det vil ofte passe med to styk)
- 1-2 spsk grøn pesto
- 2 god håndfuld frisk persille
- 1 fed hvidløg
- ½ - 1 dl olivenolie
- 5 macadamianødder
- 2 tsk parmesanost
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids friskkværnet sort peber
- Grib dit juliennejern, spiralizer, strimmeljern eller lignende. Riv flotte pastalignende strimler af squash og hæld strimlerne i en "blande-skål". Jeg blander altid squash og pesto i en skål, og servere i en anden, fordi "blande-skålen" bliver smurt fuldstændigt ind i pesto.
- Bland en 1-2 spsk pesto med din squash/zucchini-pasta og vend det hele godt rundt.
- Tag squash/zucchini-pastaen med persillepesto og flyt det over i en serveringsskål.
- Skyl den friske persillen og put persillen med resten af ingredienserne i en din minihakker, blender eller lignende og purér ingredienserne. Start med en ½ dl olivenolie og giv evt. persillepestoen lidt ekstra, hvis den mangler.
- Blend ingredienserne sammen i 30-60 sekunder. Konsistensen på pestoen, skal være lidt grødagtig i det, når den er det, er den klar til servering.
- Bland en del af pestoen eller hele mængden med squashspastaen og vend det rundt med hånden.
- Find serveringsskålen frem og tag squash/zucchini-pastaen med persillepesto og flyt det over i serveringsskålen.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB | VEGETAR | KETOGENIC
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]