Ovnbagte broccolifritter med havsalt » Prøv en lækker opskrift på broccoli

Ovnbagte broccolifritter med havsalt » Prøv en lækker opskrift på broccoli
Ovnbagte broccolifritter med havsalt » Prøv en lækker opskrift på broccoli

Prøv ovnbagte broccolifritter med havsalt

Her får du (måske) den lækreste tilbehørsopskrift, der kan laves med broccoli – nemlig ovnbagte broccolifritter med havsalt

Synes du, den dampede version af broccoli, er blevet en smule triviel – også selvom du prøver at forkæle den med lidt smør og smagfulde krydderier? Så prøv opskriften her!

 
Heldigvis vil mine køkkeneksperimenter ingen ende tage. Det er heldigt, dels fordi jeg får lavet og smagt en masse nyt og spændende mad. Men det er også heldigt, fordi du får glæde af en masse nemme opskrifter på sund mad, der gør dig mæt og glad.

Lov mig at lave en god portion af broccolifritterne, for du risikerer nemlig at både børn og voksne elsker broccolifritterne så meget, at du ikke selv når at smage dem.

Broccolifritterne er lækre som tilbehør til både fugl, fisk og alt midt i mellem. Nyd fx broccolifritterne til Smørstegt lime-rødspættefilet med sprøde broccolifritter og gratineret blomkål, som du får opskriften på, ved at klikke her.

Prøv også ostegratineret oksekødsfyldt peberfrugt med broccolifritter og champignon, hvor broccolifritterne indgår som tilbehør.

 

Men smør gør da mine grøntsager usunde, ikke sandt?

Nej, er det korte svar. Dine grøntsager bliver ikke usunde, fordi de “berører” smør. Hvorvidt noget er usundt eller sundt for dig, vil ALTID handle om mængden, du indtager.

Er du i et vægttabsforløb, så giver naturligvis mening, at du er opmærksom på mængden af smør, da smør er en meget energitæt ingrediens.

Reducer evt. mængden af smør i opskriften en smule eller vælg en af de over 200 andre tilbehørsopskrifter, der indeholder færre energitætte ingredienser.

Valget er dit, men bild ALDRIG mere dig selv ind, at en type mad bliver usund i det sekund, det “berøre” en anden type mad, ingrediens eller fødevare. Denne tankevane, er både forkert og usand og sort/hvid tænkningen resulterer ofte i madstress.

Hvorvidt madvarer, ingredienser, fødevaregrupper og måltidssammensætninger er sunde eller usunde, handler om de mængder, vi indtager dem i. 

SE OGSÅ: SLIP DIN MADSTRESS, FÅ MADRO OG HOLDBART VÆGTTAB

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagte broccolifritter med havsalt » Prøv en lækker opskrift på broccoli
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser:
 • 1 stort broccoli (500 gram)
 • 30 gram smør (mængden kan nedjusteres for færre kalorier)
 • 1-2 tsk havsalt eller almindeligt salt
 • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Skyl broccolihovedet og snit alle broccolibuketterne af langs med stokken.
 3. Flæk med en skarp kniv alle broccolibuketterne i tre til fire slices fra bunden og op mod blomsten.
 4. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel de flækkede broccolibuketter på bagepapiret.
 5. Smelt smøret i en kasserolle eller i en skål i mikroovnen (det tager typisk omkring 20-30 sekunder)
 6. Med en madpensel fordeles det smeltede smør ud over broccolifritterne. Krydr broccolifritterne med et godt skud havsalt og friskkværnet sort peber.
 7. Bag broccolifritterne i den forvarmede ovn i 20-25 minutter.
 8. Når broccolifritterne er gyldne, og broccoliblomsten en kende mørkere, er broccolifritterne klar til servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here