
Uhm, spidskålswraps med tunmousse
Prøv min nemme opskrift på spidskålswraps med tunmousse, der både fungerer fantastisk som måltid, madpakkeide og forret med fisk
Hvad kan du egentlig bruge konservesmad (torskerogn, tun, kippers, makrel osv.) til? Det spørgsmål, stiller jeg af og til mig selv, fordi nemme, sunde og lækre måltider kan hjælpe os sundt igennem dagen – selv på de travleste dage i livet.
Konservesmad er genialt at købe og spise af flere grunde…
Konserves er bl.a. utroligt praktisk. Konserves kan du have liggende på lager i årevis, næringsindholdet er højt, konserves er nemt at pakke ned og tage med på farten. Der ud over er både torskerogn og tun fantastisk proteinkilder at fylde i spidskålswraps.
Skab madglæde af torskerogn, tun, kippers, makrel osv.
- Sprøde spidskålswraps med torskerognsmousse og persillecreme og agurk
- Kippers med hjemmerørt dildcreme på bund af sprød blandet salat
- Cremet tunmousse med broccoli og blødkogt æg og dildspidser
- Luftige tunfrikadeller med mayonnaise, citron og havsalt – Smagfuld livret
- Nemme spidskålswraps med cremet tunmousse og æg
Spidskålswrap med mousse af æg og torskerogn, dertil persillecreme og agurk
…og mange andre lynhurtige livretter, som jeg vil inspirere dig til med tiden.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 2-3 blade spidskål (giver tilsvarende antal spidskålswraps)
- 1 dåse tun i vand
- ½ rødløg (kan undlades)
- 25 gram pikant flødeost (mindre kan anvendes for færre kalorier)
- 2 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
- ½ tsk sort peber
- 2-3 spsk Creme fraiche (let yoghurt kan anvendes for færre kalorier)
- 1 dusk frisk persille
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk sort peber
- ½ avocado
- Dræn tunen for vand. Hæld tunen i en skål med flødeost, citronsaft, salt og peber. Rør tunmoussen rundt med en gaffel til en ensartet konsistens. Alternativt kan tunmoussen stavblendes eller minihakkes.
- Skræl og snit rødløget i mindre stykker, og bland rødløget i tunmoussen. Smag tunmoussen til evt. med mere salt, peber og citron. Hvis du er mest til kold tunmousse, kan du lave tunmoussen 30-60 minutter i forvejen, og stille den på køl.
- Bred spidskålsbladene ud, og fyld en passende portion af din lækre tunmousse i hvert af spidskålsbladene.
- Fold spidsen af bladet op over tunmoussen, og fold så hver af siderne ind over. Er spidskålsbladene for stive og sprøde, kan de overhældes med kogende vand ad flere gange.
- Lav de 2-3 spidskålswraps, og server din spidskålswraps med persillecreme og avocado.
- Rens og snit den friske persille. Grib en skål og bland persille med creme fraiche. Smag persillecremen til med citronsaft, friskkværnet sort peber og salt.
- Avocadoen halveres, tages ud af skallen med en ske, snittes med en kniv, og anrettes ligesom vist på i serveringsforslaget. Krydder med salt og peber.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –