
Nem opskrift på græske hakkebøffer
Nyd den lækreste opskrift på Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat » Smut en “smagstur” sydpå!
Leder du efter de perfekte græske hakkebøffer med saftig oksekød, saltet feta og sorte oliven samt en frisk og sprød bønne‑tomatsalat som tilbehør? I denne opskrift får du både nem, hjemmelavet comfort food og en nærende sommersalat på under 30 minutter!
Der findes en masse forskellige måder at lave hakkebøffer på, og det er jo netop det, der gør hakkebøffer super interessante. I opskriften, får du et skønt græsk-inspireret bud på hakkebøffer med oliven og feta, samt en nem og lækker bønne-tomatsalat.
Andre favoritopskrifter på hakkebøffer her:
- Maxi hakkebøf med goudaost, bløde løg og dampet broccoli med smør
- Chili-cheese hakkebøf med dampet asparges og blomkål
- Saftige parmesanbøffer med smørstegte champignons, squashpasta og kål
- Smagfulde cheddar-cheese hakkebøffer med soltørrede tomater
- Smagfulde bacon-hakkebøffer i cremet paprika-flødesovs
Nå… inden din mave begynder at knurre, må vi heller snuppe opskriften
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 500 gram hakket oksefars
- 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven
- 25 gram puckost / fetaost
- 1 løg
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk tørret oregano
- 10 gram smør
- 400 gram haricots verts bønner (frosne er ok)
- 1,5 håndfuld cherrytomater
- ½ løg
- ½ tsk salt
- 1 god håndfuld frisk persille
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 2-3 macadamianødder, valnødder, cashew eller brazilnødder
- 1 tsk parmesanost
- 1 knivspidser salt
- 1 knivspidser friskkværnet sort peber
- Skræl løget og snit det fint. Hak oliven og fetaosten groft.
- Grib en skål og bland oksefarsen med løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
- Form 4-6 hakkebøffer af oksefarsen og steg hakkebøfferne i smør på en varm pande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine bøffer, skal de steges 3-5 minutter per side.
- Tag en gryde, fyld den med 2 cm vand og dampkog haricots verts bønnerne i 2-3 minutter, til de er varmet godt igennem.
- Mens bønnerne dampkoger, skrælles og snittes det halve løg i tynde løgringe.
- Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
- Hæld vandet fra bønnerne. I en skål blandes haricots verts bønnerne med løgringe, cherrytomater og persillepesto, hvorefter herligheden er klar til servering.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –