Nem opskrift på græske hakkebøffer
Nyd den lækreste opskrift på Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat » Smut en “smagstur” sydpå!
Der findes en masse forskellige måder at lave hakkebøffer på, og det er jo netop det, der gør hakkebøffer super interessante. I opskriften, får du et skønt græsk-inspireret bud på hakkebøffer med oliven og feta, samt en nem og lækker bønne-tomatsalat.
Andre favoritopskrifter på hakkebøffer her:
- Maxi hakkebøf med goudaost, bløde løg og dampet broccoli med smør
- Chili-cheese hakkebøf med dampet asparges og blomkål
- Saftige parmesanbøffer med smørstegte champignons, squashpasta og kål
- Smagfulde cheddar-cheese hakkebøffer med soltørrede tomater
- Smagfulde bacon-hakkebøffer i cremet paprika-flødesovs
Nå… inden din mave begynder at knurre, må vi heller snuppe opskriften
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
Græske hakkebøffer med oliven, feta og bønne-tomatsalat - opskrift
Forfatter: Johnny Christensen
Hands-on tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Antal portioner: 2-4
Ingredienser:
Græske hakkebøffer
- 500 gram hakket oksefars
- 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven
- 25 gram puckost / fetaost
- 1 løg
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 tsk tørret oregano
- 10 gram smør
Bønne-tomatsalat
- 400 gram haricots verts bønner (frosne er ok)
- 1,5 håndfuld cherrytomater
- ½ løg
- ½ tsk salt
Persillepesto (køb en god pesto, hvis ikke du vil lave den selv)
- 1 god håndfuld frisk persille
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 2-3 macadamianødder, valnødder, cashew eller brazilnødder
- 1 tsk parmesanost
- 1 knivspidser salt
- 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du smagfulde græske hakkebøffer
- Skræl løget og snit det fint. Hak oliven og fetaosten groft.
- Grib en skål og bland oksefarsen med løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
- Form 4-6 hakkebøffer af oksefarsen og steg hakkebøfferne i smør på en varm pande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine bøffer, skal de steges 3-5 minutter per side.
Sådan laves bønne-tomatsalaten med persillepesto
- Tag en gryde, fyld den med 2 cm vand og dampkog haricots verts bønnerne i 2-3 minutter, til de er varmet godt igennem.
- Mens bønnerne dampkoger, skrælles og snittes det halve løg i tynde løgringe.
- Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
- Hæld vandet fra bønnerne. I en skål blandes haricots verts bønnerne med løgringe, cherrytomater og persillepesto, hvorefter herligheden er klar til servering.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]