Smagfulde græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  20min
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

Smagen af Grækenland eller sådan næsten da 😉

Der findes en masse forskellige måder at fremstille hakkebøffer på, og det er jo netop det, der gør hakkebøffer interessante. I denne opskrift får du et skønt græsk-inspireret bud på hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat.

Tjek også de andre favoritopskrifter på hakkebøffer her:

Nå… inden din mave begynder at knurre, må vi heller snuppe opskriften 😀

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smagfulde græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 3-4
 
Ingredienser
Græske hakkebøffer
  • 500 gram hakket oksefars
  • 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven
  • 100 gram puckost / fetaost
  • 1 løg
  • ½ tsk hav- eller stensalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 25 gram smør (en god klat)
Bønne-tomatsalat
  • 400 gram haricots verts bønner (frosne er ok)
  • 1,5 håndfuld cherrytomater
  • ½ løg
  • 1 drys hav- eller stensalt
Persillepesto (køb en god pesto, hvis ikke du vil lave den selv)
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 macadamianødder, valnødder, cashew eller brazilnødder
  • 1 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser hav- eller stensalt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Skræl løget og snit det fint. Hak oliven og fetaosten groft.
  2. Grib en skål og bland oksefarsen med løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
  3. Form 4-6 hakkebøffer af oksefarsen og steg bøfferne i smør på en varm pande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine bøffer, skal de steges 3-5 minutter per side.
Sådan laves bønne-tomatsalaten med persillepesto
  1. Tag en gryde, fyld den med 2 cm vand og dampkog haricots verts bønnerne i 2-3 minutter, til de er varmet godt igennem.
  2. Mens bønnerne dampkoger, skrælles og snittes det halve løg i tynde løgringe.
  3. Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
  4. Hæld vandet fra bønnerne. I en skål blandes haricots verts bønnerne med løgringe, cherrytomater og persillepesto, hvorefter herligeheden er klar til servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here