Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat

Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat
Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat

Har du smagt min hakkebøffer?

Prøv min nemme opskrift på Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat, og smut en “smagstur” til Grækenland

Der findes en masse forskellige måder at lave hakkebøffer på, og det er jo netop det, der gør hakkebøffer super interessante. I opskriften, får du et skønt græsk-inspireret bud på hakkebøffer med oliven og feta, samt en nem og lækker bønne-tomatsalat.

Andre favoritopskrifter på hakkebøffer her:

Nå… inden din mave begynder at knurre, må vi heller snuppe opskriften 😀

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser:
Græske hakkebøffer
  • 500 gram hakket oksefars
  • 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven
  • 25 gram puckost / fetaost
  • 1 løg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 10 gram smør
Bønne-tomatsalat
  • 400 gram haricots verts bønner (frosne er ok)
  • 1,5 håndfuld cherrytomater
  • ½ løg
  • ½ tsk salt
Persillepesto (køb en god pesto, hvis ikke du vil lave den selv)
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 macadamianødder, valnødder, cashew eller brazilnødder
  • 1 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser salt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du smagfulde græske hakkebøffer
  1. Skræl løget og snit det fint. Hak oliven og fetaosten groft.
  2. Grib en skål og bland oksefarsen med løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
  3. Form 4-6 hakkebøffer af oksefarsen og steg hakkebøfferne i smør på en varm pande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine bøffer, skal de steges 3-5 minutter per side.
Sådan laves bønne-tomatsalaten med persillepesto
  1. Tag en gryde, fyld den med 2 cm vand og dampkog haricots verts bønnerne i 2-3 minutter, til de er varmet godt igennem.
  2. Mens bønnerne dampkoger, skrælles og snittes det halve løg i tynde løgringe.
  3. Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
  4. Hæld vandet fra bønnerne. I en skål blandes haricots verts bønnerne med løgringe, cherrytomater og persillepesto, hvorefter herligheden er klar til servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here