Smagfulde græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat

Smagfulde græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat
Smagfulde græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  20min
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

Smagen af Grækenland…

Der findes en masse forskellige måder at fremstille hakkebøffer på, og det er jo netop det, der gør hakkebøffer interessante. I denne opskrift får du et skønt græsk-inspireret bud på hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat.

Tjek også de andre favoritopskrifter på hakkebøffer her:

Nå… inden din mave begynder at knurre, må vi heller snuppe opskriften 😀

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smagfulde græske hakkebøffer med oliven og feta, dertil bønne-tomatsalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser:
Græske hakkebøffer
  • 500 gram hakket oksefars
  • 1 håndfuld (50-75) gram sorte oliven
  • 50 gram puckost / fetaost
  • 1 løg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 20 gram smør
Bønne-tomatsalat
  • 400 gram haricots verts bønner (frosne er ok)
  • 1,5 håndfuld cherrytomater
  • ½ løg
  • ½ tsk salt
Persillepesto (køb en god pesto, hvis ikke du vil lave den selv)
  • 1 god håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 2-3 macadamianødder, valnødder, cashew eller brazilnødder
  • 1 tsk parmesanost
  • 1 knivspidser salt
  • 1 knivspidser friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Skræl løget og snit det fint. Hak oliven og fetaosten groft.
  2. Grib en skål og bland oksefarsen med løg, oliven, feta, salt, peber og oregano.
  3. Form 4-6 hakkebøffer af oksefarsen og steg bøfferne i smør på en varm pande. Alt afhængigt af tykkelsen på dine bøffer, skal de steges 3-5 minutter per side.
Sådan laves bønne-tomatsalaten med persillepesto
  1. Tag en gryde, fyld den med 2 cm vand og dampkog haricots verts bønnerne i 2-3 minutter, til de er varmet godt igennem.
  2. Mens bønnerne dampkoger, skrælles og snittes det halve løg i tynde løgringe.
  3. Bland alle ingredienserne til persillepestoen i en minihakker og blend dem i 30-60 sekunder, til de er hakket/blendet godt sammen.
  4. Hæld vandet fra bønnerne. I en skål blandes haricots verts bønnerne med løgringe, cherrytomater og persillepesto, hvorefter herligeheden er klar til servering.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

SKAB EN KROP OG ET LIV DU ELSKER, mens du nyder processen! START HER

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here