SNOTTET TRÆNING, GODE TIPS OG LÆKKER MAD

SNOTTET TRÆNING OG LÆKKER MAD

Du ser en “snottet” PUSH DAY: bryst-, triceps-, mave- og skuldertræning, får et par tips til et positivt mindset, og så laver vi lækker mad

Videoen er fra perioden, hvor jeg vloggede, og du får derfor et indblik i en almindelig dag i mit liv, hvor du får en masse tips, tricks og ideer til bedre mad- motions- og livsstilsvaner.

Nu er jeg snottet i videoen, hvorfor det giver mening at drøfte fordelene og ulemper ved at styrketræne, mens du er snottet og forkølet. Det er ikke noget jeg går i dybden med i videoen, og er derfor udelukkende til inspiration for dem der læser med her.

SE OGSÅ: LIDT HJEMMETRÆNING ER BEDRE END INGENTING

 

Træning og motion ved forkølelse

Når vi bliver syge med snue og forkølelse, er det normalt at spekulere over, om vi stadig kan fortsætte vores træningsrutiner.

Nogle mener, at træning kan hjælpe med at rense lungerne og mindske symptomerne på forkølelse, mens andre mener, at træning kan forværre vores tilstand. Nedenfor undersøger vi fordele og ulemper ved at styrketræne og motionere, mens du er snottet og forkølet.

SE OGSÅ: ER DET EN GOD ELLER DÅRLIG IDE AT TRÆNE, MENS DU ER SYG?

 

Fordelene ved at træne, mens du er snottet og forkølet

  1. Styrket immunsystem: Forskning har vist, at træning kan styrke dit immunsystem og hjælpe med at bekæmpe infektioner som forkølelse. Træning øger også produktionen af hvide blodlegemer, som kan hjælpe med at bekæmpe infektioner.
  2. Bedre humør: Træning kan hjælpe med at øge endorfinproduktionen i hjernen, hvilket kan forbedre dit humør og lindre nogle af de symptomer, du oplever under en forkølelse.
  3. Mindre stress: Træning kan også hjælpe med at reducere stress, som kan forværre symptomerne på en forkølelse.
  4. Bedre søvn: Træning kan forbedre din søvnkvalitet, hvilket kan hjælpe med at fremskynde helingsprocessen, mens du er syg.

SE OGSÅ: 10 TIPS: Bliv rask, når du er syg, mens du opnår holdbart vægttab!

 

Ulemperne ved at træne, mens du er snottet og forkølet

  1. Forværrede symptomer: Hvis du har feber eller er meget træt og udmattet, kan træning forværre dine symptomer og gøre det sværere for din krop at komme sig.
  2. Øget risiko for skade: Hvis du træner, mens du er syg, kan du være mere tilbøjelig til at blive skadet på grund af træthed, svimmelhed og nedsat koncentration.
  3. Spredning af sygdom: Hvis du træner i et offentligt træningscenter eller deler udstyr med andre, kan du sprede sygdommen til andre mennesker.
  4. Nedsat ydeevne: Hvis du træner, mens du er syg, kan du opleve en nedsat ydeevne, da din krop vil bruge mere energi på at bekæmpe infektionen.

SE OGSÅ: KAN DU MOTIONERE OG TRÆNE, MENS DIT BARN ER SYG?

Konklusion og afsluttende tanker

Generelt set kan det være OK at træne, mens du er snottet og forkølet, så længe du ikke har feber eller føler dig for udmattet. Men det er vigtigt at tage hensyn til dine symptomer og din krops tilstand, og sandsynligvis overveje ikke at presse kroppen (for) hårdt.

Hvis du beslutter dig for at træne, mens du er syg, så sørg gerne for at vaske dine hænder grundigt, undgå offentlige steder og drikke masser af vand for at holde dig hydreret. Du kan også overveje at justere din træning og tage det roligt for ikke at overanstrenge dig.

Har du tidligere erfaringer med, at du forværre og forlænger dit sygdomsforløb, hvis du træner mens du er syg, så brug din erfaring til at vurdere, om (hvor meget) træning under sygdom, der giver mening.

Nej, du mister ikke dine “gain” (muskler) af en uges sygdom.

SE OGSÅ: Få det bedste ud af det værste før, under og efter sygdom!

 

GOD BEDRING OG GOD TRÆNING

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her